Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Паста със сос от бял трюфел

print icon

products icon Необходими съставки:

  • паста
    400 грама
  • бял трюфел
    20 грама
  • краве масло
    100 грама
  • чесън
    4 скилидки
  • сол
    1 чаена лъжица
  • черен пипер
    1/3 чаена лъжица
  • пармезан
    50 грама

recipe icon Рецептата:

Толкова семпло, а съвършено като вкус. Да, рецептата за паста със сос от бял трюфел е истинско доказателство, че за да получиш прекрасно балансирано като вкус ястие са нужни вкус и качество, а не изобилие от съставки. За българската кухня, трюфелите са нещо напълно непознато и ново. Покрай големия интерес към тези горски диаманти, малко по малко се откриват и рецепти с трюфели. Ако ви попадне този невзрачен, но ухаещ невероятно бял трюфел, заложете на нещо съвсем простичко, за да успеете да усетите същността му. Точно такава е и рецептата за паста с бял трюфел. Покани гости, впечатли ги и то с лекота.

  1. Първата стъпка от рецептата за паста с бял трюфел е изборът и подготовката на пастата. Следвайте правилото, че 100 грама суха паста е достатъчно за една порция, т.е. ако приготвяте паста за 4 човека, сварете 400 грама суха паста като следвате инструкциите за варене на пакета. Различните видове паста изискват различно време за варене, за паста с паста с бял трюфел много подходящ вид паста е фусили. 
  2. Докато пастата се вари, почистете и нарежете на парченца чесъна. Белият трюфел трябва да е много добре почистен, измит от пръста, като най-лесно това става с малка четка. След като пастата е сварена прецедете и залейте със студена вода, за да спрете процеса на варене на пастата. В тиган сгорещете кравете масло, добавете към него чесъна и настъргания бял трюфел и бъркайте за минута-две.
  3. Изсипете ароматното краве масло към сварената паста, добавете и солта и разбъркайте добре, така че пастата да се овкуси добре. Сервирайте пастата с бял трюфел гореща, като добавите настърган пармезан и черен пипер.
Рецептата за паста с бял трюфел е изпълнена.

notes icon

Традицията за приготвяне на сос за паста в България е доста различна от класическите сосове на паста. В Българския сос за спагети трябва да се чувства изобилие, да има много съставки, които често губят същността и вкуса си. А приготвянето на вкусна паста е толкова лесно. Домашното песто Дженовезе от босилек, както и вариациите като рецептата за песто от коприва и песто от магданоз са вкусни и много лесни идеи за леки и свежи сосове за паста. Много сполучлив и лек вариант е и рецептата за спагети с доматения сос с босилек, както и рецептата за спагети с тиквички.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай