Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Пиле Дженовезе

print icon

products icon Необходими съставки:

 • пилешко месо
  600 грама
  (охладено бяло пилешко)
 • песто
  1/3 чаена чаша
  Дженовезе
 • лимонов сок
  2 супени лъжици
 • моцарела
  2 броя
  топки

recipe icon Рецептата:

Прибираш се вкъщи и отново нямаш нито време, нито пък сили за готвене. Рецептата за пиле Дженовезе е едно вкусно спасение в този момент! Минимум усилия, максимално вкусен резултат! Рецептата за пиле Дженовезе е толкова лесна, че е подходяща за приготвяне и от най-големите новаци в кухнята. Пилешките филенца със сос Дженовезе са нискокалорични и много крехки, комбинират се идеално с любимата ви свежа салата.

 1. Първата стъпка от рецептата за пиле Дженовезе е изборът на пилешкото месо. Изберете охладено бяло пилешко месо, най-добре от български производител. Измийте го, подсушете го, след което го намажете добре пестото и лимоновия сок. Най-вкусно пиле Дженове се получава с домашно пиле Дженовезе.
 2. В малка тава поставете хартия за печене и наредете овкусените пилешки филенца в нея. Печете за 30 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна, като на половината от времето обърнете филенцата от другата страна.
 3. Нарязвате моцарелата на шайби и ги нареждате върху филенцата, след което печете още около 4-5 минути, докато моцарелата се разтопи.
Рецептата за пиле Дженовезе е изпълнена.

notes icon

Пиле, пиле и пак пиле! Защото е най-лесно, защото е най-бързо. А нещо по-интересно с пиле? Например рецептата за пиле в палачинка, или пък рецептата за пилешки бутчета в бекон, или рецептата за кюфтенца от пилешко месо. Винаги добра идея!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай