Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Пилешки бутчета в бекон

print icon

products icon Необходими съставки:

  • пилешки бутчета
    10 броя
    охладени от Лудогорско пиле
  • бекон
    10 броя
  • олио
    2 супени лъжици
  • червен пипер
    1 чаена лъжица
    пушен

recipe icon Рецептата:

Има рецепти, които са толкова изненадващо лесни, а толкова сполучливи, че попаднем ли на тях се чудим, защо ги пробваме чак сега! Точно такава е рецептата за пилешки бутчета с бекон - бързи, лесни и много вкусни! Приготвят се много много лесно, впечатляващи са както като външен вид, така и като вкус, пилешките бутчета в бекон са идеално ястия за вечеря с приятели, както и чудесна алтернатива на пилешките вкусотии от заведенията з бързо хранене. Изходната точка за вкусните пилешки бутчета в бекон е вкусно, свежо и прясно пилешко месо, каквото е пилешкото месо на Лудогорско пиле.

  1.  Първата стъпка от рецептата за пилешки бутчета в бекон е подготовката и изборът на продуктите. Избирате хубави не много големи пилешки бутчета от качествено българско пилешко месо, като охладените бутчета на Лудогорско пиле. Беконът също трябва да е качествен, самите парчета по-дълги и тънки, за да може да увиете добре всяко бутче. Охладени бутчета първо измивате, след което натърквате със сол, а накрая намазвате с олио и червен пипер.
  2. Така подготвените бутчета увивате старателно в бекон, като се опитвате да ги покриете изцяло с бекон. Нареждате бутчетата в тава, в която сте поставили хартия за печене. Печете пилешките бутчета с бекон за около 25 минути в загрята на 190 градуса, след което за още 10-15 минути на 160 градуса.
Рецептата за пилешки бутчета в бекон е изпълнена.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (2)

Добави коментар
  • Меглена2023-05-06 09:38:26

    Беконът суров или варено-пушен трябва да е?

    • Гисчо2023-05-08 09:26:45

      Най-добре е да ползвате суров бекон :) Но може и варено-пушен.

Добави коментар

Име
Коментирай