Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Сандвичи с песто и моцарела

print icon

products icon Необходими съставки:

 • хлебчета
  2 броя
  (чабата)
 • моцарела
  1 брой
 • песто
  2 супени лъжици
  Дженовезе
 • краве масло
  2 супени лъжици
 • домати
  1 брой
 • рукола
  30 грама

recipe icon Рецептата:

Сандвичите са мутифункционална храна. Защо мултифункционална? Защото сандвичите могат да заместят всяко едно от храненията - сандвичите са подходящи за закуска, сандвичите са подходящи за обяд, сандвичите са подходящи за вечеря, а освен това сандвичите са много подходящи и за храна за из път. Сандвичите с песто и моцарела са едно вкусно доказателство на тази теза. Рецептата за сандвичи с песто и моцарела е лесна и може да бъде във вариант на топли сандвичи, както и вариант на студени сандвичи - както ние предпочитате.

 1. Първата стъпка от рецептата за сандвичи с песто и моцарела и изборът и подготовката на хляба. Добре е да използвате продълговати хлебчета, каквито са например чабатите. Срязвате хляба на две филии, които намазвате първо с омекналото краве масло, след което и с песто Дженовезе, а още по-добре е ако е домашно приготвено песто от босилек
 2. Нарязвате моцарелата и доматът на филийки, след което ги нареждате върху долната част от хлебчето, добавяте рукола и като за финал слагате горната част от намазаното хлебче.
 3. Вашият сандвич с песто и моцарела е готов за консумация. Ако желаете, може да запечете вашият сандвич, както с контактен грил, така и във фурна за около 5 минути.
Рецептата за сандвичи с песто и моцарела е изпълнена.

notes icon

А какви други бързи и лесни сандвичи може да си приготвите? Разбива се принцеси с кайма и кашкавал и принцеси със сирене и яйца, както и топли сандвичи с тиквички. Ефектни и много вкусни са и навитите сандвичи с телешко и чедър

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай