Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Печени картофи с чесън и масло

print icon

products icon Необходими съставки:

  • картофи
    800 грама
    (средно големи)
  • краве масло
    30 грама
  • чесън
    3 скилидки
    (1 стрък пресен)
  • мащерка
    2 чаени лъжици

recipe icon Рецептата:

О, да! Пак прибягваме към картофите! За основно, или пък за гарнитура, картофите са любим и основен продукт, който обичаме под всякаква форма! Икономични рецепти, даващи пълнота в менюто, такива са рецептите с картофи. Рецептата за печени картофи с чесън и масло на фурна е едно бижу в в кулинарните редици. Защото е много лесна, защото е изключително икономична, защото е вкусна като резултат, защото е мултифункционална. Печените картофи с чесън и масло на фурна могат да са в основата на лека вечеря с добавка сирене и свежа салата, но също така са и прекрасно допълнение към всякакво печено месо - към печеното пиле, към дърпаното свинско печено, към агнешкото печено.

  1. Първата стъпка от рецептата за печени картофи е подготовката на картофите. Избирате здрави, средно големи картофи, които измивате много добре, най-добре с по-груба гъба. Не ги белите. Сварявате добре картофите в подсолена вода, като внимавате да не са разварени, а да останат стегнати.
  2. Сварените картофи поставяте в тава, докато са топли смачкайте с всеки един от тях. Разпределете кравето масло върху картофите, между тях сложете нарязания на ситно чесън, поръсете със сол, добавете и мащерката. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, докато картофите придобият лек златист загар.
Рецептата за печени картофи с чесън и масло е изпълнена.

notes icon

Какво и как да приготвим с картофи? Рецептата за картофена крем супа, рецептата за картофи соте, рецептата за картофени палачинки са само част от любимите рецепти с картофи, които можете да приготвите за нула време вкъщи.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (6)

Добави коментар
  • Цецка Пекова2023-04-03 08:24:37

    Здравейте, картофите с обелката ли са или ги белите?

    • Гисчо2023-04-03 18:42:12

      Както е посочено и в рецептата, картофите в рецептата за печени картофи с чесън и масло не се белят, само се измиват много добре :)

  • Стоян 2023-04-16 17:18:55

    След сваряване ги беля и ефекта е същият ????

    • Гисчо2023-04-16 17:29:55

      За приготвянето на печените картофи с копър и масло на фурна, не е необходимо да белите картофите :)

  • Аз2023-08-22 01:20:11

    Сварените картофи поставяте в тава, докато са топли смачкайте с всеки един от тях. Разпределете кравето масло върху картофите, между тях сложете нарязания на сутрин чесън

    Тук някаква печатна грешка ли има, защото аз не мога да разбера какво се има предвид? Смачкайте с какво? Какво значи нарязан на сутрин чесън?

    • Гисчо2023-08-22 08:42:28

      Печатна грешка е, да - счукам чесън :) Благодаря, че обърнахте внимание!

Добави коментар

Име
Коментирай