Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Чийзкейк барчета, или мини чийзкейк хапки 

print icon

products icon Необходими съставки:

  • За блата
  • обикновени бисквити
    300 грама
  • краве масло
    125 грама
  • За крема
  • крема сирене
    800 грама
  • яйца
    5 броя
  • ванилия
    2 броя
  • лимонов сок
    2 супени лъжици
  • сладко
    1/3 чаена чаша
    (от ягоди/боровинки/малини)
  • захар
    1 чаена чаша

recipe icon Рецептата:

Може да хапваме чийзкейк всеки ден, по всякакъв начин и под всякаква форма. Чийзкейкът е любим сладкиш, който е почти универсално любим и е изключително подходящ за вкусна почерпка за всеки празник. Ефектен, лесен, вкусен, класически чийзкейк барчета с вкусно домашно сладко за мини подслаждане на всеки ден.

  1. Първата стъпка от рецептата за мини чийзкейк хапки е изборът на подходящ съд. Най-добре е да използвате форма за печене с падащи стени, а още по-добре е формата да бъде с правоъгълна форма, за да бъде по-лесно рязането на хапките след нарязването на изпечения чийзкейк. Поставете хартия за печене на дъното на формата/тавата. Смилате бисквитите с помощта на блендер, или пък ги счуквате в хаванче. Бисквитените трохи смесвате с разтопеното масло, след което разпределяте получената смес на дъното на тавата, притискате плътно с ръце и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.
  2. В голяма купа разбивате първо предвиденото количество крема сирене за около минута с помощта на миксер. Добавете захарта и ванилията, след което разбивате отново за около минута, след което на ниска степен едно по едно добавяте яйцата и лимоновия сок. Върху изпечения и изстинал блат изсипете крема. Разпределете сладкото, като го поставяте с помощта на чаена лъжица на различни места в в крема, след което с помощта на шишче направете кръгове в самия крем, за да се получат различни форми и мраморен вид при печене.
  3. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за около 60-70 минути, докато като го побутнете кремът вече не се тресе като желе. След изпичане оставяте сладкиша да се охлади напълно за няколко часа, най-добре за цяла нощ. След като чийзкейкът е напълно изстинал го нарязвате с остър нож на желаните от вас фигури, като най-лесно и ефектно е да го нарежете на ромбоиди. 
Рецептата за чийзкейк барчета, или мини чийзкейк хапки е изпълнена.

notes icon

Мини чийзкейковете са идеални за почерпка в офиса или на парти. С какво друго можем да почерпим? Мъфини! Рецептите за мъфини са може би най-подходящи за почерпка. Дали ще за шоколадови мъфини с банан, или пък ванилови мъфини с шоколад, мъфини с тиква, или пък ябълкови мъфини, всички те са както вкусни, така и ефектни.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (5)

Добави коментар
  • Барбара2023-03-12 08:42:02

    На водна баня ли се пече?

    • Гисчо2023-03-12 14:01:56

      Не, този конкретен чийзкейк не пека на водна баня, а на ниска температура без вентилатор.

  • Нели2023-03-29 13:26:32

    Здравей, Супичке
    Искам да ти благодаря за прекрасния блог!
    С мъжа ми сме в очакване на първото си бебе, и благодарение на теб, вече сме сигурни, че това дете ще хапва вкуснотийки след време :)
    Всеки ден отварям страничката ти, любима ми е.
    Продължавай все така да помагаш на прохождащите в кулинарията като нас :)

Добави коментар

Име
Коментирай