Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Омлет с аспержи

print icon

products icon Необходими съставки:

  • яйца
    3 броя
  • аспержи
    2 броя
  • краве масло
    1 чаена лъжица
  • пармезан
    1 чаена лъжица
  • черен пипер
    1 щипка

recipe icon Рецептата:

Яйцата и аспержите. Примамлива комбинация. Като вкус, като вид. Рецептата за омлет с аспержи е една чудесна идея, как да превърнем така скромния омлет в едно интересно и дори изискано ястие, а също и още една идея, как да включим аспержите лесно в дневното меню. Рецептата за омлет с аспержи е бърза, лесна и изключително подходяща, както за закуска, така и за обяд, а също и за вечеря. 

  1. Първата стъпка от рецептата за омлет с аспержи подготовката на продуктите. Измийте аспержите, отрежете 2 см  от основата, след което с помощта на белачка за картофи обелете много фино по-дебелите аспержи. Нарежете ги на колелца. В тиган с незалепващо покритие сгорещете ½ от маслото, добавете аспержите, поръсете с щипка сол и черния пипер, и запържете за 1-2 минути, след което отстранете аспержите.
  2. Разбийте добре яйцата, заедно с щипка сол. В зависимост от размера на тигана ползвайте две или три яйца. За тиган с диаметър 24 см три яйца са напълно достатъчни. Сгорещявате тигана, в който сте запържили аспержите, добавяте останалото краве масло след което изсипвате разбитите яйца. 
  3. Оставяте тигана на котлона на умерен огън за около 2-3 минути, след което върху едната половина на омлета разпределяте колелцата аспержи и поръсвате с пармезана. С помощта на дървена лъжица или шпатула, внимателно отлепяте едната половина на омлета и я “захлупвате” върху другата. Оставяте в тигана за минута-две, след което сервирате, докато омлетът е още топъл.
Рецептата за омлет с аспержи е изпълнена.

notes icon

А с какво да комбинираме омлета? Със свежа салата! Дали ще бъде класическа зелева салата, или пък ще бъде зелена салата, или пък другата класика - шопска салата, всичко това е въпрос на вкус и избор.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай