Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Зелен боб с пъдпъдъчи яйца

products icon Необходими съставки:

  • зелен боб
    500 грама
  • пъдпъдъчи яйца
    20 броя
  • бекон
    50 грама
  • горчица
    2 супени лъжици
  • лук
    1 глава
  • коняк
    2 супени лъжици
  • балсамов оцет
    1 супена лъжица
  • черен пипер
    1/4 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Нещо средно между салата и предястие, нещо средно между познат и нов вкус, зеленият боб с пъдпъдъчи яйца е ястие, което е чудесна идея както за посрещане на гости, така и за обогатяване на домашното меню. Богат като вкус, ефектен като външен вид зеленият боб с пъдпъдъчи яйца е рецепта, която дава още една идея как да приготвим пъдпъдъчи яйца и как да включим така полезните пъдпъдъчи яйца в менюто си.

  1. Първата стъпка от рецептата за зелен боб с пъдпъдъчи яйца е изборът и подготовката на зеления боб. Може да използвате както суров, така и замразен боб. Ако използвате суров зелен, то го сварете до готовност и от отцедете от водата. Ако пък използвате замразен боб е добре да го сварите на пара, за да не се развари. Сварете и пъдпъдъчите яйца за около 6-7 минути и ги обелете.
  2. Междувременно пригответе и дресинга. Нарежете лука и бекона на ситно и ги запържете в тиган с около 1 супена лъжица мазнина. Добавете горчицата, балсамовия оцет и коняка, както и ½ чаена лъжица сол и черния пипер. Оставете да поври около 3-4 минути.
  3. Идва моментът, в който да сглобите салатата. Към отцедения от водата зелен боб добавете дресинга и разбъркайте, най-добре с ръце, така че всички бобчета да се овкусят. Поставете боба в чиния или плато за сервиране и отгоре добавете сварените и нарязани на половинки яйца.
Рецептата за зелен боб с пъдпъдъчи яйца е изпълнена!

notes icon

Пъдпъдъчите яйца са толкова симпатични! Прекрасна основа за атрактивни предястия! Дали това ще са пълнени  гъби с пъдпъдъчи яйца, или пък птичи гнезда с пъдпъдъчи яйца, със сигурност вашите гости ще останат впечатлени, ако решите да заложите на рецепта с пъдпъдъчи яйца за предястие! :)

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментар  (1)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай