Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Супа от пилешки дреболии

print icon

products icon Необходими съставки:

  • пилешки воденички
    300 грама
    от Лудогорско пиле
  • пилешки дробчета
    300 грама
    от Лудогорско пиле
  • пилешки сърца
    300 грама
    от Лудогорско пиле
  • пресен лук
    1 връзка
  • пресен чесън
    2 стръка
  • жълтъци
    2 броя
  • кисело мляко
    1/2 чаена чаша
  • магданоз
    1/2 връзка

recipe icon Рецептата:

Класическата пилешка супа се приготвя с месо и различни зеленчуци. Но това далеч не е единствената вкусна рецепта за пилешка супа! Супата от пилешки дреболии е една невероятно силна, плътна, богата като вкус пилешка супа, която освен че ще ви даде още една идея какво вкусно да приготвите с пилешки дреболии, ще направи менюто ви още по-разнообразно. Може да комбинирате пилешките дреболийки, като използвате пилешки дробчета, пилешки воденички или пилешки сърца, но най-вкусна пилешката супа от дреболийки се получава, когато използвате и трите. И ако качеството на съставките е важно за всяка рецепта, в още по-голяма степен това твърдение е валидно за всички субпродукти, затова е най-добре да заложите на доказано качественото българско пилешко месо, каквито са  пилешките дреболии от Лудогорско пиле.

  1. Рецептата за супа от пилешки дреболии е изборът и подготовката на пилешките дреболии. Винаги избирайте охладени пилешки дреболии, защото освен че са пресни, можете и по-добре да прецените по вида им и тяхното състояние. Най-добре е да изберете български пилешки дробчета, пилешки воденички и пилешки сърца, например такива от асортимента на Лудогорско пиле. Почистете ги добре, измийте ги и сварете пилешките воденички и пилешките сърца, без да добавяте дробчетата, в около два литра подсолена вода до пълно сваряване.
  2. Докато дреболийките врат, почистете и нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете на ситно и пилешките дробчета. След като дреболийките се сварят, прецедете бульона и нарежете воденичките и сърцата на дребно. Сложете прецедения бульон отново на котлона, добавете ½ чаена лъжица сол, а след като заври добавете нарязаните лук, чесън, воденички и сърца, както и нарязаните дробчета. Оставете пилешката супа от дреболии да поври около десетина минути.
  3. Отстранете супата от котлона, за да поизстине. Разбийте жълтъците заедно с киселото мляко, след което на тънка струйка при непрекъснато бъркане ги добавете към супата. Сложете отново пилешката супа на котлона, за да заври отново за минути-две, като бъркате непрекъснато. Преди сервиране поръсете супат с прясно нарязан магданоз.
Рецептата за супа от пилешки дробчета е изпълнена.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай