Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Бирено мезе от пилешки дробчета, пилешки воденички и пилешки сърца

print icon

products icon Необходими съставки:

  • пилешки дробчета
    300 грама
    от Лудогорско пиле
  • пилешки воденички
    300 грама
    от Лудогорско пиле
  • пилешки сърца
    300 грама
    от Лудогорско пиле
  • лук
    5 броя
  • краве масло
    30 грама
  • олио
    3 супени лъжици
  • дафинов лист
    3 броя
  • бахар
    3 броя
  • кашкавал
    50 грама

recipe icon Рецептата:

Рецептата за бирено мезе от пилешки дробчета, пилешки воденички и пилешки сърца спада към онези рецепти, които човек рядко приготвя вкъщи. Много по-често хапваме подобни вкусотии в заведение. Истината е, че приготвянето на бирено мезе е лесно, стига да има правилната стратегия, както и качествени пилешки дреболии, каквито са тези на Лудогорско пиле. Повече лук и малко масло, и вече сме готови с най-важните съставни елементи на рецептата.

  1. Първата стъпка от рецептата за бирено мезе от пилешки дробчета, пилешки воденички и пилешки сърца е подготовката на воденичките и сърцата. Те задължително трябва да са сварени предварително. Когато приготвяте дреболии задължително използвайте охладени качествени продукти. Това важи с пълна сила за всички продукти, но когато приготвяте дробчета, воденички и сърца трябва да сте още по-внимателни и да заложите на изпитаните и доказани производители, каквито са Лудогорско пиле. В тенджера под налягане или мултикукър сварявате за 20 минути воденичките и сърцата, като добавяте към водата сол, дафиновия лист и бахара. Може да ги сварите и в обикновена тенджера, но тогава си отделете около 40-50 минути.
  2. Докато сърцата и воденичките се готвят, почистете и нарежете лука на тънки полумесци, измийте и след това подсушете пилешките дробчета. В голям тиган сгорещете олиото и маслото и запържете дробчетата за около 2-3 минути от всички страни, след което ги махнете от тигана и изсипете нарязания лук, както и ½ чаена лъжица сол. Запържете лука като периодично разбърквате, докато придобие леко златист цвят. 
  3. Към така подготвения лук добавете пилешките дробчета и вече сварените сърца и воденички, добавете и няколко супени лъжици от бульона, в който са вряли. Оставете биреното мезе на котлона за няколко минути, за да се овкусят добре съставките. Преди сервиране поръсете готовото все още горещо ястие с  настъргания кашкавал.

Рецептата за бирено мезе от пилешки дробчета, пилешки воденички и пилешки сърца е изпълнена.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай