Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Хрупкави пилешки хапки с корнфлейкс Instant pot duo crisp + Аir fryer

print icon

products icon Необходими съставки:

 • пилешко месо
  500 грама
 • корнфлейкс
  1 чаена чаша
 • брашно
  2 супени лъжици
 • горчица
  1/3 чаена чаша
 • кисело мляко
  1/3 чаена чаша
 • сол
  1/2 чаена лъжица
 • олио
  2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Всеки ден готвене! Искаш или не се налага да го правиш всеки ден. А освен това трябва и да е бързо, а като бонус се опитваме да приготвяме здравословна домашна храна. Да, точно затова ни е нужен Instant pot duo crisp. Класическите хрупкави филенца от пилешко са вкусни, но ако търсим по-здравословния вариант определено трябва да заложим на Air fryer. Наистина за нула време и максимум вкус.

 1. Първата стъпка от рецептата за хрупкави пилешки хапки на Аir fryer функция в Instant pot в три стъпки е подготовката на пилешкото месо. Използвайте охладено пилешко, най-добре пилешки гърди. Нарежете на хапки или филенца. В купа разбъркайте киселото мляко, горчицата и солта, след което добавете и месото. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за няколко часа.
 2. В основния съд на Instant pot duo crisp слагате черната кошница за еър фрайър. Включете Instant pro duo crisp на 170 градуса, функция Air fryer за 3-4 минути, затворете уреда и пуснете, за да се згрее самата кошница, защото ако сложите пилешките филенца в студен уред, то те ще залепнат. Може да ползвате и хартия за печене, но тя задължително трябва да бъде хартия за печене в аер фрайър, ако сложите обикновена, то има риск тя да се запали. В чиния начупете приготвеното количество корнфлейкс на по-ситни парченца и го разбъркайте с брашното.
 3. Вече сгорещения еър фрайър намажете леко с мазнина. Оваляйте пилешките хапки в сместа с корнфлейкс и поставете в уреда, като отново леко намажете хапките с помощта на четка с мазнина. Сложете капака и включете отново на функция Air fryer за 5 минути. Отворете обърнете хапките и включете на същата функция за около три минути. 
Рецептата за хрупкави пилешки хапки в Instant pot duo crisp + Аir fryer е изпълнена.

notes icon

А какво още да приготвим в любимия Instant pot duo crisp? На практика всичко! Вкусно е и печеното пиле приготвено в Instant pot duo crisp. Страхотна е и лещата сготвен в Instant pot duo crisp. А дори и само да сварим яйца, пак ще си спестим време и енергия.

ДОБЪР АПЕТИТ!

comments icon Коментари  (2)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай