Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Пудинг със сух козунак

print icon

products icon Необходими съставки:

  • козунак
    1/2 брой
  • яйца
    3 броя
  • прясно мляко
    500 мл
  • стафиди
    3 супени лъжици
  • бадеми
    20 грама
  • канела
    1/3 чаена лъжица
  • кардамон
    1/3 кафена лъжица
  • краве масло
    1 супена лъжица
  • ягоди
    5 броя

recipe icon Рецептата:

Първо търсиш перфектната рецепта за приготвяне на козунак. После търсиш “рецепта със сух козунак” или пък “рецепта със стар козунак”. И така, в продължение на няколко седмици, кулинарните ти изяви се въртят все около козунака. Тъй като е почти сигурно, че вече рецептата за сладкиш със сух козунак и крем карамел е изпробвана, а най-вероятно пробвана е и рецептата за пържени филийки от сух козунак, имаме нова, много сполучлива идея какво да приготвим с останалия след Великден козунак. А именно - пудинг с козунак. Лесна, ефектна и много сполучлива рецепта, която ще зарадва всички вкъщи, а и все гост.

  1. Първата стъпка от рецептата за пудинг със сух козунак е подготовката на продуктите. Козунакът нарежете на едри хапки. Най-добре е да приготвите пудинга в купички за крем карамел или крем брюле. Намажете купичките с кравето масло, след което разпределете хапките козунак в купичките и добавете ½ от предвиденото количество прясно мляко, както и стафидите и нарязаните на ситно бадеми. Може да използвате други сушени плодове по ваш избор.
  2. Разбивате яйцата, заедно със захарта, с помощта на вилица, тел за разбиване или миксер, след което добавяте и прясното мляко и отново разбивате. Добавете канелата и кардамона, разбъркайте, а след това разпределете така получената смес в купичките. Изчакайте около 5-10 минути, за да може козунака да поеме течността и да не изплува при печене.
  3. Печете пудинга от сух козунак в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият златист цвят. Преди сервиране поръсете с пудра захар и нарязаните на кубчета пресни ягоди.
Рецептата за пудинг със сух козунак е изпълнена.

notes icon

И още със сух козунак! Например торта със сух козунак и маскарпоне, или пък желиран сладкиш със сух козунак. Или пък дай поле за действие на съзнанието си!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (2)

Добави коментар
  • Мими З2023-11-15 07:44:41

    Здравейте,моля да добавите в съставките необходимото количество захар - в момента липсва.

Добави коментар

Име
Коментирай