Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза

print icon

products icon Необходими съставки:

 • яйца
  6 броя
  варени
 • червено цвекло
  1 брой
  сварено
 • кисели краставички
  4 броя
 • шунка
  100 грама
 • майонеза
  6 супени лъжици
 • горчица
  1 супена лъжица
 • черен пипер
  1/3 чаена лъжица
 • лимонов сок
  1 супена лъжица

recipe icon Рецептата:

Салатата буди асоциации със свежест. Комбинации със свежи зеленчуци и други свежи и полезни съставки, които се събират в една чиния, за да направят менюто леко, а самата салата е по-скоро допълнение, отколкото основно. Е, салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза е една малко по-розлична салата. Макар да не се вписва в профила на “класическата салата” салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза има своето вкусно място в менюто. Подобно на всяка салата, тя би могла да бъде вкусно допълнение към сервирано печено месо, например. Салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза, прилича на стандартната салата и защото може да бъде чудесно мезе към любимо питие, като водката и ракията се чувстват особено комфортно в нейно присъствие. Но салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза, може да влезе и в ролята на предястие сервирана с крехки сухарчета.

 1. Първата стъпка от рецептата за салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза е изборът и подготовката на продуктите. Яйцата и червеното цвекло трябва да са сварени. Може да ги сварите предварително, дори и предишен ден. Може да ползвате и готово варено цвекло. Имайте предвид, че яйцата трябва да са добре сварени. Ако вие варите червеното цвекло, то трябва да е сварено до степен, че при пробождане с вилица, тя да може да влезе в дълбочина. Обелете яйцата и червеното цвекло.
 2. В купа поставете нарязаното на кубчета червено цвекло, както и нарязаните на кубчета яйца, кисели краставички и шунка. Поръсете със сол, черния пипер и лимоновия сок и разбъркайте, след което добавете майонезата и горчицата и отново разбъркайте.
Сервирайте салатата с варени яйца, червено цвекло и майонеза със сухари или препечени филийки.

Рецептата за салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза е изпълнена.

notes icon

Рецептата за салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза е чудесна идея за рецепта с варени яйца останали след Великден. А какво друго може да приготвим с варените яйца след Великден? Рецептата за пастет с варени яйца е също вкусна и лесна рецепта с варени яйца. Много сполучлива рецепта с варени яйца е и рецептата за яйчена салата с майонеза и пиле, а също и рецептата за картофена салата с краставица и майонеза.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (3)

Добави коментар
 • Снежана 2020-04-17 18:00:42

  Тази салатка ще се направи веднага:) Супичке, виждам от снимките, че и ти харесваш тези сухари, които и ние хапваме:)

Добави коментар

Име
Коментирай