Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Салата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене

print icon
 • calendar icon 17 Февруари 2019
 • book icon салати
 • task icon Лесна
 • time icon 15 мин.
 • 10 порции

products icon Необходими съставки:

 • зеле
  300 грама
 • моркови
  3 броя
 • червено цвекло
  1 глава
  средна
 • чесън
  3 скилидки
 • синьо сирене
  50 грама
 • зехтин
  2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Рецептата за салата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене може да не е типичен представител на студентската кухня, но в случая на Супичка е точно такава! Точно тази салата често е била основно ястие, както и перфектното допълнение към водка, така важна част от студентстия живот. Хем лесна, с класически съставки, хем много специална като вкус, салатата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене най-накрая намира място сред рецептите на Супичка. Подходяща за новаци, подходяща за начало на празнична трапеза, а и за начало на всяко меню, салата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене е салата, която заслужава място в списъка с любими рецепти и не следва да бъде пропускана.

 1. Първата стъпка от рецептата за салата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене е подготовката на червеното цвекло. Може да ползвате и сурово червено цвекло, но когато е минало топлинна обработка вкуса му е по-мек. Червеното цвекло може да е печено, но най-добре е да е сварено. Ако ще приготвяте салата е добре да сварите червеното цвекло предварително, тъй като вареното му отнема доста време. За да е добре сварена една средно голяма глава червено цвекло ви е необходим поне час. Бучнете го с вилица, ако можете да я забучите, то цвеклото е готово.
 2. Нарежете зелето на ситно, поставете го в голяма купа за салата и го поръсете със сол. Намачкайте с ръце, за да поомекне. Почистете морковите и настържете на едро ренде. Обелете червеното цвекло и също го настърчете на едро ренде. Обелете скилидките чесън и ги счукайте. Добавете всички тези съставки към зелето и разбъркайте.
 3. Полейте салатата със зехтина, добавете и сиренето нарязно на кубчета и разбъркайте леко, за да не се разпадне напълно сиренето.
Рецептата за салата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене е изпълнена.

notes icon

Рецептата за салата със зеле, моркови, червено цвекло и синьо сирене е вкусно намигване от първите опити на Супичка в кухнята. Кои са другите другите представители на студентската кухня, които са и истинското начало на Супичка? Такива са рецептите за крем супи и най-вече рецептата за картофена крем супа. Много важна за изхранването на вечно гладните студенти е и рецептата за баница със сирене и готови точени кори, а също и рецептата за яйца по панагюрски. А за десерт? Сладкиш с бишкоти и кисело мляко!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай