Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Книжен кебап с агнешко месо

print icon

products icon Необходими съставки:

  • агнешко
    1 кг
    обезкостено от МЕТРО
  • пресен лук
    3 връзки
  • пресен чесън
    1 връзка
  • магданоз
    1 връзка
  • джоджен
    1 връзка
  • червен пипер
    1 чаена лъжица
  • краве масло
    40 грама
  • олио
    2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Има ястия, които наистина будят спомени. Ястия, които носят духа, аромата и атмосферата на един дом. Точно такова ястие е книжният кебап за кухнята на Супичка. Рецептата за книжен кебап с агнешко е стара и изпробвана, останала в наследство от кухнята на баба. Пролетните празници, за които са характерни рецептите с агнешко месо, са точното време за приготвяне на книжния кебап с агнешко. За празничната трапезата на Великден, или пък за тази на Гергьовден, рецептата за книжен кебап ще внесе разнообразие менюто и ще го направи малко по-специално. Разбира се, за да получим вкусно ястие трябва да заложим на качественото месо, каквото е прясното охладено агнешко от витрината на МЕТРО.

  1. Първата стъпка от рецептата за книжен кебап с агнешко е изборът и подготовката на агнешкото месо. Избирате качествено, прясно агнешко месо, каквото може да намерите в асортимента на МЕТРО. Обезкоставяте агнешкото месо и го нарязвате на хапки. 
  2. Почиствате и нарязвате на ситно пресния лук и пресния чесън, както и пресните подправки магданоз и джоджен. В голяма купа изсипвате месото, добавяте червения пипер, олиото, 1 чаена лъжица сол, както и нарязаните чесън, лук, магданоз и джоджен. Разбърквате старателно и оставяте да престои минимум 30 минути, може и 2-3 часа.
  3. Приготвяте 8 големи парчета хартия за печене около 30 на 30 см. В средата на всяко парче хартия поставяте малка част от сместа с овкусеното месо, поставяте по бучка масло във всяко вързопче, след което завързвате с памучен конец. Нареждате малките вързопчета в тава, добавяте около 300 милилитра вода и слагате тавата във фурната за около два часа на 170 градуса. Сервирате книжния на порции, без да ги развързвате.
Рецептата за книжен кебап с агнешко месо е изпълнена.

notes icon

Карофената салата, класическата зелена салата, както и аспержите са чудесна гарнитура към агнешкия книжен кебап.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай