Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Десерт с бъз и ягоди

print icon

products icon Необходими съставки:

  • бъз
    15 цвята
  • мед
    4 супени лъжици
  • лимон
    2 броя
  • ягоди
    200 грама
  • желатин
    2 пакетчета

recipe icon Рецептата:

Съчетанието на ароматите на бърз и ягоди дава аромата на пролетта. И докато с ягоди приготвяме какви ли не вкусотии, приложенията на цъфналия бъз в кухнята са ограничени. Този фил, лек, ефектен и толкова запленяващ десерт е едно вкусно предложение за рецепта с бъз, която ще очарова всеки. Лесен за приготвяне, атрактивен като визия, десертът с бъз и ягоди ще превърне всяко пролетно меню в празнична трапеза.

  1. Първата стъпка от рецептата за десерт с бъз и ягоди е приготвянето сока от бъз. Ако приготвяте сок от бъз за разреждане, то след като е готов може да отделите 1 литър сироп, за да го използвате за желиране. Ако ли не в тенджера разбъркайте 1 литър вода, меда и сока на лимоните. Добавете цветовете бъз, както и нарязаните на кубчета лимонови кори и оставете тази смес да престои една нощ. На следващия ден прецедете и разделете на две части: едната от 500 мл., а другата ще бъде по-малка, тъй като не може да се отцеди достатъчно добре.
  2. Едното пакетче желатин, разбъркайте с 3-4 супени лъжици сок в чаша, която сложете в малка тенджерка или касерола, а нея - на котлона. Бъркайте, докато се разтопи желатина, след което при непрекъснато разбъркване го добавете към 500 мл сироп. Разбъркайте енергично с вилица или тел за разбиване, за да се разпредели добре желатина, след което сипете получената течност в чаши, които сложете в хладилника, за да стегне.
  3. Докато първият слой от крема стяга, измийте и пюрирайте ягодите. Смесете пюрираните ягоди с другата част от сиропа от бъз, така че да получите точно 500 мл смес. Ако сместа от ягоди и сок от бъз е повече от 500 мл, може да използвате разликата, за да приготвите вкусна лимонада, като добавите вода. Запоженете с желирането на втората смес, след като първата вече е стегнала. Потворете процедурата с разтварянето на желатина - изсипете го в чаша, добавете малко вода или част от сместа и го разтворете на водна баня. Добавете разтворения желатин към сместа с ягодите и разбъркайте много добре, след което изсипете върху вече стегналия се и желирал се слой от сироп от бъз. Оставете с хладилник, за да стегне.
Рецептата за десерт с бъз и ягоди е изпълнена.

notes icon

И още ягоди! Какво например? Разбира се, рецептата за ягодова лимонада не е за пропускане. Много ефектна и много сполучлива, подходяща за партита е и рецептата за ягодова сангрия. А също и рецептата за хрупкав сладкиш с ягоди и овесени ядки.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай