Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Коледни сладки - всички рецепти за коледни сладки на едно място

Ароматът на изпечени домашни сладки е един от ароматите, които създават усещане за домашен уют и топлина, а оттам и буди асоциации с най-топлия празник, празникът който събира цялото семейство - Коледа! Печенето на коледни сладки е много повече от печене на сладки, печенето на коледни сладки е истински коледен ритуал и свещенодействие. Домашно приготвените коледни сладки са не само много вкусни и подходящи както за десерт в Коледното меню, така и за допълнение към всяка чаша топло кафе, чай или мляко, домашно приготвените коледни сладки са и чудесна идея за коледен подарък, подарък, с който да зарадвате близките и приятелите си. А какви домашни коледни сладки да приготвим? Едва ли има дребни сладки, които да не могат да се превърнат в коледни сладки, но има определени рецепти за сладки, които задължително влизат в списъка с коледни сладки, каквито са например класическите меденки или ароматните джинджифилови сладки. Супичка събира на едно място всички рецепти за домашни коледни сладки, за да направи избора на рецепта за дребни сладки по-лесен и по-приятен.
 
Коледни сладки
Коледни сладки
Коледни меденки
Коледни меденки
Коледни меденки
Меденките са едни от най-често приготвяните сладки в българските домове. Класическите меденки имат няколко безспорни плюса - приготвят се с подръчни материали, които всяка домакиня има под ръка, излизат много бройки, а рецептата за меденките е толкова популярна и често приготвяна, че може да сте сигурни, че ще се получат добре. Ако слепите меденките с домашен конфитюр от сини сливи например, ще превърнете класическите меденки във прекрасен и сочен десерт, а ако ги направите в коледни формички и ги украсите ще донесете коледното настроение удома.
Вижте цялата рецепта тук »

Джинджифилови сладки
Джинджифилови бисквити
Джинджифилови бисквити
Джинджифиловите сладки са онези бисквитки, които често виждаме във формата на усмихнати човечета да се използват и като украса. Джинджифиловите сладки не са типични на българската кухня, така както например меденките, но пък са намерили своето място и в българския дом, защото са много ароматни и също толкова лесни за приготвяне. Освен това джинджифиловите бисквити традиционно се украсяват и това ги прави неустоими за децата.
Вижте цялата рецепта тук »

Бадемови сладки с лимон
Бадемови бисквити с лимон
Бадемовите сладки с лимон са идея за интересни и много свежи коледни сладки, с които може да допълните и разнообразите списъка с традиционни коледни сладки. Бадемовите сладки с лимон са много ароматни и лесни за приготвяне, идеално допълнение към Коледната трапеза!
Вижте цялата рецепта тук »

Шоколадови бисквити с парченца шоколад
Шоколадови бисквити с парченца шоколад
Шоколадови бисквити с парченца шоколад
Шоколадовите бисквити с парченца шоколад са една от най-шоколадовите рецепти, на които може да попаднете. Хрупкавите шоколадови бисквити с парченца шоколад са лесни за приготвяне, а могат да се съхраняват дълго време и добре се комбинират с кафе или горещ шоколад, което ги прави много подходящи за списъка с рецепти за коледни сладки.
Вижте цялата рецепта тук »

Обикновени домашни курабии
Обикновени домашни курабии
Обикновени домашни курабии
За да приготвим рецептата за обикновени домашни курабии не е необходимо да е Коледа. Обикновените домашни курабии са си истинска класика и са много подходящи за всеки ден. Рецептата за обикновени домашни курабии обаче е чудесна идея и за коледна рецепта, защото домашните курабии също излизат много на брой, също се приготвят много лесно, също са много обичани от малки и големи, а в добавка към чаша кисело мляко могат да се превърнат в чудесна закуска.
Вижте цялата рецепта тук »

Триочки за Коледа
Триочки
Триочки
Триочките спадат към сладките, за които казваме "топят се в устата". Рецептата за триочки е лесна и класическа, а резултатът - много вкусен. Слепени с любимия ви домашен конфитюр триочките са не само вкусни дребни сладки, а и сочен десерт, с които може да зарадвате близките си по Коледа или пък да превърнете в ефектен коледен подарък за своите приятели.
Вижте цялата рецепта тук »

Напукани какаови сладки
Напукани какаови сладки
Напукани какаови сладки
Рецептата за напукани какаови сладки също спада към списъка с лесни и бързи рецепти, които могат да се приготвят като коледни сладки. Напуканите какаови сладки наистина са с наситено какаов вкус и са истинска наслада за любителите на какаото и шоколада. На външен вид пък са бели, като покрити със сняг, а какво по-коледно от снежни топки?
Вижте цялата рецепта тук »

Бадемови сладки Амарети
Бадемови сладки Амарети
Бадемови сладки Амарети
Както е видно и от името им, основен акцент при бадемовите сладки Амарети са бадемите. Сладките Амарети носят подчертан бадемов аромат и представляват класическа добавка към всяка чаша ароматно кафе или чай. Още докато се пекат бадемовите сладки Амарети изпълват къщата с невероятен аромат на печащи се сладки, който носи топлина и домашен уют, така характерни за Коледа и дните около Коледа.
Вижте цялата рецепта тук »

Сладки Линцер
Сладки Линцер
Сладки Линцер
Сладките Линцер са австрисйкски сладки, а както всички знаем, няма кой да разбира повече от Коледа, от коледни рецепти и коледни сладкиши от немците и австрийците. Сладките Линцер се приготвят с много подправки, като кардамон и карамфил, всичките те характерни за коледните сладкиши. А като се има предвид и голямото количество добавено краве масло става ясно, защо линцерите са не само едни от най-ароматните, но и едни от най-пръхкавите и топящи се в устата коледни сладки.
Вижте цялата рецепта тук »

Бързи сладки с мас
Бързи сладки с мас
Няма по-пръхкави сладки от бързите сладки с мас! Няма и по-икономична рецепта, от рецептата за сладки с мас! Точно по Коледа и свинската мас е прясна и чиста, подходяща за приготвяне и на сладкиши и коледни сладки. Рецептата за бързи сладки с мас може да приготвите с подръчни материали и за нула време без да ви е нужна предварителна подготовка.
Вижте цялата рецепта тук »

Маслени пурички с вино
Маслени пурички с вино
Маслени пурички с вино
Рецептата за маследни пурички с вино е позната и се приготвя в много български къщи. Класическата рецепта за маслени пурички с вино е за пурички с домашно вино и свинска мас, но днес, домакините често заменят свинската мас с краве масло, а домашното вино с купено от магазина. Както и да приготвите пуричките с вино няма да сбъркате, ако ги включите в списъка с рецепти за коледни сладки. Рецептата за пурички с вино е толкова популярна, защото е много лесна и защото се приготвя с подръчни материали. А резултатът - топящи се ароматни пурички, подходящи както за почерпка на гостите, така и за десерт.
Вижте цялата рецепта тук »

Скалички
Скалички
Скалички
Скаличките са едни от любимите сладки на децата. А дали скаличките ще бъдат коледни сладки или не зависи от тяхната украса. Безспорен плюс на рецептата за скалички е бързината с която се приготвят, както и фактът, че дават широко поле за изява на вашето въображение, когато се стигне до тяхната украса. Друг безспорен плюс на рецептата за скалички е, че може включите и децата в приготвянето им и така приготвянето на коледните сладки да се превърне в още едно от коледните забавления.
Вижте цялата рецепта тук »

Ореховки
Ореховки
Ореховки
Няма как да не включим и класическите български ореховки към списъка с коледни сладки. Ореховките са си истинска класика сред българските дребни сладки и се приготвят наистина лесно. Ореховките носят аромата на печени орехи и будят апетита на всеки. Коледни ореховки за компания на коледното кафе.
Вижте цялата рецепта тук »

Щолен
Щолен
Щолен
Въпреки че щоленът не е дребни сладки, а голям сладкиш, или най-точно щоленът е немски коледен обреден хляб, рецептата за щолен намира място сред рецептите за колени сладки и коледни сладкиши, тъй като е изключително подходящ, както за подарък, така и за внасяне на разнообразие в коледното меню. Принципно коледния щолен се приготвя седмици преди Коледа, което означава, че още в началото на декември може да приготвите вашия щолен и да го оставите да отлежава и да чака до Коледа. Ако обаче нямате време, или пък толкова рано все още нямате вдъхновение на приготвяне на коледни сладки, то може да приготвите щолен и няколко дни преди празника.
Вижте цялата рецепта тук »

Приготвянето на коледни сладки и коледни сладкиши помага за създава не на празнично коледно настроение. Освен това често цялото семейство се включва в приготвянето на коледните сладки и така коледните сладкиши се явяват повод да прекараме още малко приятни мигове с любимите си хора. Затова изберете вашите рецепти за коледни сладки, независимо дали това ще бъдат традиционни български коледни сладки, или пък някакви модерни коледни сладки, защото с тях ще създадете още повече празнично настроение и домашен уют.
 

comments icon Коментари  (20 от 31)

Добави коментар
 • Dari Koleva2014-11-29 03:23:19

  БЛАГОДАРЯ ЗА ЧУДЕСНИТЕ РЕЦЕПТИ И ИДЕЙКИ! ЩЕ ОПИТАМ ДА ПРИГОТВЯ!

  • Гисчо2014-11-29 04:31:02

   Много ще се радвам! :) И да не забравите да споделите впечатления от рецептите! :)

 • Гергана Лазарова2014-11-29 05:31:31

  Страхотна е колекцията ти, Гисчо, браво! :) Ухае на Коледа!

  • Гисчо2014-11-30 04:03:33

   Радвам се, че колекцията от коледни сладки ти харесва! :) Трябва да се подготвяме за Коледа, а как най-лесно може да стане това, ако не с печенето на коледни сладки! :)

  • Маги2017-11-29 07:38:35

   Много ми харесва. Аз съм Маги на осем години

  • Михаела Филева2017-11-29 07:41:02

   Искам да ми покажете къде сте и моля да снимате как изглежда всичко

 • Гуинет2014-11-30 02:04:59

  Чудеста е идеята ти да събереш рецептите за толкова коледни сладки на едно място! Любими! Поздрави и щастливи и вкусни празници!

  • Гисчо2014-11-30 02:10:51

   Вкусни празници и на теб! Събрах рецептите за дребни домашни сладки в една публикация за коледни сладки, за да бъде и за мен по-лесно и да не се ровя да ги търся. :) Да видим колко коледни сладки ще приготвя тази година ;) За миналата Коледа бяха наистина много!

 • Cake And Pancake2014-12-01 19:06:20

  Ах, че удобно и практично! Само отваряш, набелязваш и запретваш ръкави :)
  Колко е хубаво, че всички са на Коледна вълна! Някак си всичко става по - добро!

  Поздрави, Гери :)

  • Гисчо2014-12-01 19:55:38

   Да, това е идеята на сборната публикация с рецепти за коледни сладки - да не се ровиш за отделните рецепти- рецепта за меденки, рецепта за джинджифилови сладки, рецепта за щолен и т.н., а да са събрани на едно място. Радвам се, че коледните рецепти ти харесват! :)

 • Polly Petrova2014-12-23 20:18:22

  Tursia recepta za obiknovenni pyrichki s lokym!!!?

  • Гисчо2014-12-23 21:25:32

   Засега само маслени пурички с вино има в Супичка :)

 • Polly Petrova2014-12-23 20:19:35

  I oshte da popitam za tazi recepta koiato ima za pyrichki s vino!!??? Kakvo vino se slaga ???

  • Гисчо2014-12-23 21:24:02

   Може да бъде всякакво вино - бяло, червено, розе. Но ако приготвите пуричките с червено вина ще имат малко по-разов вид, като тези на снимките :)

 • Анонимен2015-01-03 05:17:35

  Мноооого добра страничка :-D и много калорийна :-(

  • Гисчо2015-01-03 05:21:16

   Хахаххаха! Това мисля, че в случая се явява комплимент :)

 • Доби2015-11-04 01:41:04

  Благодаря за чудесните рецепти! Нямам търпение да ги опитам :)

  • Гисчо2015-11-06 03:51:19

   Има още безброй идеи за рецепти за коледни сладки, с които празникът да стане още по-вкусен! Радвам се, че и сред предложените намирате добри предложения! :) Ще се радвам и да споделите впечатления, ако приготвите някои от тях!

 • Кроки2015-12-10 22:38:06

  Благодаря за страхотните рецепти! Вече няколко коледи правя меденките с глазура и всички са им големи фенове! Тази година първата партида е вече минало :) следващия път дозата ще трябва да е двойна :)

 • Велина 2016-11-28 21:14:33

  Рецептите са страхотни, някой вече съм ги изпробвала минала година. Чудих се дали имате някакви коледни мъфини, къпкейкчета или нещо подобно.

  • Гисчо2016-11-28 22:26:22

   Да, може да потърсите рецепта за коледни мъфини в сайта и веднага ще се появи! :)

 • Вилии2018-11-30 15:21:27

  От приложението не се отравят рецептите с лин 'цялата рецепта тук'

 • Яна Г2020-12-19 23:58:41

  Благодаря за прекрасните рецепти! За съжаление линковете тук не се отварят. Виждам, че и други хора са имали затруднения.

 • Работливко2021-12-12 16:15:48

  Какъв късмет, че открих толкова рецепти на едно място, подредени и добре описани. Благодаря ти , Гисчо. Скоро се захващам да творя. Ще спазя указанията и дано се получат добре, тези Коледни вълшебства.

 • Hotaru2021-12-18 22:43:00

  Идеите за сладки са много интересно, но ме виждам линкове.

 • Ani veleva2022-12-04 08:27:40

  Здравейте, рецептите сигурно са чудесни, но посочването на мерките в различни видове чаши води до голямо объркване в пропорциите. Едно време наистина имаше само един вид чаени чаши и един вид кафени чаши, но сега не е така. Особено по отношение на брашното, която и да е чаша може да побере и много, и малко. Препоръчвам ви да слагате мерките в грамове и милилитри, за да е ясно. Няма да пробвам нито една рецепта. Иначе поздравления за усилията и успех.

Добави коментар

Име
Коментирай