Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Смути - всички рецепти за смути на едно място

Какво е смути? Смути са плодови или зеленчукови шейкове от пресни плодове, зеленчуци, сурови ядки и семена. Смути са част от хранителния режим на съвременния човек, който няма много време за приготвяне на силна и питателна храна, а същевременно се опитва да се храни и живее здравословно. Рецептите за смути са подходящи и за всеки, който е решил да мине на разтоварващ хранителен режим и да свали излишните килограми вкусно и с лекота. Супичка събира всички рецепти за смути на едно място, за да направи избора ви на рецепта за смути още по-лесен.

Смути с банан и ананас
 
Смути с банан и ананас
Смути с банан и ананас
Рецептата за смути с банан и ананас е много подходяща за всички, които никога не са опитвали смути, защото съчетанието за вкусовете на тези плодове е позната и много сполучлива. Смути с банан и ананас може да приготвите през цялата година, тъй като и бананите, и ананасите се откриват в магазините целогодишно.
Вижте цялата рецепта тук »

Смути с киви и пшеничен зародиш
Смути с киви и пшеничен зародиш
Смути с киви и пшеничен зародиш
Смути с киви и пшеничен зародиш е засищащо, заради пшеничения зародиш и със сигурност ще засити и най-големите гладници. Смути с киви и пшеничен зародиш е много свежо, с леко кисел вкус, който му придава кивито и е чудесна идея за силна и вкусна закуска.
Вижте цялата рецепта тук »

Зелено смути с авокадо, магданоз и копър
Зелено смути с авокадо, магданоз и копър
Зелено смути с авокадо, магданоз и копър
Ако минете на хранителен разтоварващ режим, който да се състои само от различни варианти на смути, рецептата за зелено смути с авокадо, магданоз и копър ще намери място в менюто ви, тъй като освен много засищащо е и със солен вкус, което го прави добра идея за смути за обяд или вечеря. Зеленото смути с авокадо, магданоз и копър е гладко и креместо като консистенция, а на вкус малко напомня плътен таратор.
Вижте цялата рецепта тук »

Смути със спанак и ягоди
Смути със спанак и ягоди
Смути със спанак и ягоди
Рецептата за смути със спанак и ягоди доказва, че интересните комбинации от продукти могат да бъдат не само много полезни, а и много вкусни. Ако обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, то смути със спанак и ягоди е точно за вас. Пълно с витамини, смути със спанак и ягоди ще ви зареди с много свежа енергия и ще направи денят ви много по-вкусен.
Вижте цялата рецепта тук »

Зелено смути със спанак и ябълки
 
Смути със спанак и ябълки
Смути със спанак и ябълки
Зеленото смути със спанак и ябълкии е много леко и свежо, с подчертан вкус на спанак. Ябълките правят вкуса на зеленото смути много по-свеж. За разлика от повечето рецепти за смути, следвайки които се получават кремести шейкове с по-плътна консистенция, зеленото смути със спанак и ябълки е по-леко, но също толкова енергизиращо.
Вижте цялата рецепта тук »

Смути с банан и ягоди
Смути с банан и ягоди
Смути с банан и ягоди
Ако има рецепта за смути, която ще се хареса на всички - от най-малките до най-големите, то това е рецептата за смути с банан и ягоди. Комбинацията между банан и ягоди е добре позната и много обичана. Смути с банан и ягоди е не само много подходяща за закуска и вкусен старт на деня, смути с банан и ягоди може да сервирате дори и като здравословен десерт.
Вижте цялата рецепта тук »

Смути с пъпеш и мента
Смути с пъпеш и мента
Смути с пъпеш и мента
Рецептата за смути с пъпеш и мента е от сезонните рецепти, които ще намерят приложение по-скоро през зимните месеци. Освен, че смути с пъпеш и мента се приготвя с пъпеш, който е най-вкусен и най-достъпен през лятото, пъпешът трябва да е и замразен, което прави смути с пъпеш и мента много освежаващо и подходящо за старт на всеки горещ леден ден.
Вижте цялата рецепта тук »

Смути с пъпеш и краставица
Смути с пъпеш и краставица
Смути с пъпеш и краставица
Краставицата в българската кухня най-често се използва за приготвяне на салати. Смути с пъпеш и краставица дава идея за едно по-интересно приложение на на този зеленчук. Смути с пъпеш и краставица е също много освежаващо и подходящо за летните дни, а съчетанието на двата основни продукта е изненадващо сполучливо и вкусно.
Вижте цялата рецепта тук »

Смути с манго и годжи бери
Смути с манго и годжи бери
Смути с манго и годжи бери
Рецептата за смути с манго и годжи бери е от рецептите за смути, които може да приготвяте целогодишно. Добавените плодове от супер храната годжи бери превръщат плодовото смути в изключително полезно начало на всеки ден - чаша вкусна, засищаща и енергизираща течна храна, която ще ви държи във форма.
Вижте цялата рецепта тук »

Черешово смути
Черешово смути
Черешово смути
Ако обичате череши и имате череши под ръка, то не пропускайте да приготвите черешово смути. Не само, че е полезно, не само, че се приготвя много лесно, черешовото смути е един от най-вкусните плодови шейкове, които можете да приготвите с минимум продукти.
Вижте цялата рецепта тук »

Шоколадово смути
Шоколадово смути
Шоколадово смути
Рецептата за шоколадово смути доказва, че и десертите с шоколад могат да бъдат полезни и че има и шоколадови рецепти, които спокойно можете да консумирате в големи количества без да се притеснявате за излишните килограми. Шоколадовото смути ще засити глада на всеки обичащ шоколада, който се опитва да ограничи консумацията на сладкото изкушение. За десерт или за закуска шоколадовото смути ще намери място в менюто, а и в сърцето на всеки обичащ шоколада.
Вижте цялата рецепта тук »

А какво ти е нужно, за да приготвиш вкусно смути? За да приготвиш смути на пълво място са ти нужни вкусни и качествени съставки - плодове, зеленчуци, понякога семена, мляко и други даващи вкус, плътност и енергия съставки. С какъв уред се приготвя смути? Смути можеш да приготвиш както с най-обикновен пасатор, така и с блендер или пък кухненски робот. На пазара се предлагат и редица специални уреди за приготвяне на смути и шейкове като например Нутрибулет (Nutribullet), които разбиват много добре съставките, но дори и с най-обикновен блендер също ще получите чудесно и хомогенно смути.

comments icon Коментари  (17)

Добави коментар
  • milena ivanova yordaniva2015-01-08 07:15:14

    Mnogo interésno we se opitam da vida dali we stane newo da svalq 4, 5 kilogram4eta

    • Гисчо2015-01-08 16:56:20

      Ако изкараш 10 дни само на смути - със сигурност ще свалиш излишните килограми :)

  • Рали2015-07-22 23:25:09

    Препоръчително е преди да започнеш такъв детокс на организма си, да си направиш някои изследвания- кръвно, черен дроб ... ако имаш ниско кръвно като мен например не е добре да караш само на смутита , особено пък 10 дни. Има си специални режими, които включват и захранване освен течностите. Потърсете Надя Петрова нутриционист, аз съм доволна от нея. Тя е специалист в тази област. :))) Поздрави :)

    • Апостолова2020-08-25 22:18:02

      Доколкото знам, препоръчва се смути да се приема вместо сутришна закуска - за такива като мен, които не обичат да закусват.

  • Живко2017-03-18 23:14:55

    Когато се прави смути с пасатор, има ли значение реда на продуктите, които сме избрали. Имам впредвид, има ли някаква последователност като например първо течност, после някаква зелинина, след това плодовете, ядките и т.н. или просто нарязваме продуктите примерно на кубчета, добавяме някаква течност и пасираме.

    • Гисчо2017-03-18 23:26:44

      Не, няма определена последвателност. Но трябва да има и течност, за да може да се пасира добре :)

    • Гисчо2017-03-18 23:26:45

      Не, няма определена последвателност. Но трябва да има и течност, за да може да се пасира добре :)

  • Силвия2019-01-26 13:44:42

    Не мога да отворя смути с шоколад да вида рецептата

    • Габриела2019-08-26 15:22:11

      Шоколадовите десерти и напитките с шоколад рядко влизат в списъците с полезни храни. Шоколадовото смути е едно вкусно изключение, чудесна идея за всички любители на шоколада и шоколадовия вкус! Шоколадовото смути всъщност не съдържа шоколад, а какао. Шоколадовото смути е плътно като консистенция, но и плътно като вкус, чудесна идея за вкусна напитка, която ще ви зареди с енергия, напитка, с която може да замените закуската. Освен това, рецептата за шоколадово смути може да бъде приготвяна и като веган рецепта, ако ползвате бадемово мляко, или друго ядково мляко.

      Рецептата за шоколадови смути в две стъпки:

      Първата стъпка от рецептата за шоколадови смути е подготовката на банана. За да бъде вашето шоколадово смути с плътна консистенция е най-добре да го обелите и да го замразите за минимум час-два.
      В шейкър, блендер или с помощта на кухненски робот разбивате замразения банан, млякото, какаото, фъстъченото масло, както и ванилията. За приготвянето на шоколадово смути може да ползвате както прясно краве мляко, така и с всякакъв вид ядково мляко, ако постите, или искате приготвеното смути да е веган смути. Пасирайте до получаване на гладка еднородна гъста течност.
      Рецептата за шоколадово смути е изпълнена!

      Това пише избрах същото смути за да го пробвам.

  • Виктория 2019-07-29 16:53:51

    Ако пия смути за закуска и вечеря, а на обед ям салата или някаква друга храна, ще си върнали загубените килограми след този режим?

    • Доктора2023-04-15 19:06:11

      По скоро да, но това не е здравословен режим и няма да изкараш дълго.

  • Веисел2020-04-06 17:48:47

    Ще започна да пия здравословни смутита
    Защото искам да започна
    Диета

Добави коментар

Име
Коментирай