Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Рецепти за кекс - всички рецепти за кекс на едно място

Тези рецепти за кекс са бързи, много лесни и много вкусни! Това важи и за почти всяка рецепта за кекс. Кексът определено е най-лесният десерт, който може да си приготвите удома. Рецептите за кекс идват на помощ и в моментите, когато неочаквано ви идват гости и искате да приготвите бърз домашен десерт. Не на последно място рецептите за кекс са много подходящи и за новаците в кухнята, които не са приготвяли сладкиши до момента, с кексът успехът е гарантиран!  А рецептите за кексове са толкова много и толкова разнообразни, има кекс подходящ за всеки вкуси, стига да откриете подходящата рецепта! Супичка събира всички рецепти за кекс на едно място, за да направи избора ви малко по-лесен.

Класически кексове

Класическите кексове са класически, защото се приготвят с най-стандартни съставки, които всеки от нас има в своята кухня. Класически е и вкусът на тези кексове, вкус, който ни връща в детските години.

Рецепта за лесен кекс
 
Лесен кекс
Лесен кекс
Рецептата за този лесен кекс е една от най-популярните и класически рецепти за кекс, следвайки която се получава пухкав двуцветен кекс, с ванилова и какаова част. Лесният кекс е наистина лесен, а резултатът е наистина вкусен. Рецептата за лесен кекс е подходяща за всеки, който за първи път приготвя кекс.
Вижте цялата рецепта тук »
Рецепта за бърз и лесен кекс с ябълки
Бърз и лесен кекс с ябълки
Бърз и лесен кекс с ябълки
Рецептата за бърз и лесен кекс с ябълки е една от най-лесните рецепти, на които може да попаднете. А успехът и вкусният резултат са гарантирани. Кексът с ябълки е класически кекс, а вкусът и ароматът му ви връщат директно в кухнята на баба. Ябълките придават свеж плодов вкус на кекса и го правят неустоимо вкусен.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за шоколадов кекс с шоколад
Шоколадов кекс с шоколад
Шоколадов кекс с шоколад
Шоколадовият кекс с шоколад е истинска наслада за любителите на шоколад. Ако трябва да зарадвате някой, който обича шоколад, то няма какво да му мислите, шоколадовият кекс е правилният избор. Шоколадовият кекс с шоколад е и много ефектен, което го прави много подходящ за празнична трапеза.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за кекс с банан
Кекс с банан
Кекс с банан
Друг кекс с плодове, който може да бъде причислен към класическите рецепти за кекс е кексът с банан. Кексът с банан е един от най-ароматните кексове, които може да приготвите, а най-изненадващото е, че този невероятен силен аромат се постига по съвсем естествен начин, само от добавения банан.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за кекс с конфитюр от сини сливи
Кекс с конфитюр от сини сливи
Кекс с конфитюр от сини сливи
Рецептата за кекс с конфитюр е позната в почти всяка кухня! Кексът с конфитюр може да бъде приготвен не само с конфитюр от сини сливи, а с всеки конфитюр, от който ви се намират повечко бурканчета удома. Ако подходите класически и приготвите кекса с конфитюр от сини сливи, полученият кекс ще има сладък леко карамелен аромат, придаден му от самия конфитюр. Друг чудесен вариант на този кекс е с добавено сладко от боровинки. Много важно е ползвания от вас конфитюр да бъде гъст, за да може кексът да се изпече добре и да не остане суров.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за постен кекс с тиква и сушени плодове
Постен кекс с тиква и сушени плодове
Постен кекс с тиква и сушени плодове
Постният кекс с тиква и сушени плодове е една рецепта, изключително подходяща за коледните пости, когато всички постещи се чудят какъв вкусен постен десерт да приготвят. Постният кекс с тиква и сушени плодове обаче е толкова вкусен, че пробвате ли го веднъж, ще го приготвяте често, защото той е изключително вкусен. Освен това постният кекс с тиква и сушене плодове може да бъде причислен към най-икономичните рецепти за десерти, на които може да попаднете.
Вижте цялата рецепта тук »

Нестандартни рецепти за кексове

Въпреки че кексът е класически десерт, понякога комбинацията от нестандартни продукти, вкусове и аромати може да много приятна изненада.

Рецепта за шоколадов кекс с тъмна бира
Шоколадов кекс с тъмна бира
Шоколадов кекс с тъмна бира
Място на бирата е в халбата, биха казали много от вас. Но дори и те ще останат много приятно изненадани от изключително ароматния и сочен кекс с тъмно пиво. Тъмното пиво има плътен, леко сладникав карамелен вкус, който идеално се вписва в шоколадов десерт. Шоколадовият кекс с тъмна бира има много плътен вкус.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за кекс с грозде и вино
Кекс с грозде и вино
Кекс с грозде и вино
След кекса с тъмна бира, кексът с грозде и вино е втората рецепта, в която се добавя ароматен алкохол като основна съставка. Безспорно, кексът с грозде и вино може да бъде приготвян целогодишно, тъй като по магазините вече непрекъснато може да бъде намерено грозде, но най-вкусен става този кекс в сезона на гроздето, когато то е най-сладко и най-ароматно. Кексът с грозде и вино се приготвя много бързо и лесно, а резултатът е много лек и приятен на вкус.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за коледен кекс с тиква, ябълки и карамелена глазура
Коледен кекс с тиква, ябълки и карамелена глазура
Коледен кекс с тиква, ябълки и карамелена глазура
Коледният кекс с тиква, ябълки и карамелена глазура е много подходящ за Коледа, заради богатия си вкус и аромата на канела. Това обаче не означава, че не може да приготвите този кекс във всеки един момент, в който на пазара има тиква.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за кекс с моркови и лимонова глазура
Кекс с моркови и лимонова глазура
Кекс с моркови и лимонова глазура
Ако мястото на тъмната бира е в халбата, то мястото на морковите определено е в салатата. Затова и кекс с моркови звучи доста ексцентрично. За голяма изненада морковите се оказват много подходящи като съставка на сладкиши и по-точно кексове. Лимоновата глазура пък придава на кекса с моркови много свеж вкус и прави кекса много лек. Затова, ако сте склонни на експерименти, спасете 2-3 моркова от салатата и пригответе рецептата за кекс с моркови и лимонова глазура.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за кекс с круши и шоколад
Кекс с круши и шоколад
Кекс с круши и шоколад
Комбинацията на круши и шоколад също звучи много изненадващо и доста ексцентрично. Кексът с круши и шоколад обаче е доказателство, че крушите и шоколада си отиват като вкусове не по-малко от банана и шоколада. Кексът с круши и шоколад е и ароматен, и вкусен, и лек.
Вижте цялата рецепта тук »

Рецепта за кекс с брашно от лимец с дюли
Кекс с брашно от лимец и дюли
Кексът с брашно от лимец с дюли не е кекс, който ще приготвяте всеки ден у дома, но не защото не е лесен и вкусен, а защото дюлите са сезонен плод, а брашното от лимец се намира мално по-трудно. Ако имате под ръка нужните продукти обаче не пропускайте да приготвите този кекс, тъй като той е най-сочният и вкусен есенен кекс, на който можете да попаднете.
Вижте цялата рецепта тук »

Солени кексове

Рецепта за солен кекс с брашно от лимец
Солен кекс с брашно от лимец
Соленият кекс с брашно от лимец е идея за вкусна и здравословна закуска, с основен продукт, станалият популярен "като най-полезната пшеница" лимец. Приготвените с брашно от лимец кексове са много сочни и ароматни, като напомнят на приготвени с пълнозърнесто брашно. Соленият кекс с брашно от лимец може да използвате освен като закуска и като заместител на хляба с всяко ястие.
Вижте цялата рецепта тук »

Солен кекс с пълнозърнесто брашно
Солен кекс с пълнозърнесто брашно
Солен кекс с пълнозърнесто брашно
Искате да забъркате нещо вкусно за закуска. Искате също така закуската да бъде здравословна. Рецептата за солен кекс с пълнозърнесто брашно е вашата рецепта за закуска, защото съчетава всички тези качества - тя е бърза, лесна, вкусна и много по-здравословна! Чудесно се комбинира с чаша кисело мляко или чай както за всяка сутрешна, така и за всяка следобедна закуска.
Вижте цялата рецепта тук »

За всеки вкус може да се намери подходящия кекс. Кексът може да бъде както перфектния десерт, така и чудесна бърза закуска. Бързи, лесни, вкусни и засищащи, кексовете имат място дори и в модерната кухня!
 

comments icon Коментари  (10)

Добави коментар
 • Cvetanka2016-12-31 17:52:29

  Mnogo moje za nqkoi jeni tezi recepti da im pomognat

  • Антон2020-03-24 19:08:31

   Да се пише на български с латински букви, е като да се пише с лайна по стената- разбира се, но не е приятно.

 • Яница2017-03-18 19:24:52

  Много хубаво ще стане кекса с шоколад и ябълки и стафиди кексат е перфектен и вкусен много

 • July2017-04-23 14:01:33

  На мен отвънка ми изгаря, а отвътре е сурово. Малко помощ?

  • Гисчо2017-04-23 14:59:44

   Вероятно имате проблем с фурната :)

 • kristina2018-07-21 15:43:29

  az na moq barz keks mu slojih romova esencq i nastargah shokolad vmesto kakao stana prekrasen,i za krasota go zalqh s rastopen shokolad ;)

Добави коментар

Име
Коментирай