Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Зелено смути със спанак и ябълка

print icon

products icon Необходими съставки:

  • спанак
    50 грама
  • ябълки
    1 брой
  • моркови
    2 броя
  • лимон
    1/2 брой

recipe icon Рецептата:

Повечето варианти на смути са с подчертан сладък вкус, защото се приготвят с плодове. Ако обаче сте решили да минете на прочистваш детоксикиращ режим със смути, то определено сладките смути коктейли ще ви омръзнат и е добре да има нещо по-скоро солено, с което да разнообразите смути-менюто. Рецептата за зелено смути със спанак и ябълки е точно такава рецепта, смути, което може да замени обяда ви. Зеленото смути със спанак и ябълки е много свежо и доста засищащо, може да разчитате, че ще ви засити поне за няколко часа.

  1. Първата стъпка от рецептата за смути със спанак и ябълка и изцеждането на сока от твърдите продукти. Измивате и почиствате ябълките и морковите ги изцеждате с помощта на сокоизтисквачка.
  2. С блендер или кухненски робот, или пък с помощта на пасатор смилате измития и почистен спанак, заедно с изцедения сок от ябълката и морковите, добавяте и сока от лимон.
Рецептата за зелено смути със спанак и ябълка е изпълнена!

notes icon

Какви други рецепти за смути може да приготвите? Смути дава възможност за вихрене на кулинарното въображение, както и за използване на любимите ви продукти. Доказано сполучливи и вкусни за обаче рецептата за смути с банан и ананас, както и рецептата за смути с киви и пшеничен зародиш и тази за смути със спанак и ягоди. Ако идеята за смути ви допада не се ограничавайте с рецептите, които откривате, а създавайте свои!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (8)

Добави коментар
  • Виктория2017-06-18 17:42:16

    Страхотно е!
    За любителите на по-киселия вкус, препоръчвам да изцедят сока на цял лимон. :)

    • Гисчо2017-06-19 17:32:42

      Много витамини! И много свежест в рецептата за смути със спанак и ябълки! Много се радвам, че рецептата Ви е харесала! :)

  • Живко 2019-05-20 09:40:50

    За да не си губя време за изтискване на сока, а и става по-гъсто, слагам всичко в каната с малко повече вода и след 40-50 секунди е топ! По желание за да има и малко протеин вътре понякога слагам котидж сирене една кутия! Всичко това е около 250-300 калории!

  • Иванина2021-03-24 16:58:29

    Пробвах го и във вариант с кисело мляко вместо лимон и пак беше превъзходно, но с по-кремообразна консистенция :)

    • ДОЧЕВ2022-01-16 12:32:27

      Браво......Аз си правя смути с ябълки,ядки (орехи,бадеми) стафиди,овесени ядки и кисело мляко......Всичко това го смилам с пасатор и ако е много гъсто,добавям и прясно мляко........това е......Става чудесно и засищащо смути......поръсвам с канела......

Добави коментар

Име
Коментирай