Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Скариди с бяло вино и чесън на тиган

print icon

products icon Необходими съставки:

 • кралски скариди
  12 броя
 • чесън
  2 скилидки
 • краве масло
  30 грама
 • бяло вино
  1/2 чаена чаша
 • пушен червен пипер
  1/3 чаена лъжица
 • магданоз
  1/4 връзка

recipe icon Рецептата:

Да, скаридите са за ракош, не са “за наяждане”. Но са толкова вкусни, че не трябва да бъдат пропускани в менюто. Скаридите внасят много цвят в менюто, внасят настроение и аромат. Рецептата за скариди с бяло вино и чесън на тиган е чудесна идея в тази насока. Добавяме скаридите към салата, добавяме скаридите към ризото, добавяме скаридите към чаша добре изстудено бяло вино. Казано с други думи, скаридите са от онези симпатични детайли в менюто, които го правят пълноценно и разнообразно, както като вид, така и като вкус.

 1. Първата стъпка от рецептата за скариди с бяло вино и чесън е изборът и подготовката на скаридите. Използваме големи кралски скариди. В случай, че използвате замразени скариди, задължително първо трябва да ги оставите да се размразят напълно. Почиствате и нарязвате чесъна на ситно.
 2. В малък тиган сгорещявате маслото, след което добавяте към него чесъна и разбърквате добре за около 20-30 секунди. След това добавяте скаридите, разбъркваме за около минута, след което добавяме бялото вино, ⅓ чаена лъжица сол и готвите за около 5-6 минути, докато скаридите се сготвят, а течността се редуцира.
 3. Преди сервиране поръсвате скаридите с пушения червен пипер и нарязания на ситно магданоз.
Рецептата за скариди с бяло вино и чесън е изпълнена.

notes icon

Как да направим менюто по-пъстро и интересно? Какви акценти в менюто да поставим? Пъдпъдъчите яйца са едно идея за интересен продукт, които да използваме. Рецептата за мариновани пъдпъдъчи яйца, рецептата за гъби с пъдпъдъчи яйца, както и рецептата за пъдпъдъчи яйца в провансалски стил са само част от вкусните и ефектни рецепти за пъдпъдъчи яйца.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай