Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Жълта лимонада с джинджифил и куркума

print icon

products icon Необходими съставки:

 • джинджифил
  20 грама
  корен
 • куркума
  20 грама
  корен или 1/2 чаена лъжица сух
 • лимон
  2 броя
 • мед
  2 чаени лъжици

recipe icon Рецептата:

Джинджифил и куркума, вълшебната комбинация за силен имунитет. Дали е вярно? Всички се надяваме! Но истината е, че лимонадата е едно много освежаващо и лесно за приготвяне вкусно питие, пълно с витамин Ц! Рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е едно чудесно питие, на което може да заложим, както за подсилване на имунитета, така и за свежо начало на деня, а и като освежаваща напитка за всеки един момент през деня.

 1. Първата стъпка от рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е изборът и подготовката на продуктите. Добре е за приготвянето на лимонада да ползвате пресни корен джинджифил и корен куркума. Джинджифил се открива лесно във всеки по-голям магазин, корен куркума е по-рядко срещан, затова, в случай че нямате пресен корен куркума, може да ползвате и куркума на прах, около ⅓ чаена лъжица. Почистете корените, като обелите тънката им кора, което може да направите дори с лъжица. Лимоните обелвате.
 2. В мощен блендер или в кухненски робот, слагате куркумата и джинджифила, добавяте обеления лимон, меда и ½ чаена чаша вода и блендирате за около 30-40 секунди, докато всички продукти се смелят много добре.
 3. Разреждате така получения концентрат, с газирана или филтрирана вода, като по желание може да добавите и няколко бучки лед.
Рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е изпълнена.

notes icon

Лимонадата може да бъде приготвяна в различни варианти, според добавените съставки. Класическата рецепта за домашна лимонада залага на лимон и захар, с добавена мента. Рецептата за ягодова лимонада има добавено голямо количество пресни ягоди. Ябълковата лимонада с джинджифил е също много ароматна и свежа, а динената лимонада е едно от най-разхлаждащите питиета през летните дни.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментар  (1)

Добави коментар
 • Дани2020-03-30 12:53:16

  Страхотна идея! Често приготвям чай със същите съставки, но с идването на пролетта и лятото, ще бъде много освежаващо питие, благодаря!

Добави коментар

Име
Коментирай