Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Динена лимонада

print icon

products icon Необходими съставки:

 • диня
  300 грама
 • мед
  1 супена лъжица
 • мента
  10 листа
 • лимон
  1/2 брой
 • газирана вода
  1 литър

recipe icon Рецептата:

Радвай се на лятото възможно най-дълго! Докато има дини, има и лято! Рецептата за динена лимонада е една прекрасна лесна рецепта, която задължително трябва да включите в лятното меню. Да консумираш повече течности е важно, особено през топлите месеци. Повече вода и повече освежаващи напитки. Но често освежаващите напитки са с неясно или не особено полезно съдържание. Затова е добре да залажим на домашно приготвените. Приготвена с помощта на хранителния екстрактор Нутрибулет динена лимонада отговаря на всички изисквания на здравословното хранене! Бърза, лесна, натурална и мнооооого освежаваща, лимонадата с диня е напитка, която спокойно можете да консумирате без мярка и в неограничени количества.

 1. Първата стъпка от рецептата за динена лимонада е подготовката на динята. Добре е динята да се съхранява в хладилник, за да бъде и лимонадата добре изстудена. Нарязвате динята и я почиствате от семките. За да бъде по-лесно е най-добре да ползвате сърцето на динята, където няма семки. Нарязвате динята на парчета и ги поставяте в голямата чаша от комплекта на Нутрибулет. Добавяте меда, листата мента и сока на лимона, затваряте чашата и разбивате до получаване на хомогенна смес.
 2. Разпределяте получената смес във високи чаши или шишенца и доливате със студена газирана вода, след което разбърквате. Ако не искате напитката да е газирана, може да ползвате обикновена вода за разреждане на концентрата. 
Рецептата за динена лимонада е изпълнена.

notes icon

Вкусна и свежа, такава е динената лимонада. И носи вкуса на лятото. Лятото, което изобилства от плодове и зеленчуци, лятото, което е най-вкусния сезон. С печените чушки с доматен сос, с пържените тиквички и лютеницата.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (4)

Добави коментар
 • Не ми хареса, много време ве прави и трябваше да купуваме нов блендер и също така разбирам че рекламират нутри булет но не всеки има такъв така че от 1 до 10 му давам - 5 това е моята оценка @supuchka.com

Добави коментар

Име
Коментирай