Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Солени бонбони със сирене, или рецепта за лесно студено предястие със сирене

print icon

products icon Необходими съставки:

recipe icon Рецептата:

Бонбоните трябва да са сладки. Освен когато бонбоните не са истински бонбони, а вкусно солено предястие. Темата с предястията е тема, която често отваряме, когато ще имаме гости, когато ще черпим за рожден ден в офиса, или пък организираме тържество с шведска маса. Солените бонбони със сирене са чудесна идея за парти хапки, които може да приготвим за нула време. А най-важното при приготвянето на тези солени топчета със сирене е качественото саламурено бяло сирене. Затова е добре да заложите на зряло и твърдо сирене, което не е много солено, като например бяло краве сирене Рупите на Мандра Киселово

  1. Първата стъпка от рецептата за солени бонбони със сирене е изборът и подготовката на сиренето. Сиренето е трябва да е твърдо и вкусно, за да се получат вкусни и вашите солени бонбони. В купа натрошавате сиренето Рупите.
  2. Смокините нарязвате на ситни парченца, които добавяте към сиренето. Добавяте и 1-2 супени лъжици от сиропа на сладкото. Разбърквате, за да се смесят съставките, след което оформяте топчета с големината на череша. Приготвените топчета прибирате за два-три часа в хладилника, за да стегнат.
  3. Готовите солени бонбони със сирене овалвате в смлените орехи. Готовите солени бонбони могат да бъдат сервирани на момента, но ако ще ги сервирате по-късно, то ги съхранявайте в хладилник.
Рецептата за солени бонбони със сирене е изпълнена.

notes icon

Бялото саламурено сирене стои в основата на българското меню. Ако на трапезата няма сирене, то неговата липса се усеща на мига. Но бялото сирене всъщност може да бъде използвано в много и все вкусни комбинации. Интересна и много сполучлива е например рецептата за салата с леща, бяло сирене и домати. Запеченото сирене с мед и орехи е любимо предястие, а рецептата за салата с краставици, авокадо, сирене и мента, ще изненада и най-претенциозния вкус.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (4)

Добави коментар
  • М2019-10-14 13:01:49

    Здравейте, с какво може да се заменят орехите, понеже някои са алергични към ядки?

  • Lyubomila2019-10-19 22:30:58

    Изглежда супер! Направете бутон за запазване на любими рецепти :)

Добави коментар

Име
Коментирай