Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Гъби в масло

print icon

products icon Необходими съставки:

  • печурки
    500 грама
  • краве масло
    50 грама
  • червен пипер
    1/2 чаена лъжица
  • черен пипер
    1/4 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Гъбите в масло са вкусно мезе за бира, гъбите в масло са подходящи за предястие, гъбите в масло са и идеална гарнитура. Тъй като гъбите в масло са толкова универсално ястие, а и защото се приготвят бързо, рецептата за гъби в масло е често приготвяна в различни варианти. Рецептата за гъби в масло на Супичка носи вкуса и ароматите на българската национална кухня, залагайки на класически за българската кухня подправки. Рецептата за гъби в масло освен всичко друго е и изключително лесна, подходяща и за най-начинаещите готвачи.

  1. Първата стъпка от рецептата за гъби в масло е подготовката на гъбите. Измивате гъбите и ги нарязвате на едри парчета. Ако гъбите са съвсем пресни може да ползвате и пънчетата, в противен случай не ги използвайте.
  2. В тиган разтопете маслото, добавете гъбите и посолете с около ½ чаена лъжица сол. Разбъркайте добре и задушете, докато гъбите намалят два пъти обема си. Добавете червения и черния пипер и разбърквате, като оставяте гъбите на котлона за още 2-3 минути.
Рецептата за гъби в масло е изпълнена.
 

notes icon

Печурките са най-популярните и най-достъпни гъби. Рецептата за гъби в масло е може би най-лесната рецепта за приготвяне на гъби печурки, но има и много други идеи за рецепти с гъби печурки, които се приготвят бързо и лесно, а същевременно са и много сполучливи. Точно такава рецепта е рецептата за гъби с ориз. Гъбите с ориз са ястие много подходящо както за основно леко ястие, така и за идея за гарнитура. Освен това рецептата за гъби с ориз може да бъде включена в списъка с рецепти за Великденските и Коледните пости. Идея за рецепта, подходяща за предястие пък е рецептата за пълнени гъби със сирена. Освен за предястие, пълнените гъби със сирена могат да бъдат сервиране и като парти хапки.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (14)

Добави коментар
  • Н2017-06-06 09:50:53

    Любими. Само гъби, масло и сол, също е добре.

    • Гисчо2017-06-06 10:18:51

      Гъбките са тоооолкова любими! Вкусна храна, която се приготвя лесно! :)

    • Виктория2019-01-10 12:31:58

      Мога ли да използвам гъби от буркан ?

    • Гисчо2019-01-11 17:35:04

      Не е добра идея, няма да се получи така вкусно :)

  • Лилия2020-02-02 15:59:45

    Всеки път, когато ги готвя пускат много вода. Защо според Вас?

    • Зара2020-05-28 19:00:03

      Защото си мила гъбите. Гъбата не се мие, тя се забърса примерно с кухненска хартия или някаква кърпа и по желание може за се обели горния слой на гъбата. Намокриш ли я, тя ще пуска вода със сигурност.

    • Борис2022-01-08 13:56:38

      А какъв е проблема да оставиш водата да изври? Готвиш докато остане на мазнина.

  • Андрей2021-01-31 11:31:17

    Нали в рецептата пише да се измият гъбите. А има коментар малко по горе да не се мият. Противоречие

  • Явор2022-05-04 05:50:04

    Пускат си водичка винаги. Но вместо да се чака да изври напълно, при останала на половина от тази вода слагаме малко брашънце, около 1/2 до една с.л., в зависимост колко гъсто искаме да стане, което предварително в чаша или купичка смесваме и разбъркваме най-добре с част от течността пусната от гъбите или с малко вода и добавяме постепенно в тигана с гъбите, разбърквайки докато добавим цялото количество и получаваме страхотно сосче :)

Добави коментар

Име
Коментирай