Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Свински джолан в гювеч

print icon

products icon Необходими съставки:

 • свински джолан
  1 брой
  (1кг-1,2кг)
 • бира
  1 чаена чаша
 • вода
  1 чаена чаша
 • краве масло
  50 грама
 • мед
  2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Няма какво да се заблуждаваме, джоланът е най-вкусното месо! Но също така и трябва да бъдем напълно честни - да приготвиш вкусен джолан изисква време. И нищо повече. Просто време и търпение. Рецептата за свински джолан в гювеч е една от най-лесните рецепти в Супичка. Но същевременно, рецептата за свински джолан в гювеч е една от изискващи най-много време за печене рецепти. Слагаш го във фурната и забравяш за него.

 1. Първата стъпка от рецептата за свински джолан в гювеч е изборът и подготовката на джолана. Избирате хубав, не много голям свински джолан, като най-добре е да посетите близкия месарски магазин, а да не залагате на джолан от витрината на големите вериги. Измивате добре джолана, добсушавате го, след което го обтривате старателно от всички страни със сол.
 2. В гювеч слагате бирата и водата и поставяте след това джолана. Следвайте тази последователност на поставяне на съставките в гювеча, защото ако залеете джолана с течностите, то ще отмиете солта. Слагате гювеча (винаги!) в студена фурна, за да не се пукне. Първаночално включвате на 200 градуса, като след около 30 минути намалявате на 160 градуса и забравяте за джолана за около 4 часа, като на всеки 40-50 минути изваждате, отваряте и обливате печащия се джолан със соса.
 3. След около 4 часа във фурната, изваждате джолана и в малка купичка разбърквате кравето масло, меда и 1-2 супени лъжици от соса. С тази смес намазвате джолана и оставяте за още около 20-30 минути във фурната.
По желание 1 час преди да извадите готовия джолан от фурната, може да добавите в гювеча моркови, картофи, лук за гарнитура.

Рецептата за свински джолан в гювеч е изпълнена.

notes icon

Гювечът е един вълшебен съд! Той има способността да превръща и най-простичките съставки в истински деликатеси! Рецептата за постно зеле в гювеч, рецептата за боб в гювеч, както и рецептата за пухкав хляб в гювеч са доказателство на това твърдение.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (3)

Добави коментар
 • Моника 2023-04-09 19:07:16

  Правя го вече втори път - получава се страхотен. Благодаря за прекрасните рецепти!

 • Ралица Попова2023-09-26 15:04:51

  Здравейте! Мисля утре да направя рецептата, но имам един въпрос - след като се намаже с маслото слага ли се капакът на гювеча или се запича без него?

 • Никито2023-12-14 17:30:53

  Здравейте! Нали няма да има голяма разлика, ако се използва йенска тенджера вместо гювеч?

Добави коментар

Име
Коментирай