Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Смути с манго и годжи бери

products icon Необходими съставки:

 • манго
  1 чаена чаша
 • годжи бери
  1 супена лъжица
 • банан
  1 брой
 • портокали
  1 брой

recipe icon Рецептата:

Много често в рецептите за смути се ползват и различни представители на т.н. супер храни, като това най-често са чия и годжи бери. С така добавените супер храни смути стават още по-енергийни и засищащи. Смути с манго и годжи бери е точно такова смути - засищащо и зареждащо с енергия, перфектния старт на напрегнат ден. Ароматът на манго придава приятен екзотичен привкус. Голям плюс на смути с магно и годжи бери е, че не се приготвя със сезонни плодове с плодове, които са достъпни целогодишно, което прави рецептата приложима през цялата година.

 1. Първата стъпка от рецептата за смути с манго и годжи бери е подготовката на продуктите. Изсушените плодчета годжи бери накиснете за в кафена чаша с вода. Почистете мангото и го замразете. Може и да не замразявате мангото, особено през зимата, но със замразен плод ще имате смути с ефект на сладолед.
 2. Изцедете сока на портокала и заедно с банана, замразеното манго и изцедените от водата плодчета годжи бери ги пасирайте с помощта на блендер или шейкът, а може и с кухненски робот.
Рецептата за смути с манго и годжи бери е изпълнена!

notes icon

Годжи бери е типичен представител на т.н. супер храни. От най-популярните супер храни е и киноа. Киноа може да приготвите и в сладки, и в солени варианти. Може да приготвите Табуле с киноа, като замените булгура с киноа в рецептата за ливанска магданозена салата. Киноа може да бъде и много вкусна и засищаща гарнитура, както е в рецептата за лятна яхния с киноа, киноа може да бъде и част от рецепта с класическата за българската кухня коприва, като в рецептата за коприва с киноа.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (6)

Добави коментар
 • milena ivanova yordaniva2014-06-05 03:28:05

  Mnogo e vkysno na vid i mise we dago isprobvam no neznam kakvo e tova gojdi beri.nqmali drygo ime

  • Гисчо2014-06-05 03:35:38

   Не, няма друго име, тези малки червени плодчета от снимката са годжи бери. Ако не можете да го намерите просто не го включвайте. :)

 • Innah Kostova2014-07-17 01:16:21

  Колко време трябва да престои годжи бери-то във водата?

  • Гисчо2014-07-17 01:58:27

   1-2 часа стигат. Но може да го накиснете и от вечерта, ако приготвяте смути с манго и годжи бери за закуска :)

 • Мартин2017-05-15 17:10:15

  Интересно ми е едно ... колко Г.Бери е необходимо да се сложът в чашата ?

  • Гисчо2017-05-18 10:54:16

   Една супена лъжица ще е напълно достатъчно :)

Добави коментар

Име
Коментирай