Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Туршия от цели лукчета с Пикант фикс

print icon

products icon Необходими съставки:

 • лук
  3 кг
  (дребни глави)
 • оцет
  300 мл
  (6% или 9%)
 • захар
  150 грама
 • розмарин
  3 стръка
 • Пикант фикс букет подправки
  1 брой

recipe icon Рецептата:

Идеална е! Идеална е за мезе на силно питие, идеална е и за гарнитура към сочна пържола, шишчета, а дори и за кебапчета. Идеална рецепта за туршия от цели лукчета с Пикант фикс. Внася разнообразие в списъка с рецепти за туршия, а и в менюто като цяло. А приготвянето ѝ е лесно като детска игра.

 1. Първата и най-важна стъпка от рецептата за туршия от цели лукчета с Пикант фикс е изборът на лука. Имайте предвид, че главите лук не трябва да са големи, но не трябва да са и прекалено дребни. Почиствате главите лук и ги нареждате в бурканите, като във всеки буркан слагате и по един стрък розмарин.
 2. В тенджер на котлона слагате 1,75 литра вода, добавяте захарта, оцета и съдържанието на пактечето Пикант фикс букет подправки  и оставяте да поври 3-4 минути, като разбърквате. Имайте предвид, че оцетът, който използвате трябва да минимум 6 %, за да се получи вашата туршия. Тъй като Пикант фикс букет подправки съдържа всички необходими аромати не е необходимо да добавяте други подправки, за да станат вашите лукчета вкусни.
 3. Заливате лукчетата с горещата марината, след което обръщате бурканите за няколко минути, за да се запечатат.
Рецептата за туршия от цели лукчета с Пикант фикс е изпълнена.

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай