Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Овесено мляко - рецепта за мляко от овесени ядки

print icon

products icon Необходими съставки:

 • овесени ядки
  1 чаена чаша
 • вода
  4 чаени чаши
 • сол
  1/4 чаена лъжица
 • мед
  1 супена лъжица

recipe icon Рецептата:

Млякото, което всъщност не е мляко е много популярно в последно време. Различните видове ядково мляко са много често използвани и заменят кравето мляко. Всички тези вариации на мляко може да откриете в магазина. Винаги на висока цена и пътували дълъг път, докато стигнат до шанда. Ето защо е много по-добре да си приготвим мляко вкъщи. Рецептата за бадемово мляко е много лесна, но още по-бърза е рецептата за овесено мляко. Бързо, лесно и много икономично, овесеното мляко е чудесна идея, която можете да изпълните дори и сутрин за закуска.

 1. Първата стъпка от рецептата за овесено мляко е изборът на ядките. Използвайте фини овесени ядки. Накиснете ги във вода за около 10 минути, след което прецедете и залейте с 4 чаши вода, най-добре филтрирана или изворна.
 2. Поставете сместа, заедно със солта и меда в мощен блендер и блендирайте за около 1-2 минути.Можете да замените меда с друг подсладител като кленов сироп, или да приготвите овесеното мляко, като добавите фурми или стафиди. След това прецедете напитката през фина цедка. Полученото овесено мляко можете да съхранявате за около 3-4 дни в хладилник. Останалите след прецеждането овесени ядки можете да използвате за приготвянето на палачинки, или пък на овесени бисквити.
Рецептата за овесено мляко - мляко от овесени ядки е изпълнена.

notes icon

Домашните рецепти за храни и напитки, които най-често купуваме от магазина, много често са толкова лесни за приготвяне и с толкова достъпни продукти, че приготвили ги веднъж вкъщи, спираме да ги търсим по щандовете в супермаркета. Рецептата за хумус например е толкова лесна и единственото, което ви е нужно е по-мощен блендер. За приготвяне на рецептата за фъстъчено масло също това е най-важният елемент. Вкусно и много лесно за приготвяне е и домашното Песто Дженовезе от босилек

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (2)

Добави коментар
 • Анонимен2021-02-28 01:46:30

  Прекрасна рецепта! Благодаря ти, Супичка! :)

  • Гисчо2021-02-28 09:45:30

   Много се радвам, че овесеното мляко се е получило така добре! Бързо и много лесно!

Добави коментар

Име
Коментирай