Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Матча Лате, или как да приготвим топло мляко със зелен чай Матча

products icon Необходими съставки:

 • Зелен чай Матча
  2 чаени лъжици
 • прясно мляко
  400 мл
  (ядково, или краве мляко)
 • мед
  2 чаени лъжици
 • вода
  6 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Матча? О, да! Много е модерно! Забрави, че модерно - много е вкусно! Забрави, че е вкусно и модерно - много е полезно! Не сме свикнали млякото да е със зелен цвят, но определено точно този зелен цвят е първото, което предизвиква интерес. А какво всъщност е матча? Матча е висококачествен зелен чай на прах и се смята за около 10 пъти по-полезен от стандартния зелен чай, тъй като реално, макар и стрити се поглъщат целите листа висококачествен зелен чай, а не се прави запарка от тях. Насладата за сетивата, която матча чаят носи пък е още по-голяма от многото здравословни ползи. Консумирайте повече матча чай, като избирате качествен чай от надежден магазин, какъвто е зелен матча чай от Zoya.bg. Може би най-популярната рецепта за приготвяне на зелен чай Матча е рецептата за Матча Лате, или мляко със зелен чай Матча.

 1. Първата стъпка от рецептата за Матча Лате е приготвянето на основата за него, а именно кашата от зелен чай Матча. Най-добре е за приготвянето на Матча чай да използвате специалната, приличаща малко за четка за бръснене, четка, наричаща се Часен. Ако обаче нямате бамбукова четка Часен, то използвайте малка тел за разбиване или вилица. В чаша сложете 1 чаена лъжица зелен чай Матча от Zoya.bg, добавете 3 супени лъжици гореща вода и бъркайте енергично, за да не остане матча на бучки.
 2. Използвайте мляко по избор, може да ползвате, както прясно мляко, така и предпочитано от вас ядково мляко. Стоплете го и добавете към него подсладител - мед, или друг ваш любим подсладител. Разбъркайте енергично, за да се разтвори медът. Изсипете в чашата, в която сте разбили Матча чая. Ако се наложи, разбъркайте, за да се разбие добре.
Рецептата за Матча Лате, или толкова мляко със зелен чай Матча е изпълнена.

notes icon

Обичаш здравословните напитки? Можеш да си приготвиш много вкусни и здравосновни напитки вкъщи. Освен прекрасното Матча Лате, за нула време може да приготвиш рецептата за Златно мляко, или пък рецептата за чай Масала. Вкусен и много полезен е и чаят от джинджифил, както и чаят от канела.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай