Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Туршия от червено цвекло с Пикант фикс

print icon

products icon Необходими съставки:

 • червено цвекло
  2 кг
 • моркови
  500 грама
 • чесън
  1 глава
 • оцет
  300 мл
  (6% или 9%)
 • захар
  150 грама
 • Пикант фикс сладко-кисела
  1 брой

recipe icon Рецептата:

Туршията е много повече от добре познатата ни Царска туршия и кисело зеле. Малко въображение и страст към вкусните домашни деликатеси, и ще получите изненадващо вкусни допълнения към домашното меню. В тази задача на помощ ни идва специалистите D-r Oetker и техния Пикантен фикс за вкусни туршии, с помощта на които ще разгърнете чисто нова страница в приготвянето на туршии. Точно такава е и рецептата за туршия от червено цвекло с Пикант фикс. Приготвя се за отрицателно време, а резултатът е не само изключително вкусен, а и много ефектен.

 1. Първата стъпка от рецептата за туршия от червено цвекло с Пикант фикс е подготовката на продуктите. Измивате, почиствате и нарязвате на кубчета червеното цвекло и морковите. Почиствате и чесъна. Разпределете зеленчуците в предварително измити и подготвени буркани.
 2. В тенджета слагате 1.75 литра вода, като към нея добавяте съдържанието на пакетчето Пикант фикс за сладко-кисела туршия, както и оцета и захарта. Имайте предвид, че оцетът, който трябва да използвате задължително трябва да е 6% или 9 %, за да се получи вашата туршия. Сместа трябва да поври около 4-5 минути при непрекъснато бъркане.
 3. Налейте горещата марината върху зеленчуците, затворете добре бурканите и обърнете ги и ги оставете с капачките надолу за около 5-10 минути. След това съхранявайте туршията от червено цвекло на тъмно и сухо място. Туршията е готова за консумация след 2-3 дни.
Рецептата за туршия от червено цвекло с Пикант фикс е изпълнена.

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (3)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай