Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Матча лимонада

print icon

products icon Необходими съставки:

 • Зелен чай Матча
  2 чаени лъжици
  от Zoya.bg
 • мед
  2 чаени лъжици
 • вода
  2 чаени чаши
  студена
 • вода
  1/3 чаена чаша
  гореща
 • лимон
  1 брой
 • лед
  1 чаена чаша

recipe icon Рецептата:

Модният стремеж към здравословното е нещо истински полезно! Сякаш никога досега не сме обръщали толкова внимание на това, което слагаме на трапезата, това, което хапваме и пийваме. Така, неусетно и зеленият матча чай си намери място дори в българското меню. Наистина, зеленият матча чай е изключително вкусен, придава нов цвят и аромат на менюто, а като добавим и точно колко е здравословен, става ясно, защо ежедневната му консумация е все по-популярна. При нови и непознати продукти е още по-важно да заложим на надеждни и доказали се варианти, какъвто е зеленият матча чай на Zoya.bg.

 1. Първата стъпка от рецептата за матча лимонада е подготовката на матча чаят. Разбърквате зеления матча чай, както се прави по традиционен начин - в малка купичка изсипете зеленият матча чай и добавете предвиденото количество гореща вода. Разбъркайте, като използвате специална бамбукова четка за матча чай, а ако нямате такава ползвайте тел за разбиване или вилица и разбийте енергично до получаване на каша.
 2. Изцедете сока от лимона и го разбийте, заедно с меда и студената вода до разтопяване на меда, като това може да направите и в шейкър кана или блендер. Смесете лимоновата смес с матча кашата и разбъркайте.
 3. В две големи чаши разпределете лед и допълнете с матча лимонада. Матча лимонадата е готова да бъде сервирана. Може да добавите резен лимон към всяка чаша.
Рецептата за матча лимонада е изпълнена.

notes icon

А какво друго може да приготвим със зелен матча чай? Рецептата за матча лате е може би най-популярната рецепта за приготвяне на матча чай. Изключително ефектни, заради интересния зелен цвят на сладкиша, са и рецептите за десерти с матча чай, каквато е рецептата за бисквити с матча и шоколад.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (0)

Добави коментар

Добави коментар

Име
Коментирай