Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Кето мюсли с тиквени семки

products icon Необходими съставки:

  • тиквени семки
  • орехи
    50 грама
  • бадеми
    50 грама
  • какаови зърна
    50 грама
    сурови
  • кокосови стърготини
    3 супени лъжици
  • олио
    3 супени лъжици
  • чия
    3 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Търсиш вкусна кето рецепта? Това е тя! А още по-хубавото на тази кето рецепта за кето гранола с тиквени семки е, че ще се хареса и на тези, които не спазват кето режим или към нисковъглехидратен режим на хранене, т.е. кето мюслито с тиквени семки е истински универсално, изключително вкусно и води до пристрастяване! Ползите от консумацията на тиквено семе са добре известни и далеч не свършват с доброто настроение, което създава хапването на вкусна храна! Богат източник на протеини и фибри, богато и на Омега-3 мастни киселини, както  на магнезий, тиквеното семе е безценно допълнение към дневното меню. Тиквените семки Статев добавено в тази рецепта за кето гранола, я превръща не само в добра режимна рецепта, а и в пълноценна идея за вкусна закуска.

  1. Първата стъпка от рецептата за кето мюсли с тиквени семки е подготовката на продуктите. В купа изсипете ⅔ чаена чаша топла вода, добавете олио и разбъркайте. Ако не спазвате кето диета, или нисковъглехидратен хранителен режим тук е моментът да добавите и 1 супена лъжица мед. Добавете предвиденото количество чия и разбъркайте.
  2. Ореховите ядки, както и бадемите нареже на ситно, а суровите какаови зърна счукайте най-добре в хаванче. Изсипвате в купата добруджанксите тиквени семки Статев, както и бадемите, орехите, какаото и кокосовите стърготини и разбърквайте добре. Оставете сместа за около 5-10 минути на страна.
  3. В голяма тава, най-добре тавата на фурната, поставете хартия за печене и върху нея разпределете така получената смес равномерно и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна и печете за около 20 минути, докато тиквеното семе се изпече.
Оставете готовата кето гранола да изстине. Така полученото кето мюсли с тиквени семки може да комбинирате с кисело мляко, а в случай, че не спазвате кето хранителен режим, може да добавите и любимите си плодове.

Рецептата за кето мюсли с тиквени семки е изпълнена.

notes icon

Домашно приготвената здравословна закуска е много важна за пълноценното меню. Рецептата за кето гранола е само едно от вкусните предложения. Овесената каша с плодове е друга вкусна идея, която може да бъде приготвяна целогодишно. Закуската за здраве и младост на професор Мермерски е също идея, как да подсилим имунитета си вкусно. Всички рецепти за смути са също подходящи за силна и качествена закуска.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (3)

Добави коментар
  • Мария2022-10-12 21:55:05

    Направих гранолата, мирише изключително вкусно. Направих в точно по рецептата, но имах кокосов чипс вместо стърготини. Получи обаче доста мека, не знам дали ще се втвърди като изстине. Някакви препоръки?

    • Гисчо2022-10-13 08:02:49

      Може би не е изсъхнала добре. Става на парченца. Изключително вкусна е кето гранолата наистина :)

Добави коментар

Име
Коментирай