Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Ябълкова лимонада с джинджифил

print icon

products icon Необходими съставки:

  • ябълки
    700 грама
  • лимон
    2 броя
  • джинджифил
    20 грама
    корен
  • сода
    1,5 литър

recipe icon Рецептата:

Лимонадата, във всички нейни вариации, е толкова свежа, толкова вкусна и толкова различна всеки път. Ябълковата лимонада с джинджифил е още по-специална. Чудесна идея за освежаващо питие, което съвсем спокойно можем да включим в списъка с полезните напитки. Без добавени подсладители, с лек парлив вкус от добавения джинджифил, ябълковата лимонада е идеална за старт на деня, сама, или като компания на чаша кафе. 

  1. Първата стъпка от рецептата за ябълкова лимонада с джинджифил е изборът на ябълките. Избирате възможно по-сочни ябълки. Почиствате ги, почиствате и джинджифила. С помощта на сокоизтисквачка, изцеждате ябълките и джинджифила. Изцеждате и лимоните, добавяте лимоновия сок към ябълковия и разбърквате.
  2. Разреждате получената смес от ябълков и лимонов сок и джинджифил със содата, като по желание добавяте лед и листа мента. Тъй като сокът от ябълки е достатъчно сладък, разреждате в съотношение около 1:3. 
Рецептата за ябълкова лимонада с джинджифил е изпълнена.

notes icon

Ябълките дават толкова широко поле за действие в кухнята! Ябълките са в основата на редица вкусни сладкиши. От баница с ябълки, през кекс с ябълки и мъфини с ябълки, до бръз сладкиш с ябълки и бисквити, списъкът с рецепти с ябълки е дълъг и която и да изберете, винаги изборът ще бъде правилен.

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (3)

Добави коментар
  • Светлина2020-05-22 21:13:26

    Сигурно е полезен щом съдържа плодове, джинджифил и сода! Брат ми беше болен и аз му дадох да пия и си излекува! Невероятен десерт! Браво гисчо????????????????????

Добави коментар

Име
Коментирай