Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Салата с тиквички и моцарела

print icon

products icon Необходими съставки:

  • тиквички
    1/2 брой
  • моцарела
    1 брой
  • сушени домати
    15 броя
  • орехи
    30 грама
    ядки
  • зехтин
    1/4 чаена чаша

recipe icon Рецептата:

Салата или предястие, апетитните кули от сушени домати, моцарела и гриловани тиквички са още една идея за вкусно и лесно за приготвяне ястие, което може да приготвите за нула време вкъщи. Тъй като салатата с тиквички и моцарела е много ефектна, рецептата е много подходяща за начало на всяко меню, когато очаквате гости.

  1. Първата стъпка от рецептата за салата с тиквички и моцарела е подготовката на тиквичките. Измийте тиквичките, нарежете ги на колелца и ги поръсете със сол и намажете със зехтин. Изпичате колелцата тиквичка в сгорещен оребрен тиган, за по 4-5 минути от всяка страна.
  2. Докато тиквичките се пекат, пригответе останалите съставки. Нарежете моцарелата на колелца. Накълцайте на възможно по-ситно сушените домати и орехите, след което ги разбъркайте добре с останалия зехтин.
  3. Идва моментът, в който трябва да сглобите малките кули от тиквички и моцарела. В чиния поставяте колелце моцарела, намазвате със сместа от сушените домати, отгоре поставяте колелце тиквичка, която също намазвате със сместа и повтаряте процедурата.
Рецептата за салата с тиквички и моцарела е изпълнена.

notes icon

Тиквичките! Те заслужават цялото ваше внимание! Защото на тях дължим редица вкусни рецепти. Класическата българска кухня познава тиквичките най-вече като пържени тиквички. Но истината, че тиквичките имат много по-големи заслуги за трапезата. Вкусни са под формата на салата от сурови тиквички и моркови, вкусни са и в рецептата за студена крем супа от тиквички, чудесни са и като парти хапки от гриловани тиквички

Освен че е изключително лесна, рецептата за салата от тиквички и моцарела е апетитното доказателство, че едно балансирано ястие, може да бъде вкусно и в синхрон с изискванията на режимното хранене, на режими като тези на www.topforma.bg

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (6)

Добави коментар
  • Елена2018-01-21 12:44:59

    Правила съм я вече n-пъти: бърза, лесна, ефектна и мнооого вкусна. Даже и в момента я приготвям!

    • Гисчо2018-01-21 21:43:24

      Салатата с тиквички и моцарела е цяло леко основно ястие! Много се радвам, че и на Вас тази рецепта Ви харесва! Да Ви е сладко! :)

  • Криси2018-03-18 14:13:13

    Здравейте , може ли тиквичката да се замени с патладжан ?

    • Гисчо2018-03-18 14:28:30

      Може, пак ще се получи много вкусно! :)

    • Криси2018-03-18 14:35:37

      Благодаря за бързия отговор.

    • Руми2019-08-07 11:25:16

      А може ли върху тиквичките да се сложи зрял фасул ? Дали си отиват тиквички с фасула

Добави коментар

Име
Коментирай