Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Хлебчета с брашно от лимец и песто

products icon Необходими съставки:

  • бяло брашно
    600 грама
  • брашно от лимец
    600 грама
  • вода
    300 мл
  • захар
    1 супена лъжица
  • сол
    1 1/2 чаена лъжица
  • мая
    1/2 кубче
  • песто
    2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Хлебчететата с брашно от лимец и песто, не са просто хляб. Хлебчетата с брашно лимец и песто са едно самостоятелно и пълноценно ястие. Защото могат да бъдат вкусна закусна, защото могат да заместят дори и обяда, когато си в движение! Хлебчетата с брашно от лимец и песто са истински пълноценна храна - пълноценни като хранителни качества, пълноценни и като вкус.

  1. Първата стъпка от рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е подготовката за квас. В 300 мл топла вода добавете захарта, солта, 1 супена лъжица от брашното и ½ кубче прясна мая Виво и оставете на страна, докато сместа удвои два пъти обема си и втаса.
  2. Пресейте брашното в голяма купа и втасалата мая. Добавете и приготвеното песто. Омесете тестото, намажето го с олио, покрийте го с целофаново фолио и го оставете да втаса на топло. След като тестото втаса го премесете отново. 
  3. От премесеното тесто оформете хлебчета с желания от вас размер, поставете ги в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, като ги поставите на по-голямо разстояние едно от друго, за да не залепнат едно до друго при печене. Поставете хлебчетата в студена фурна, след което включете фурната на 180 градуса за около 25-30 минути, докато хлебчетата с брашно от лимец и песто, приготвени с мая Виво, придобият апетитна коричка.
Рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е изпълнена.

notes icon

Ако обичаш тестените изделия, а същевременно обичаш и да експериментираш с различните видове брашно, то задължително трябва да пробваш и брашното от спелта. Брашното от спелта с много добри вкусови качества и перфектно за приготвяне на всякакви печива! Дали ще го включите при приготвяне на мъфини със спелта, или пък хрупкави крекери със спелта, брашното от спелта ще пожъне успех и във вашата кухня.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (4)

Добави коментар
  • Надежда2018-10-11 14:27:42

    Тук ми струва,че брашното е двойно повече:)

    • Яна2019-01-08 22:55:44

      Леле, добре че сте го написали този коментар! Щеше да стане един хляб...:)

    • Гисчо2019-01-11 18:09:46

      Брашното си е точно :)

Добави коментар

Име
Коментирай