Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Мини сандвичи или парти хапки с пъдпъдъчи яйца

products icon Необходими съставки:

  • пъдпъдъчи яйца
    6 броя
  • хамон
    3 парчета
  • магданоз
    10 листа
  • хляб
    3 филии
  • червен пипер
    1/2 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Няма спор, пъдпъдъчите яйца са много ефектни! Точно затова те чудесно се вписват в различни варианти за парти хапки. И пълнените гъби с пъдпъдъчи яйца, и маринованите пъдпъдъчи яйца са ефектни и много подходящи за сервиране като парти хапки. Мини сандвичите с пъдпъдъчи яйца са още една добра идея за използване и сервиране на тези така симпатични и толкова полезни пъдпъдъчи яйца. Освен като парти хапни и предястие, мини сандвичите могат да бъдат и силна и зарежда с енергия закуска.

  1. Първата стъпка от рецептата за мини сандвичи или парти хапки с пъдпъдъчи яйца е подготовката на продуктите. Първо изпържвате яйцата. Пържите пъдпъдъчите яйца, както се пържат обикновени яйца. Единствената особеност е, че трябва да ги чупите ниско над тигана, за да останат компактни по време на пържене, да не се пръснат, защото тогава трудно ще ги поставите върху хлебчето. Изпържените пъдпъдъчи яйца оставете на страна.
  2. Докато се пържат яйцата подгответе и филийките. От всяка филия хляб могат да излязат две малки филийки  основи за хапките. Изрежете ги в желаната от вас форма, за рязането може да използвате и форми за сладки. Изрязаните филийки изпечете за по 2-3 минути от двете страни на грил тиган, или пък в обикновен сух тиган.
  3. Идва моментът, в който трябва да сглобим мини сандвичите. Върху всяка мини препечена филийка сложете от хамона, малко магданоз и изпържело пъдпъдъче яйце. Накрая поръсете с червен пипер, който ще придаде не само завършен вид, но и завършен вкус на хапките.

notes icon

Рецептата за мини сандвичи или парти хапки с пъдпъдъчи яйца е изпълнена!

Най-сложната част от едно меню изненадващо се оказват предястията! Какви предястия да приготвим? Какво интересно да сервираме като предястие. Предястията трябва да са ефектни, но разбира се, трябва и да са вкусни! Ролцата от тиквички с крем сирене например, са чудесна идея за лятно предястие, което се сервира дори и като салата. Аспержи в хамон на грил е друго много вкусно предложение, което макар и да звучи малко претенциозно се приготвя лесно и бързо. Една идея, за която няма сезон е пък рецептата за панирано сирене камембер със сос от горски плодове, предястие, което ще задоволи всички истински ценители!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (4)

Добави коментар
  • Бети@$&love;2019-07-28 15:19:13

    Може ли да бъде с обикновени яйца вместо пъдпъдъчи

    • Гисчо2019-07-29 13:00:45

      Разбира се, просто ще станат много по-големи сандвичите :)

Добави коментар

Име
Коментирай