Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Гъби с пъдпъдъчи яйца

products icon Необходими съставки:

  • печурки
    12 броя
  • пъдпъдъчи яйца
    12 броя
  • чесън
    2 скилидки
  • черен пипер
    1/4 чаена лъжица
  • мащерка
    2 стръка
  • краве масло
    2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Да сложиш пъдпъдъчите яйца в гъби е повече от хитра идея! Освен, че пъдпъдъчите яйца си намират местенце точно колкото им е необходимо във всяка гъбка, комбинацията от пъдпъдъчи яйца и гъби е изключително симпатична на вид и точно толкова сполучлива като комбинация от вкусове. Гъбите с пъдпъдъчи яйца са много добра идея за предястие, с което да впечатлите вашите гости, а също така гъбите с пъдпъдъчи яйца могат да бъдат сервирани и като ефектни парти хапки.

  1. Първата стъпка от рецептата за гъби с пъдпъдъчи яйца е подготовката на гъбите. Избирате средно големи печурки, ако изберете твърде малки гъби, пъдпъдъчите яйца ще се излеят при печене. Отделяте пънчетата им и ги измивате. Обелете скилидките чесън и ги счукайте.
  2. В тиган разтопете маслото и запържете гъбите от двете страни за по 1-2 минути, колкото леко да омекнат.В тава поставете хартия за печене и върху нея подредете гъбите. Поръсете ги със сол и черен пипер, добавете по няколко листенца мащерка във всяка гъбка, разпределете и счукания чесън.
  3. Във всяка гъба чукнете по едно от пъдпъдъчите яйца и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути, докато яйцата се запекат.
Рецептата за гъби с пъдпъдъчи яйца е изпълнена!

notes icon

Пъдпъдъчите яйца спадат към супер храните, които дават толкова много енергия и са пълни с полезни вещества, препоръчвани както при хранителния режим на активно спортуващите, така и на хората, които са на диета. Но често се чудим какво да приготвим с пъдпъдъчи яйца. Една идея за приготвяне на пъдпъдъчи яйца е рецептата за мариновани пъдпъдъчи яйца. Маринованите яйца са много симпатични на вид и много вкусни, чудесна идея за допълнение към свежи салати например.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (2)

Добави коментар
  • Анонимен2015-07-14 04:00:48

    Получиха се, само мащерка нямах и може би затова сякаш нещо ми липсваше във вкуса, а чесънът се усещаше много силно. В комбинация с перца зелен лук обаче е страхотно ;) Деси

    • Гисчо2015-07-19 19:06:20

      Гъбите с пъдпъдъчи яйца са чудесно предястие. Освен че са вкусни, гъбите са и много атрактивни. :)

Добави коментар

Име
Коментирай