Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Хапки с гриловани тиквички

products icon Необходими съставки:

  • тиквички
    1 брой
  • сушени домати
    10 броя
  • извара
    100 гр
  • розмарин
    1 чаена лъжица
  • черен пипер
    1/4 чаена лъжица
  • зехтин
    3 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Много лесно предястие! Вкусна и лесна идея за лека салата! Хапките с гриловани тиквички са точно това! Приготвят се много лесно и могат да бъдат сервирани като начало на всяко меню. Още една идея и за допълване на списъка с рецепти за парти хапки, подходящи за всякакви мероприятия.

  1. Първата стъпка от рецептата за хапки с гриловани тиквички е подготовката на тиквичките. Измивате тиквичките, подсушавате ги и ги нарязвате на колелца. Запичате ги от двете страни в оребрен тиган.
  2.  Нарязвате сушените домати на дребно, добавяте и розмарина, като е добре да ползвате пресен розмарин, тъй като е много по-ароматен и разбърквате заедно с изварата. Добавяте зехтина и черния пипер, както и ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре. Върху всяко колелце грилована тиквичка слагате от сместа. Може да украсите хапките от гриловани тиквички с пресен розмарин или друга свежа подправка по избор.
Рецептата за хапки с гриловани тиквички е изпълнена. 

notes icon

Ще правиш парти и се питаш какви парти хапки да приготвиш? Хапките от гриловани тиквички са една от вкусните и лесни рецепти за парти хапки. Много интересни и вкусни, а и доста засищащи са пълнените гъби с пъдпъдъчи яйца, както и още една рецепта с пъдпъдъчи яйца - рецептата за мини сандвичи с пъдпъдъчи яйца. Вкусна идея за парти са и различните рецепти за мини омлети във форма на мъфини, като например рецептата за мини омлети със спанак или пък рецептата за мини омлети с бекон и кашкавал. ДОБЪР АПЕТИТ! 

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (2)

Добави коментар
  • Анонимен2016-03-15 01:39:48

    Не е ли много 3 супени лъжици зехтин на 100 грама извара?

    • Гисчо2016-03-15 01:53:23

      Ако Ви се струва много го намалете :)

Добави коментар

Име
Коментирай