Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Панирано сирене Камембер със сос от горски плодове

products icon Необходими съставки:

  • сирене Камембер
    1 питка
  • яйца
    1 брой
  • галета
    3 супени лъжици
  • брашно
    2 супени лъжици
  • За соса
  • плодове
    1/2 чаена чаша
  • мед
    3 супени лъжици
  • червено вино
    3 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Камембер или Камамбер? Как точно се произнася името на това любимо френско меко сирене ще кажат франкофоните, останалите с риск да го произнесат грешно ще приготвят вкусно и фино предястие. До скоро комбинацията сладко и солено беше почти немислима за българския вкус, но през последните години модата довя в менютата на все повече заведения, а оттам и на трапезата във все повече български домакинства рецепти от типа на рецептата за панирано сирене Камембер със сладко. Ролята на панираният Камембер в менюто е като предястие. Панираният Камембер може да бъде сервиран както с сладко от боровинки или горски плодове, така и със сос от горски плодове, като двата варианта са еднакво вкусни и подходящи. Ако сте поканили гости на по чаша вино, то панираният Камембер със сос от горски плодове е правилният избор за чудесно допълнение.

  1. Първата стъпка от рецептата за панирано сирене Камембер със сос от горски плодове е подготовката на продуктите. Преди да започнете, сложете сиренето на 10-тина минути във фризера, за да стегне, след което го нарежете на триъгълници.
  2. В различни чинии изсипете брашното, галетата и разбитото яйце. След като извадите сиренето от фризера го оваляйте всяко парченце сирене първо в брашно, след това го потопете в разбитото яйце, а накрая го оваляйте в галета. Приберете сиренето отново във фризера за няколко минути, след което отново ги потопете в яйце и галета, за да стане панировката по-плътна.                                                                                   В тиган загрейте около ½ чаена чаша олио и изпържете всяко парченце сирене, след което ги поставете върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  3. В малка тенджера изсипвате виното, добавяте ¼ чаена чаша вода, както и меда. След като поври няколко минути добавете плодовете, може да ползвате както замразени, така и свежи плодове. След това сваляте соса от огъня.
Сервирате панираното сирене Камембер с приготвения сос от горски плодове, или с любимото ви сладко.

Рецептата за панирано сирене Камембер със сос от горски плодове е изпълнена.

notes icon

Панираният Камембер е чудесно начало на всяко меню. Какво друго интересно предястие може да приготвите, за да впечатлите гостите си. Може да започнете менюто с желирано предястие с пилешко месо, което е много атрактивно на вид и много леко и приятно на вкус. Не по-малко атрактивно предястие са пълнените гъби с пъдпъдъчи яйца, които се приготвят още по-лесно, а са също много вкусни!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (16)

Добави коментар
  • Гергана Лазарова2015-03-10 05:48:43

    О, чудесно! Не съм опитвала, но просто се разтапям от предчувствието, което тази вкусотия поднася. Гисчо, чудесно предложение. :)
    Хубава вечер!

    • Гисчо2015-03-10 14:03:22

      Аз лично съм голям почитател на панирания Камембер, малко повее го обичам със сладко от боровинки, но и със сос от горски плодове е страшно вкусен. Пробвай го някой ден, сигурно ще ти хареса :)

  • Cake And Pancake2015-03-11 10:08:40

    Ау, каква вкусотия! Гери, преди време бях приготвяла камембер в кори за баница със сладко и стана страхотно!
    И като му добавих бялото вино ... леле замечтах се :)

    Поздрави!

    • Гисчо2015-03-12 03:08:24

      Много добре звучи камембер в кори за баница, много хрупкава идея! :) Аз съм голям фен съм на това сирене и всичките му приложения в кухнята! :)

  • Анонимен2015-03-25 20:14:53

    Здравейте, бях написала коментар с въпрос, но не го виждам... не зная дали е изтрит, или пък нещо е станало по мрежата :)
    Затова го побликувам отново :)
    Исках да попитам дали може да се изпържат сиренцата въс фритюрник? И дали може да се използват от японските галета (те са малко по-едри, казват се панко галета)
    Благодаря предварително
    Алекс

    • Гисчо2015-03-25 22:14:03

      Не е изтрит, нещо се е случило с него по трасето :) А сега по въпросите: не, не може да се изпържат във фритюрник, или поне аз не знам да се приготвят така. А за галетата предполагам, че няма да е никаквъ проблем! :) Ще се радвам, ако приготвите панирания камембер във фритюрник да споделите впечатления как се получило :)

  • Анонимен2015-09-06 01:46:03

    zashto ne olioto obhvashta ot vsi4ki strani par4eto i to se oparjva taka po barzo i nyama risk da se razte4e! Posle varhu hartiya da popie taka panirovkata nyama da e po mazna ot tazi v tigana ?!!

  • Iva2016-03-16 05:17:02

    Здравейте! От доста време съм фен на сайта и съм пробвала много рецепти - всички страхотни. Днес правих паниран камембер. Нямах галета и затова импровизирах с натрошен корнфлейкс. Незнам дали това беше причината, но при някои от хапките сиренето беше изтекло..Това ли сбърках или къде?

    • Гисчо2016-03-16 15:54:31

      Много се радвам, че рецептите на Супичка Ви харесват, че се получават добре и можете да разчитате на тях. Мисля, че причината е, че сиренето не е било стегнало и при високата температура се е разтекло. Също така, корнфлейксът няма толкова добра покривност и този факт също е дал своето влияние :)

  • Таня2016-09-24 13:24:35

    А може ли да се панира цялата питка, без да се реже на парченца?

    • Гисчо2016-09-24 17:25:46

      Може, но след това, при разрязване ще се разтече :)

  • Анастасия2017-12-30 21:05:24

    Рецептата е невероятна. Занапред често ще присъства на нашата трапеза. Благодаря.

  • Марин Михайлов 2018-04-03 23:11:54

    Здравейте Сиренето задължително ли трябва да бъде Камембер

    • Гисчо2018-04-04 08:52:33

      Най-добре се получава с него, но може да пробвате и с друго меко сирене :

  • Мони2018-08-19 20:11:14

    Благодаря за рецептата. За пореден път ви се доверявам и резултатът е отличен

  • Танка Петрова2023-11-02 08:24:54

    Моля ви да отговор, мога ли да запека сиренето на силна фурна.?Имам проблем с пържени храни! Благодаря предварителто!

Добави коментар

Име
Коментирай