Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Бял горещ шоколад с тиква

products icon Необходими съставки:

  • прясно мляко
    700 мл
  • бял шоколад
    100 гр

     
  • тиква
    1 чаена чаша
    сварена
  • джинджифил
    1/2 кафена лъжица
  • карамфил
    1/2 кафена лъжица
  • канела
    1 кафена лъжица

recipe icon Рецептата:

Горещият шоколад буди асоциации със студени дни и топъл домашен уют. Комбинацията на горещия шоколад с тиква и аромати като канела и джинджифил превръщат питието в невероятен зимен елексир. С богат, интересен и завършен вкус и приятна текстура. Освен това, рецептата за бял горещ шоколад с тиква е още една нестандартна идея за използване на тиква в кухнята.

  1. Първата стъпка от рецептата за бял горещ шоколад с тиква е подготовката на продуктите. Тиквата трябва да е добре сварена и пюрирана, а шоколадът - начупен на парчета.
  2. Изсипете млякото в тенджера, добавете тиквата и подправките и разбъркайте добре. След като млякото се сгорещи, но преди да заври, свалете от котлона и изсипете подготвения бял шоколад и разбъркайте до пълно разтопяване.
Сервирайте белия шоколад с тиква в чаша за чай, като преди сервиране поръсите с канела.

Рецептата за бял шоколад с тиква е изпълнена!

notes icon

Най-често вкъщи приготвяме само кафе и чай, а по-различните и интересни топли напитки оставяме на заведенията. Има обаче много рецепти, които може да приготвим бързо вкъщи. Много полезен и много вкусен е хималайският чай Масала, който е с богат вкус и аромат, вкусен, сгряващ и засищащ. Ирландското кафе е една изключително вкусна идея за любителите на кафето и уискито. Ирландското кафе има много по-силно разбуждащо действие от всяко обикновено кафе, заради комбинацията на кафе и алкохол. Вкъщи може да приготвите и друга освежаваща, а и полезна напитка, каквато е джинджифиловият чай, който ще ви предпази и от настинка през зимните месеци.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментар  (1)

Добави коментар
  • Гита2020-11-02 23:32:02

    Чудесна рецепта, благодаря! Много фина трябва да се направи тиквата, иначе се усеща като бучици. Ще го мина с пасатора сега цялото :) Вкусът обаче е страхотен! Наистина, и аз се бях замислила как вкъщи не пием достатъчно интересни напитки, а ги оставям за кафенетата.

Добави коментар

Име
Коментирай