Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Храна в кутия

За храната, удоволствието от храненето, както и за значението на качествената храна  е казано и написано много. Да се храниш вкусно е лесно. Да се храниш вкусно, а същевременно балансирано и пълноценно обаче е не особено лека задача. Задачата с балансираното хранене по време на работния и учебния ден е още по-сложна за решаване. Храната, до която имаме достъп през деня, когато сме в движение, когато се налага да обядваме в офиса, или пък когато сме на път, рядко отговаря на изискванията на здравословния хранителен режим. В още по-голяма степен това важи за храненето на децата извън дома. Те често заменят обяда с вафла или сандвич от лафката пред училище, които не са в състояние да набавят необходимото количество хранителни вещества. Най-доброто решение е домашно приготвената храна. А как да пренесем и съхраним домашно приготвената храна в училище или в офиса през целия ден? В подходящи качествени кутии за храна.
 
Балансирано меню в кутия за хранене
Балансирано меню в кутия за хранене
Да носиш кутия за храна и да приготвяш сам храната, която консумираш през деня има безброй плюсове. На първо място, разбира се, човек може сам да подбере продуктите и тяхното съотношение в различните ястия. Освен това всеки може да използва пълноценно почивката, независимо дали това е обедната почивка или междучасието, защото кутията с храна е винаги на една ръка разстояние. Може да избере къде да похапне - в стаята, на пейката пред офиса, или на въздух в близкия парк. Храненето в кутия дава възможност и за максимално използване на приготвената удома храна, като винаги може да комбинирате останалото от вечерта ястие със свежа салата например, което води и до спестяване на средства и продукти.

С какво да напълни кутиите за хранене? Този въпрос възниква в главата на всеки, който е стигнал до идеята да си носи храна от вкъщи. Отговорът е много лесен: Ще напълним кутията за хранене с това, което обичайно приготвяме за хапване вкъщи, а когато кутиите за хранене са достатъчно качествени и устойчиви, пренасяната храна няма да загуби нищо от полезните си храните свойства.
Какво и по колко трябва да хапваме?
Какво и по колко трябва да хапваме?

За да се храни балансирано всеки от нас трябва да приема разнообразна и качествена храна и в менюто следва да присъстват всички групи хранителни вещества. Супичка предлага вариант за храна в кутия, който няма да ви затрудни, а ще направи храненето навън не само лесно, а и наистина пълноценно и вкусно, следвайки основните правила за балансирано хранене.

Булгур с домати
Булгур с домати
Булгур с домати
Икономична, лесна, много бърза, а и много вкусна идея за лесно приготвено ястие със зърнени храни е рецептата за булгур с домати. Булгурът с домати играе ролята на чудесна гарнитура, засища и дава енергия.

Ароматни пилешки филенца
Ароматни пилешки филенца
Ароматни пилешки филенца
Много леки и много бързи за приготвяне пилешките филенца под различна форма са любими на малки и големи. Ароматните пилешки филенца пък са толкова сочни и толкова вкусни, че със сигурност ще намерят място в кутията ви за обяд не веднъж.

Зелена салата
Зелена салата
Зелена салата
Най-важното за една салата е да бъде свежа, а най-вкусната салата винаги е салатата приготвена със сезонни зеленчуци. През пролетта безспорно това е зелената салата. За да се запаси свежа обаче тя не трябва да е овкусена. Изпозлваните от Супичка кутии за хранене Lunchbox имат отделна малка кутийка с капак, в която да сложите дресига за вашата салата и да я овкусите директно преди консумация.

Плодова салата
Плодова салата
Плодова салата
Универсално приложим десерт е плодовата салата! Със сезонни плодове винаги се получава изключително вкусна. А няколко добавени листенца мента ще запазят свежестта на плодовата салата за още по-дълго.

Кутията за храна на Супичка вече е напълнена и е готова за следващия обяд. Супичка избра симпатичните, весели кутии за хранене на Lunchbox, които впечатлят не само с външен вид, а и с отлични характеристики за качество и устойчивост.
 

comments icon Коментари  (12)

Добави коментар
  • Honey P2015-04-27 22:47:01

    Прекрасна публикация, Гери! Впечатли ме, ще се радвам на повече такива, от три седмици си нося само храна от вкъщи на университета и съм в търсене на перфектната за нуждите ми кутия :) Много ми харесаха предложенията ти, ще се радвам на още такива постове, в момента съм силно запалена по темата "полезна храна в кутия" :)

    • Гисчо2015-04-27 22:59:04

      Много се радвам, че публикацията ти харесва! За мен да си нося храна в кутия, приготвена вкъщи също е нова идея, но наистина смятам, че е адски практично! Досега, чесно казано, приготвях храна за деня вкъщи главно, когато пътувам, но кутиите за храна всъщност имат безброй други приложения. :) Щом търсиш кутия за храна, то може да погледнеш тези, които ползвам аз, хем са толкова весели, хем наистина са качествени :) А за още идеи за храна в кутия може да поглеждаш от време на време в блога, защото това е новата ми страст и скоро ще има и нови попълнения! :)

  • Теодора Ангелова2015-04-28 05:57:33

    Много интересна кутия, както и страхотно балансиран обяд. Истинско удоволствие е да се хапва от толкова свежа и цветна опаковка. Обаче ме притеснява, че само част от кутиите са с капак. Не се ли разсипва съдържанието на останалите? Поздрави!

    • Гисчо2015-04-28 06:12:05

      Много се радвам, че комбинацията в кутията за храна Ви харесва! А що отнася до кутиите, то наистина може да се разчита на тях и това е един от големите техни плюсве! Може да погледнете експеримент с тях ето тук , за по-ясно онагледяване :)

    • Теодора Ангелова2015-04-28 18:08:56

      Благодаря за видеото, наистина са устойчиви на екстремно натоварване! Въпреки това, ако част от кутиите са отворени, съдържанието ще се разсипва! Поздрави!

    • Гисчо2015-04-28 18:21:11

      Моля, моля! Наистина кутиите са стабилни, но пък си е друго да се види нещо нагледно ;)

  • Анонимен2015-04-29 02:13:08

    Бих искала да добавя от опит нещо по темата. От началото на учебната година използвам кутиите. Много съм доволна, а децата ми вече тинейджъри с удоволствие ги ползват. Вече няма смачкани плодове, нацапани чанти. Обикновено в кутиите без капак използвам за ядки, веган бонбони, някой плодове, сандвичи и още много други без да се притеснявам. Бих искала да благодаря и на супичка за страхотните идеи. Вчера направих страхотни мъфини с тиквички :) любомира

    • Гисчо2015-04-29 04:59:24

      Веднъж изпробвали кутиите Lunchbox наистина човек и не помисля за други кутии! :) Наистина са несравними като качество и удобство :) Много се радвам, че и кутиите, и рецептите на Супичка Ви харесват! Надявам се, че мъфините с тиквички също са се получили добре! :)

  • Зори2018-09-17 22:16:01

    Здравейте, от много време следя бога Ви и тъй като дъщеря ми е в първи клас тази година и ние се сдобихме с тази прекрасна кутия. Бих се радвала да ни споделите още идеи за обяд в кутия

Добави коментар

Име
Коментирай