Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Мъфини с фъстъчено масло и банан

print icon

products icon Необходими съставки:

  • яйца
    2 броя
  • брашно
    1 чаена чаша
  • фъстъчено масло
    3 супени лъжици
  • кисело мляко
    3 супени лъжици
  • краве масло
    125 грама
  • сол
    1/4 кафена лъжица
  • захар
    1/2 чаена чаша
  • банан
    1 брой
  • бакпулвер
    1 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Фъстъчено масло и банан! Толкова класическа комбинация, че няма как да не стане част и от рецепта за мъфини! Мъфините с фъстъчено масло и банан са пухкави и вкусни, а вкусът им е интересен, като едновременно напомня и банановия вкус, и този на ядки, който им придава фъстъченото масло. Мъфините с фъстъчено масло са чудесна идея за разнообразяване на списъка с мъфини, подходящи както за десерт, така и като вкусна сладка добавка към кафето или чая.

  1. Първата стъпка от рецептата за мъфини с фъстъчено масло и банан е подготовката на продуктите. Яйцата и киселото мляко трябва да са на стайна температура, а кравето масло и фъстъчененото масло да са меки, т.е. добре е да извадите всички продукти поне 30 минути преди да започнете приготвянето на мъфините с фъстъчено масло и банан.Пресявате брашното заедно с бакпулвера и ги оставяте на страна.
  2. С помощта на миксер или тел за разбиване разбивате омекналото краве масло, фъстъченото масло, захарта, солта, киселото мляко и яйцата за 2-3 минути, до получаването на еднородна смес, след което малко по малко при непрекъснато разбиване добавяте и брашното. Накрая добавяте към сместа нарязания на дребно банан и разбърквате с помощта на лъжица.
  3. Във всяка дупка от формата за мъфини поставяте по една хартийка за мъфини и пълните със сместа на ¾ от обема на хартийките. Важно е да не напълните формичките за мъфини до горе, защото по време на печене мъфините се надигат много и ако са много препълнени ще прелеят и няма да могат да се изпекат добре. Печете мъфините с фъстъчено масло и банан в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-22 минути, като проверявате дали мъфините са изпечени като ги бучнете с клечка за зъби, ако клечката излезе суха, то и мъфините са готови.
Рецептата за мъфини с фъстъчено масло и банан е изпълнена!

notes icon

Мъфините с фъстъчено масло и банан са една много интересна идея за по-нетрадиционни мъфини. Какви други интересни мъфини може да приготвим? Много интересна и много сполучлива е рецептата за шоколадови мъфини с тиква. Макар и не толкова популярна колкото комбинацията фъстъчено масло и банан, комбинацията тиква и шоколад е също много сполучлива и много вкусна, а рецептата за шоколадови мъфини с банан е една идея за интересна рецепта за десерт с тиква. Ако пък обичате аромата на банан, може да пробвате рецептата за мъфини с овесени ядки и банан, които освен, че носят аромата на банан, имат и вкус наподобяващ ореховки.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (20 от 21)

Добави коментар
  • Desislava Andreeva2014-11-27 21:01:40

    Ммммммм
    Точно днес си мислих за Супичка че скоро не съм виждала нова рецепта, и ето изненада :)
    Тези мъфини изглеждат много примамливо и скоро ще се пробват :)
    Гисчо, благодаря за рецептата!

    • Гисчо2014-11-27 22:08:43

      Да, вярно е, че Супичка беше в кратка почивка :) Тези мъфини с фъстъчено масло и банан са освежаване на списъка с рецепти за мъфини и са изключително сполучливи, особено за тези, които обичат фъстъчено масло ;)

  • Румяна Йоцева2014-11-27 22:31:04

    Гисчо, понеже не обичам фъстъчено масло, мога ли да го заменя със сусамов тахан? Моля те, кажи ДА, защото мъфините изглеждат фантастично вкусни.
    Хубав ден от мен!

    • Гисчо2014-11-27 22:44:26

      Хахахахха! Казвам ДА! :D Не че съм пробвала да приготвя мъфините с фъстъчено масло със сусамов тахан, но не виждам причина да не се получат. Ще се радвам, ако ги приготвиш да споделиш впечатления! :)

  • Анонимен2014-12-31 17:27:38

    Замяната със сусамов тахан работи безотказно само трябва да се намали съвсем малко количеството, защото има по-наситен вкус, но иначе рецептата е отлична :)

    • Гисчо2014-12-31 18:03:18

      Ще имаме предвид, макар че ще се развали класическата симбиоза между банана и фъстъченото масло :) Но пък и с тахан звучи като да са много вкусни! :)

  • Таня2016-08-18 17:04:08

    Здравейте и от мен, днес ги направих тези великолепни кексчета, уникално вкусни станаха. Препоръчвам рецептата с две ръце !!!!!

  • ВанчеП2017-01-11 15:31:04

    Фъстъченото масло от подсладеното или с по малко захар е в рецептата?

    • Гисчо2017-01-11 15:51:07

      Принципно е от неподсладеното. Но и да ползвате подсладено, то няма да окаже кой знае какво влияние :)

  • Анонимен2017-04-23 20:45:13

    Здравейте! Какво брашно е добре да се ползва за да се получат пухкави и да се надуят?

    • Гисчо2017-04-23 21:21:08

      Обичновено бяло брашно върши перфектна работа :)

  • Боби2018-12-15 15:22:08

    Леле, уникални са тези мъфини! Страшно вкусни. Следващият път ще експериментирам с бадемов тахан и какао, предчувствам, че също ще стане много добре. Само се чудя дали може с меласа (не течна), вместо захар?

  • Еми2019-03-23 09:24:25

    Събота сутрин. Време за нещо заедно с 9 годишното. Ще правим мъфини. Естествено, че от всички рецепти на света най-голяма вяра имам на Супичка. Шоколадовите са ми любими, но хайде днес малко по-различни, детето избира с фъстъчено масло, защото го обича. И започва ролеркостера на сутрешните закуски! Яйцата и захарта са в купата! Опааа, няма кисело мляко, обаче има йогурт с череши. Е, като за 3 лъжици, можем да го заменим, нали можем? Можем. Маслото ни не е меко, ами ще стане някак. Бъркаме, джуркаме. Опааа, бананите ни се видяха почернели в хладилника, но те се оказаха направо мухлясали в единия край. Мълча за състояните на хладнилника. То детето не разбира. Имаме обаче една ябълка, точно като за кейк! Т.е. имам я от Февруари тази точно. Имам и свежо, меко киви. Кивито май е в повече. Можем да сменим бананите с ябълка, нали можем? Можем. Нужно ли е да я нарежа на ситно сега. Рендето, моля. Ок. Готови сме. Сипвай. Стой!!!!! Забравихме брашното :-)))))))) Ура. Поне консистенцията е върха до тук! Сложих и по един фъстък отгоре. Детето изяде три на един път. Таткото каза "ммм, това бадем ли е?" "е, не са толкова хай-левъл, с фъстъчено маслко са." казвам аз. Опитва. "МММ, хай левъл са!" ; -))) Благодарим за вдъхновението!

  • Станислава 2021-10-30 21:04:32

    За пореден път ги приготвям и са страхотни. Харесват се от малки и големи и от хора не обичащи фъстъчено масло.

  • Кристиана2022-02-02 09:23:32

    Изумително вкусни! Станаха от първия път. Единственото, което промених, е да заменя краве маслото със същия размер приблизително кокосово масло, което малко стоплих да омекне. Синът ми изяде 3 + вечеря. :)
    Въпрос - ако нямаме налично фъстъчено масло, с какво бихте го заменили?

  • Ирена Андреева2022-11-27 18:54:31

    Много благодаря за чудесната рецепта. Беше одобрена от най- претенциозните в семейството.

    Определено ще повторя, може би с вариация на плода

Добави коментар

Име
Коментирай