Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Сироп от дренки

print icon

products icon Необходими съставки:

  • дренки
    1 кг
  • захар
    1/2 кг
  • лимонтозу
    1 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Дренките са широко разпространени на територията на България, но като цяло нямат много голямо приложение в кухнята и рецепти с дренки се откриват трудно. Рецептата за сироп от дренки е лесна и бърза и е чудесна идея за всеки, който обича леко киселия и стипчив вкус на малките червени плодчета. Рецептата за сироп от дренки влиза и в списъка с домашно приготвени сиропи, с които може да заменим купените от магазина.

  1. Първата стъпка от рецептата за сироп от дренки е подготовката на дренките. Измивате добре дренките и ги заливате с 1 ½ литра вода. Слагате дренките на котлона да врат около 30 минути. След което прецеждате.
  2. Към прецеденият сок добавяте захарта и връщате на котлона да поври за още 10-15 минути, като 2-3 минути преди края на варенето добавяте и лимонената киселина.
Наливате сиропа от дренки в бутилки и запечатвате, като е добре да съхранявате сиропа в хладилник. Сиропът от дренки може да разредите със сода или с обикновена вода, както и да му добавите листенца мента преди сервиране.

Рецептата за сироп от дренки е изпълнена!

notes icon

Какви други домашни напитки може да приготвим удома? Много сполучлив и с много приложения в кухнята е сиропът от боровинки, който може да ползвате както за разреждане, така и за добавка към мелби и сладоледи, или пък за овкусяване на чаша прясно мляко. Истински освежаващ пък е сиропът от бъз, който се приготвя от цветовете на бъза в началото на лятото. Вкусна и много освежаваща е и домашната лимонада, а любителите на студен чай пък могат да приготвят лесно полезен и много вкусен студен чай и в домашни условия.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (7)

Добави коментар
  • Ели2017-07-27 21:52:25

    Здравейте,ще приготвям сиропа.Дали ако го кипна 10/15 минутки ще става за зимата(само за капачките да поври в шишенцата)

    • Гисчо2017-08-02 23:07:17

      Мисля, че ще се получи :)

  • Румяна2019-08-28 11:09:15

    Извинявайте, но не разбрах кога и как се отстраняват костилките на дренките

Добави коментар

Име
Коментирай