Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Банички с конфитюр

products icon Необходими съставки:

  • точени кори
    10 броя
  • конфитюр
    1 чаена чаша
  • орехи
    1/2 чаена чаша
    накълцани
  • галета
    3 супени лъжици
  • олио
    1/2 чаена чаша

recipe icon Рецептата:

Баничките с конфитюр са малки постни банички, които дават широко поле за действие на кулинарното ви въображение, тъй като могат да се приготвят с любимият ви конфитюр, какъвто и да е той. Малките банички с конфитюр са чудесна идея за лесен за приготвяне и много икономичен десерт, в който можете да зарадвате вашите гости. Баничките с конфитюр са постни, но засищащи, което ги прави много подходящи за менюто на постещите, както и за всички, които спазват вегетариански или веган хранителен режим.

  1. Първата стъпка от рецептата за банички в конфитюр е подготовката на плънката. Смесвате избрания конфитюр с галетата и накълцаните сурови орехи и разбърквате добре, за получаването на гъста каша. Може да използвате любимия си конфитюр или просто конфитюрът, който имате под ръка.
  2. За приготвянето на баничките с конфитюр са ви нужни не повече от 10 кори, всяка от които разрязвате на две. Намазвате всяка една от корите с малко олио, след което в тесния край на кората разпределете част от плънката, навийте на малко руло, а рулото завийте на охлювче. Поставяте баничката в тава, дъното на която предварително сте покрили хартия за печене, за да може баничките да се тделят по-лесно след печене. Повторете процедурата докато корите и плънката свършат.
  3. Завитите банички с конфитюр намажете с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути, или докато баничките придобият леко златист цвят.Готовите банички с конфитюр може да поръсите с пудра захар, след като са напълно изстинали.
Рецептата за банички с конфитюр е изпълнена!

notes icon

Конфитюри и сладка се приготвят в много български къщи. Освен намазани на филийка  или палачинка, или пък директно с лъжицата от бурканчето, конфитюрите  и сладката имат още много приложения в домашното сладкарство. С конфитюр може да приготвите рецептата за кекс с конфитюр, а също да намажете и приготвения чийзкейк, или пък да направите здравословни сладки с овесени ядки и конфитюр. С любимото си сладко пък може да изпълните рецептата за мъфини със сладко. Тъй че не подценявайте домашните сладка и конфитюри, а им намерете най-подходящото приложение!

ДОБЪР АПЕТИТ!

comments icon Коментари  (5)

Добави коментар
  • Yanitsa Grigorova2014-06-17 18:22:08

    месвате избрания конфитюр с галетата, накълцаните сурови орехи и галетата и разбърквате
    Повтаря се галетата, дано не ми се обидиш. Иначе изглеждат толкова лесни, че ще се пробвам да ги направя :)))

    • Гисчо2014-06-17 22:01:50

      Никак даже! :) Напротив! Винаги когато излязат някакви подобни неточности много много моля да ми обръщате внимание! :) А иначе баничките с конфитюр са много сполучливи и вкусни! :)
      Пак благодаря! :)

  • Кремито2019-01-06 22:38:34

    Току що ги извадих от фурната.Вкуса и аромата са чудесни.

    • Гисчо2019-01-11 19:12:46

      Постни, вкусни, лесни! Идеални банички! Радвам се, че рецептата за банички с конфитюр Ви е харесала!

Добави коментар

Име
Коментирай