Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Желиран сладкиш от сух козунак

products icon Необходими съставки:

  • козунак
    1/2 брой
  • компот
    2 броя
  • желатин
    10 грама

recipe icon Рецептата:

Рецептата за желиран сладкиш от сух козунак е най-икономичната рецепта със сух козунак! Приготвя се подръчни материали, а полученият сладкиш е лек, свеж и много вкусен! Освен това желираният сладкиш от сух козунак е още една идея какво да приготвите с останалия след Великден сух козунак. Желираният сладкиш от сух козунак се приготвя бързо и лесно, рецепта, подходяща и за най-начинаещите готвачи.

  1. Първата стъпка от рецептата за желиран сладкиш от сух козунак е подготовката на желатина. Следвайте инструкциите на пакетчето - изсипете съдържанието на пакетчето в чаша, залейте с 2-3 супени лъжици от сока на компота и сложете чашата в съд с вода на котлона, за да разтопите желатина на водна баня.
  2. Докато желатина се разтваря нарежете козунака на филии. В купа сложете прозрачно домакинско фолио. На дъното на покритата с фолио купа сложете от плодовете на компота, върху тях филийките козунак, върху козунака отново от плодовете. Повтаряйте процедурата, докато съставките свършат, като най-горният пласт трябва да е плодове.
  3. Разтворения желатин разбийте в 500 мл сок от компота и след като разбъркате добре го изсипете върху сладкиша и го приберете в хладилника за няколко часа, за да стегне желатина.
Рецептата за желиран сладкиш от сух козунак е изпълнена!

notes icon

Желираният сладкиш със сух козунак е много лесен за приготвяне и много икономичен. Но има и други практични рецепти със сух козунак. Много вкусна и подходяща за бърза закуска е рецептата за пържени филийки от сух козунак. Пържените филийки от сух козунак са много по-ароматни от обикновените пържени филийки, защото носят и ароматите на козунаците, освен това са много сочни и пухкави. Следвайки рецептата за сладкиш от сух козунак с маскрапоне и праскови пък се получава истинска торта със сух козунак - лека, лесна и много вкусна! Най-популярната рецепта за останалите след Великден козунаци е рецептата за сладкиш от сух козунак с крем карамел. Сладкишът от сух козунак с крем карамел е много сочен десерт, с който ще зарадвате както семейството, така и гостите си.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (11)

Добави коментар
  • Гергана Лазарова2014-04-28 06:08:12

    Е, браво, Гисчо! :) Как пък ти хрумна? Чудесна и свежа идейка.
    Поздрави!

    • Гисчо2014-04-28 06:11:27

      Много свеж стана този желиран сладкиш от сух козунак. И вкъщи пожъна най-голям успех от всички сладкиши със сух козунак, които приготвих тази година, макар, че е най-лесен и най-бърз :)

  • Анонимен2014-04-28 08:14:58

    Прекрасно изглежда! Някой ден ще го пробвам, както и другата рецепта за козунак с крем карамел, но ще е с пресен, дано да се получи пак вкусно и красиво, защото във вкъщи винаги си изяждаме козунака преди да изсъхне :-)

    • Гисчо2014-04-28 22:00:33

      Това се казва примерно семейство - изяжда си козунаците навреме! :D Сладкишите се получават и с пресен козунак, тъй че може да ги пробвате без да се притеснявате! Ще се радвам да споледите впечатления от рецептите, ако ги пробвате! :)

  • Анонимен2014-05-15 02:07:20

    Интересно, досега съм ял само сиропиран козунак / със сироп, като за баклава или кадайф / , но и това ми звучи яко.

    • Гисчо2014-05-15 02:34:01

      Желираният сладкиш става много вкусен и интересен, щом обичате сиропиран козунак смятам, че и тази рецепта ще ви хареса! :)

  • Амати2020-05-02 08:08:01

    Привет☺️ Идеята е чудесна. Само да попитам 1/2 козунак? Колко грама е примерно. Че има разни размери козунаци????

Добави коментар

Име
Коментирай