Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Супа от свински джолан

print icon

products icon Необходими съставки:

  • свински джолан
    1 брой
  • картофи
    500 грама
  • лук
    500 грама
  • моркови
    500 грама
  • домати
    500 грама
  • дафинов лист
    6 броя
  • черен пипер
    10 зърна
  • бахар
    5 зърна

recipe icon Рецептата:

Супата от свински джолан е от онези супи, с които човек може да се засити. Супата от свински джолан се приготвя много лесно, но отнема малко повече време, тъй като джоланът трябва да е сварен много добре. Макар и приготвена с малко продукти супата от свински джолан има богат и силен вкус. Супата от свински джолан типична зимна супа, която може да включите в зимното, много подходяща и за моментите, в които борим махмурлука след бурна вечер.

  1. Първата стъпка от рецептата за супа от свински джолан е подготовката на бульона. Измивате джолана, слагате го във възможно най-голямата тенджера, която имате вкъщи и го заливате със студена вода, така че да го покрие добре. Добавяте подправките.                                             Слагате го на котлона да заври и го оставяте да ври до пълно сваряване, докато месото се отделя съвсем лесно от кокала. 10 минути преди да свалите тенджерата от огъня добавете една чаена лъжица сол. След това извадете джолана от бульона и прецедете бульона.
  2. Измийте и обелете картофите, обелете лука, измийте и почистете морковите. Ако картофите са много големи ги срежете на две. Добавете зеленчуците към бульона и върнете тенджерата на огъня. След 20-тина минути, когато зеленчуците са полу-сварени добавете и измитите цели домати и оставете да поври до пълно сваряване.
  3. Обезкостете джолана и накъсайте месото на парченца, след което го добавете към супата от свински джолан.
Сервирайте супата от свински джолан гореща, като се стараете във всяка порция да сложите от всички зеленчуци.

Рецептата за супа от свински джолан е изпълнена.

notes icon

Супата от свински джолан е чудесна идея за рецепта със свинско месо. Българската кухня изобилства от рецепти със свинско месо. В зимните рецепти и особено в рецептите, подходящи за Коледната трапеза свинското месо е главно действащо лице. Много бърза и лесна, а същевременно много сполучлива и подходяща и за привържениците на разделното хранене е рецептата за кебап със свинско и праз. Рецептата за кебап със свинско и праз е много подходяща за трапезата на Коледа. За Коледа е много подходяща и рецептата за пържоли в зелев лист. Рецептата за пържоли в зелев лист също е много лесна, подходяща за хранещите се разделно. Пържолите в зелев лист имат вкус много близък до този на зелевите сарми, само че се приготвят много по-лесно. Ако пък искате да усетите вкуса на месото най-пълноценно, то не пропускайте да приготвите крехки пържоли на фурна - лесна рецепта, подходяща и за най-начинаещите готвачи.

ДОБЪР АПЕТИТ!

comments icon Коментари  (15)

Добави коментар
  • Деси2014-06-08 04:00:59

    Вземам ти думите "Рецептата за супа от свински джолан е изпълнена.", защото моите се губят някъде между всички аромати и вкусове! Като НЕпочитател на свинското месо, казвам Да на тази рецепта и съвпада с Да-то на гладните у дома.

    Благодаря за чудесната и лесна рецепта, която, както става ясно, не е само за зимна употреба!;)

    • Гисчо2014-06-08 04:10:42

      Щом един НЕпочитател на свинското месо оценява така високо супата от свински джолан, значи наистина рецептата е сполучлива! Хем е толкова простичка за изпълнение, а същевременно е толкова богата като вкус...Много се радвам, че и рецептата, и супата са ви харесали и сте хапнали вкусно!

  • marciano492016-08-24 18:40:04

    Тия бистри бульончета, винаги са ми изглеждали много жалки!

    • Гисчо2016-08-25 15:04:14

      Специално този бульон, на супата от свински джолан е толкова плътен, че трудно може да бъде наречен жалък, но все пак е върпос на гледна точка.

  • Maya2016-12-28 00:17:34

    Много вкусно се получи! Благодаря за рецептата!

    • Гисчо2016-12-28 07:57:10

      Много се радва, че рецептата за супа от свински джолан Ви е харесала! Да Ви е сладко!

  • Лита2017-01-12 18:30:29

    Направих супата - чудесна е, особено за зимата! Веднага влиза в задължителния ми репертоар :) Единствените промени, които направих са: сварих джолана в тенджера под налягане и не съм слагала лук, а увеличих малко другите зеленчуци. Много, много вкусно! Благодаря ти, Гисчо :) Твоя сайт ми е настолната готварска книга :)
    Ако може заявка за рецепта да пусна: курбан чорба :)

  • В момента я приготвям...Домати няма да слагам,а камо ли цели...за сметка на това сложих малко праз и пащърнак...мисля и малко целина-корен на малки кубчета да сложа и малааалко пресен магданоз...За сега върви много добре супичката...Юе пиша после ,за да ви кажа какъв е крайния резултат и дали Главният-Шефът на Къщата :-) я е харесал... :-)

    • Гисчо2018-01-20 17:06:11

      Много е вкусна супата от свински джолан! Радвам се, че и на Вас рецептата Ви е харесала! А добавките звучат много вкусно и на място!

  • Нели2018-06-30 20:03:32

    Страхотна супа се получи!! :)

    • Гисчо2018-11-05 13:39:58

      Вкусна и засищаща супа! А и толкова лесна за приготвяне :)

  • Ангел2019-08-19 13:28:34

    Супер ми

    • Гисчо2019-08-22 08:42:22

      Много се радвам, че рецептата за супа от свински джолан Ви е харесала! Вкусна и плътна супа! Любима и вкъщи!

Добави коментар

Име
Коментирай