Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Плодова салата

products icon Необходими съставки:

  • банан
    1 брой
  • ананас
    1/4 брой
  • манго
    1/2 брой
  • киви
    2 броя
  • портокали
    1 брой
  • мед
    1 супена лъжица
  • ром
    2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Плодовата салта е един от първите десерти към които посягат новаците в кухнята, тъй като плодовата салата дава поле за развихряне на въображението и не изисква специални кулинарни умения. Освен това плодовата салата е свежа на вкус и шарена на вид, което я превръща в истинско пиршество за сетивата! Дали ще бъде приготвена с цитрусови плодове и ще носи екзотичен привкус,  или пък ще с ябълки, круши и сини сливи и ще бъде истински местен плодов деликатес, плодовата салта е перфектният завършек на всеки обяд. Предложената тук рецепта за плодова салата е една идея за съчетание на вкус и технология на приготвяне.

  1. Първата стъпка от рецептата за плодова салата е подготовката на плодовете. Обелвате плодовете, без портокала и ги нарязвате на еднакви дребни парченца и ги разпределяте в купички или чаши.
  2. Изцеждате сока на портокала, добавяте меда и рома и разбърквате добре, докато меда се разтопи напълно. Полейте нарязаните плодове с получения меден сос. Преди сервиране поръсете всяка чаша с натрошени сурови ядки или пък с домашна гранола например.
Рецептата за плодова салата е изпълнена!

notes icon

А какво друго може да приготви новакът в кухнята, когато очаква гости за кафе? Всички рецепти за кекс са подходящи за новаците! Всеки може да намери своя кекс! Кексовете се приготвят бързо, лесни са и са изключително подходящи както за компания на всяко кафе, така и за вкусна закуска. Подходящи за новаците в кухнята са и рецептите за бързи и лесни кремчета. Дали ще изберете класически крем ванилияароматния бърз бананов крем, или пък желирания крем с кисело мляко и портокал е въпрос на избор. Всички тези кремове се приготвят с минимум усилия, а резултатът е винаги вкусен.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (4)

Добави коментар
  • Dani B.2013-02-23 19:56:35

    Обичан и много свеж десерт! А защо не и закуска! Полезно и вкусно! Поздрави! :)

    • Гисчо2013-02-23 20:06:06

      Да, може да е и закуска, а и следобедна закуска! :)Който както иска ;)

Добави коментар

Име
Коментирай