Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Печени пълнени ябълки

products icon Необходими съставки:

  • ябълки
    6 бр
  • сушени плодове
    1/2 кафена чаша
  • сурови ядки
    1/2 кафена чаша
  • мед
    3 супени лъжици
  • ром
    2 супени лъжици
  • канела
    1/2 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Може ли нещо да замени чийзкейкът и крем карамелът като завършек на един вкусен обяд? Може ли десертът да бъде едновременно много вкусен и полезен? Може! Точно такъв десерт, вкусен и полезен, са печените пълнени ябълки. Печените пълнени ябълки се приготвят лесно, с почти подръчни материали, а есента и зимата са най-подходящите сезони за този десерт, тъй като точно сега на пазара има най-много и най-вкусни ябълки. Пълнените печени ябълки са подходящи и за менюто, на всички които постят, както и за трапезата на Бъдни вечер и разбира се за всички вегани.

Рецептата за печени пълнени ябълки в две стъпки:

  1. Първата стъпка от рецептата за печени пълнени ябълки е подготовката на плънката за ябълките. Нарязвате плодовете и ядките на дребно. Добавяте меда, канелата и рома и разбърквате добре.
  2. Измивате добре ябълките и издълбавате ги и ги почиствате от семките. Това може да направите с лъжица или с нож.Пълните всяка ябълка с подготвената смес от ядките и сушените плодове. Последната стъпка от рецептата за печени пълнени ябълки е печенето.
Печете пълнените ябълки в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 45 минути, като следите ябълките да останат сочни и да не изсъхнат.

Печените ябълки може да сервирате с топка сметанов сладолед като компания на следобедното кафе.

Рецептата за пълнени печени ябълки е изпълнена!

 

notes icon

А ако се чудите с какво друго да допълните следобедното си кафе помислете за някое кремче. Крем ванилия, крем карамел или пък крем Милена са чудесна идея, а и се приготвят много лесно. Изключително лесен за приготвяне е и сладкишът с бишкоти и кисело мляко, много лек и вкусен, сладкишът с бишкоти и кисело мляко много напомня на сладолед.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (4)

Добави коментар
  • Dani B.2012-11-03 01:28:07

    Чудесен десерт! Сърдечни поздрави! :)

    • Гисчо2012-11-03 17:28:19

      Малко по-зимен десерт, но вкусен! ;)

  • Ваня2022-12-23 15:32:41

    Мед е животински продукти, произведен от пчели, не е подходящ за бедни вечер. Затова и питката се прави със сода вместо с мая.

    • Анонимен2022-12-24 06:58:33

      Медът е с растителен произход той е изветрен нектар от цветовете. Пчелното млечице и клея са органично произведени от пчелите, а меда и прашец просто са събрани от тях.

Добави коментар

Име
Коментирай