Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Бисквитена торта

print icon

products icon Необходими съставки:

  • обикновени бисквити
    200 грама
  • прясно мляко
    1 л
  • жълтъци
    3 броя
  • брашно
    4 супени лъжици
  • захар
    1 чаена чаша
  • краве масло
    40 грама
  • ванилия
    2 броя

recipe icon Рецептата:

Дойде и нейното време! Бисквитената торта вече е част от менюто на Супичка! Но не бисквитена торта с готов крем, а бисквитена торта с домашно приготвен ванилов крем. Този момент беше напълно неизбежен, след като бисквитена торта може да се открие в менютата и на най-актуалните и модерни заведения на страничката с десертите, няма как бисквитената торта да не акустира и в Супичка. За любовта на българите към бисквитената торта свидетелства и фактът, че на пазара се появи и нов артикул – специални бисквити за бисквитена торта. Много класическа и много вкусна, бисквитената торта е десерт, който задължително намира място във всяка българска кухня.

Рецептата за бисквитена торта в три стъпки:

  1. Традиционно бисквитената торта се приготвя с готови кремчета нишесте, но ако съберете малко смелост да приготвите домашен крем вашата бисквитена торта ще стане много по-вкусна. Нужна е наистина смелост, а не повече време или пък повече умения, защото кремът за бисквитена торта се приготвя наистина много лесно.Отделяте 100 мл студено прясно мляко, а останалото слагате да заври. Междувременно отделяте жълтъците от белтъците, след което разбивате жълтъците - най-добре с миксер или тел за разбиване, добавяте и останалото студено прясно мляко. Към тях добавяте малко по малко брашното при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки, бъркате до получаване на гладка каша.Белтъци, които остават, може да ползвате за приготвянето на целувки или пък за някоя глазура.
  2. Към свареното мляко добавяте маслото, ванилията и захарта, докато млякото е още топло, след което го връщате на котлона. Малко по малко при непрекъснато бъркане добавяте сместа с жълтъците. Кремът за бисквитената торта се сгъстява бързо, затова е необходимо непрекъснато бъркане, за да не загори. След като кремът поври 3-4 минути го сваляте от котлона.
  3. Идва моментът, в който да подредите бисквитената торта. На дъното на съд, който най-добре да е с правоъгълна форма, изсипвате с черпак за супа малко от крема. Върху него плътно нареждате от бисквитите, които заливате отново с крем. Повтаряте процедурата, докато бисквитите и крема свършат, като завършвате бисквитената торта с крем. Може да я украсите с начупени сурови ядки или да я поръсите с какао.
Идея: Може да приготвите вашата торта с бананов крем. Така тя ще стене още по-ароматна.

Рецептата за бисквитена торта е изпълнена!

notes icon

И тъй като класическите рецепти са най-сполучливи и най-вкусни, не пропускайте да пробвате и другите класически десерти – рецептата за мляко с ориз, рецептата за ашуре и рецептата за крем-карамел.Тези десерти влизат в списъка с универсално любимите десерти, което ги прави чудесна идея за моментите, в които се чудите какъв сладкиш да приготвите.

ДОБЪР АПЕТИТ

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (20 от 180)

Добави коментар
  • traiana2012-08-21 17:51:13

    Чудесна е станала! Аз не я обичам, но децата просто я обожават:)

    • Гисчо2012-08-22 21:00:42

      И аз по принцип не съм ѝ наааай-големия фен, но пък когато има вкъщи бисквитена торта не се успокоявам, докато не изчезне ;)

      Поздрави!

  • Milena Poptoleva2012-08-21 18:44:09

    Гис,тортата е прекрасна!А домашно приготвеният крем я прави предпочитана пред много засукани десерти:)!

    • Гисчо2012-08-22 20:59:15

      Благодаря ти! Аз самата, като доста мързелив готвач, дълго време приготвях бискивтената торта с готовите кремчета, но веднъж реших да се пробвам да си го направя сама и се оказа, че кремът за бисквитената торта наистина е много проста работа! ;)

  • Iliana2012-08-22 21:19:12

    Много, много вкусно! Обичам бискнитена торта, но не съм правила отдавна. Благодаря, че ми напомни :)

    • Гисчо2012-08-22 23:54:20

      Винаги на разположение за напомняне за стари и изпитани рецепти, като тази за бисквитената торта! ;)

      Поздрави!

  • miriams282012-08-23 22:14:38

    изглежда страхотно,у дома е на почит и с удоволствие ще пробвам и твоята рецепта!
    поздрави и хубава вечер

    • Гисчо2012-08-24 17:05:49

      Радвам се, че рецептата за бисквитена торта ти е харесала!

      Поздрави!

  • Пантерата2012-08-25 02:24:09

    Здравей :)
    Случайно попаднах на блога ти днес, докато търсех рецепта за картофи на фурна. Винаги съм се ядосвала, че е напълно безсмислено да се уча да правя пиле с праскови и сирене фета, например, а да не мога да направя една леща. Твоят блог е идеалният помощник за начинаещ кулинар. Предстои ми да ставам студентка и ще ми трябват известни умения. Благодаря ти, че отделяш време, за да напишеш рецептите описателно и да заснемеш резултата толкова красиво!!

    Може ли да те помоля за рецепта за сос за спагети, който да съдържа някакво месце? Например с домати и ситно наразяна шунка плюс някакви подправки. Видях рецептата за спагети с доматен сос, но ще се радвам и на нещо, включващо мръвка :) :)

    • Гисчо2012-08-25 08:22:43

      Здравей! Много се радвам, че блогът ти допада! Всчико, което казваш говори, че целта му е постигната - бързи и лесни рецепти подходящи дори и за най-начинаещите готвачи! И аз самата не умея да готвя от въпросните манджички със сложни имена, макар и да си ги похапвам с апетит, когато ми попаднат. Но когато аз приготвям нещо обичам да ми е бързо и достъпно.

      Сос за спагети с месо ще кача съвсем скоро, обещавам! Със сигурност ще кача и сос Болонезе и сос Карбонара. И двата са лесни дори и в оригиналните си варинати :)

      Поздрави и доскоро!

    • Пантерата2012-08-25 19:26:08

      Идеално, много ми се иска да се науча!
      Исках да попитам и друго. Снимаш просто това, което готвиш всеки ден ли? Ако е така, семейството ти са истински щастливци - получават вкусна и страхотно изглеждаща храна, а ти, от друга страна, не си изхабила цял ден, въртейки се около печката. Страхотно!

    • Гисчо2012-08-27 07:50:59

      Точно така, снимам това, което готвя всеки ден. Но пък блогът ми е стимул, за да готвя разнообразни неща и така домашните наистина са много доволни :) Както и гостите, често показват публикациите и обясняват: оооооо, точно това беше моята порция! ;) Много забавно се получава!

  • tillia2012-08-25 07:38:26

    Ох, така апетитно изглежда, че не може на човек да не му се прияде /и тъкмо да ни подсети да си приготвим тази лесна и вкусна торта/!
    Наистина традиционна и изпитана във времето рецепта.По-старите кулинари, като мен, най-често ползвахме именно този крем.
    Приятни почивни дни!

    • Гисчо2012-08-25 08:23:58

      Бисквитената торта си е вечната класика! Радвам се, че съм ти напомнила за тази всепризната вкусптия! ;)

      Поздрваи и хубави почивни дни и от мен!

  • Анонимен2012-08-27 22:54:02

    Кремът ми е на печката, но е доста далече от крем - стана много, много рядък! А сместа с жълтъците беше прекалено гъста! Струва ми се, че 3 жълтъка бяха малко да поемат всички продукти, които се изсипаха вътре. Аз ли някъде сбърках и къде :(

    • Гисчо2012-08-28 00:59:50

      Аз приготвям крема точно с тези пропорции, би трябващо да се сгърсти при варенето. Сложихте ли брашното?

    • Анонимен2012-12-15 21:05:23

      И при мен стана стана рядък, а сместа с жълтъците беше прекалено гъста!

    • elleni2013-01-29 22:05:52

      Точно влизам да напиша, че нещо в пропорциите е сбъркано! Два пъти опитвам вече и не се получава гъст крем, а течност! ;(

    • Shushi2016-09-04 14:32:22

      moqta smes s jultucite e mnogo rqdka.. oshte ne sum prigotvila celiqt krem, shte vidim kakvo shte stane

    • Гисчо2016-09-04 14:42:52

      При тези пропорции, би следвало да няма проблем. Вчера приготвях отново бисквитената торта и се получи идеално! :) Успех!

    • Елисавета 2017-01-12 20:48:13

      Здравейте, и според мен пропорциите на мляко брашно и жълтъци не са точни... варих дълго и сместа остава течна.... наложи се да добавя отделените белтъци с още 3 с.л. лъжици брашно; пасирах сместа с пасатор и добавих в крема... така се сгъсти до чудесна консистенция . Успех на всички: )

    • Гисчо2017-01-12 21:27:11

      Пропорциите са изпитани във времето и кремът за бисквтена торта е приготвян сотици пъти :)

    • Юлия2020-03-25 01:00:24

      Сигурно има значение колко са пълни лъжиците с брашно. Предполагам, че хората, на които кремът им е станал рядък са изравнявали брашното с ръба на лъжицата, а фактически лъжицата по рецепта е колкото загребе /препълнена купчина/. Това е доста голяма разлика в обема. Права ли съм?

  • Vania Lazarova2012-09-01 05:10:49

    Търсейки рецепти за крем супи случайно попаднах тук и повече от час разглеждам различните рецепти и не мога да се нарадвам. Поздравления Гисчо! Най-после намерих кулинарен сайт с рецепти, напомнящи ми за вкусните манджички и десерти на мама и баба. Благодаря ти за подробните обяснения. И снимките са страхотни и ммммм... вкусни :) А бисквитената торта е един от любимите ми десерти и в най-скоро време ще я направя точно по твоята рецепта... и никакви готови кремчета повече! Имам и едно въпросче: бисквитите омекват ли само от крема, не се ли топят предварително за кратко в мляко?
    Благодаря ти още веднъж и продължавай да ни радваш с лесни, бързи и вкусни рецепти. Желая ти успех! :)

    • Гисчо2012-09-01 05:37:25

      Здравей! Радвам се, че сайтът ти е харесал! Това е и идеята - рецептите да са бързи, лесни и вкусни и да напомнят на всичко вкусно, което някога сме хапвали вкъщи! ;)

      А що се отнася до бисквитената торта - не е нужно бисквитите да се топват в мляко или поне аз не го правя. Така бисквитената торта остава по-стегната :)

      Поздрави и вкусен уикенд! :)

    • Vania Lazarova2012-09-01 17:40:45

      Благодаря. Сигурна съм че ще бъде вкусен защото ще правя табуле и кюфтенца от магданоз по твоите рецепти. Желая ти весели почивни дни! :)

    • Гисчо2012-09-01 20:05:37

      Ооо, да, с предвидените леки ястия ще бъде вкусен наистина! ;) Весели почини дни и на теб!

  • Анонимен2012-12-08 22:27:25

    Направих тортата точно по рецептата,крема се получи много вкусен.Интересува ме колко време трябва да престои тортата,за да омекнат бисквитите и да е готова за хапване?

    • Гисчо2012-12-09 02:03:52

      Минимум час - час и половина :) Но вие сигурно вече сте я пробвали ;)

  • Анонимен2012-12-09 21:49:22

    Пробвахме я след четири часа:),разкошна е,отгоре наръсих със крокант,и се получи много добре.Благодаря за хубава рецепта,определено ще се прави често:)

    • Гисчо2012-12-09 21:53:04

      Много се радвам, че бисквитената торта е станала вкусна! Отгоре може да се поръси с всичко, което обичате, натрощени орехи, крокан, настърган шоколад... висчко! :)

  • Силвия Недева2012-12-10 05:57:34

    И аз се пробвах да направя крема по вашата рецепта,нооо-сместа с трите жълтъка и захарта,че и брашното-стана прекалено гъста..чудех се как да я ''изсипя'' в млякото-после прибавих малко вода...и после един час бърках кремът докато се сгъсти,но иначе най-накрая стана:)))И все пак искам съвет-защо сместа с жълтъците става прекалено гъста?-защото възнамерявам пак да се опитам да я направя!Поздрави!!!

    • Гисчо2012-12-10 06:12:28

      Не мога да кажа, защо е сместа е станала така гъста, ако брашното е било по рецепта не би трябвало. Но пък пък явно се е случило. Сега прочетох стъпката с правенето на крема и ми се струва, че не съм я описала достатъчно ясно и коректно. Няма значение дали изливате млякото към сместа с брашното или обратното. Важното е това да стане наистина малко по малко и при непрекъснато бъркане, за да не стане кремът на бучки. Затова следващия път, след като добавите маслото изсипете млякото в сместа с жълтъците, а не обратното. Важното е да бъркате стрателно! ;)

    • Denitsa Tsvetkova2012-12-15 00:14:02

      Здрашейте, и при мен се получи много гъста сместа, направо като тесто... може би жълтъците са били по-дребни, въпреки че яйцата бяха L размер.
      В крайна сметка сложих още 2 жълтъка и се повтечни, така че успях да го изсипя при млякото.
      Не съм сигурна дали това, което предлагате - да сипем млякото към яйчната смес е добра идея, струва ми се че така ще станат топчета, които после нямат разбиване...

    • Гисчо2012-12-15 00:19:32

      Ако разбивате непрекъснато и добавяте млякото по малко няма да станат топчета. Другият вариант е да добавите 1-2 супени лъжици студено мляко към сместа с жълтъците да разреждане, като пак трябва да бъркате :)

    • Гисчо2012-12-15 00:24:25

      Давам още една идея - захарта в млякото :)Това не е много фин крем с много претенции, тъй ч еи така се получава!

    • Валентин2021-07-17 23:28:01

      5 пъти вече я правя по тази рецепта брашното е 4 лъжици никога не го меря става перфектен крема.Един път стана на бучки,но вземате пасатора и докато е на котлона пасирате и става чудесен отново..

  • Анонимен2013-01-05 04:29:48

    izobshjto ne e dobrfe opisana receptata za krema neshto ste ia obarkali molia za korekcia xem pishe ce slagate zaxarta v mliakoto xem pak ce posle izlivate vav mliakoto smesta sas zaxarta

    • Гисчо2013-01-05 20:49:15

      След вашето включване, рецептата е доуточнена и е напрвен опит да стане тя по-ясна. Жълтъците се разбиват с брашното и останалото студено прясно мляко до получаване на каша. Тази каша се добавя към горещото прясно мляко при непрекъснато бъркане. Най-ваното за приготвянето на крема за бисквитената торта е бъркането, за да стане то хомогенен. Това важи и за случаите, когато приготвяте бисквитена торта с готов крем нищесте.

      Дано рецептата за бисквитена торта с домашен крем сега е още по-ясна и удобна!

      Поздрави!

  • Анонимен2013-01-06 11:40:07

    Zdravejte, namiram receptata za krema intresna, no 1 chaena chasha zahar tova e 220gr zahar, tova spored men e strashno mnogo. Bih ia probvala pone s polovinata zahar. vse pak tortata e predpochitano lakomstvo za deca i ne znam za vashite, ama na moite deca zaharta ne im se otraziava dobre na povedenieto.

    • Гисчо2013-01-06 17:23:43

      Рецептата дава възможност за вариации и импровизации и със сигурност, ако намалите количеството захар бисквитената торта със сигурсност ще се получи, тъй че може да корегирате количеството захар според вашите предпочитания.

  • Анонимен2013-01-10 17:39:35

    Всяка бисквитена торта е много по-вкусна ако се прави не с обикновени, а с чаени или маслени бисквити :)

    • Гисчо2013-01-10 18:41:09

      Никога не ми е хрумвало да заменя обикновени бисквити за бисквитената торта с други, но ми звучи като перфектната идея! Какви бисквити ползвате по-точно, защото голяма част от чаените и маслените са с форма, с която трудно бих се справила да направя бисквитена торта, а много ми се иска да пробвам :)

  • Анонимен2013-01-10 19:37:00

    Да, чаените бисквити са кръгли ( например Еверест с орехи или какао - много добре се получава като вкус) и е играчка да се работи с тях, тортата не става на такива равмомерни пластове, но ние така или иначе я харесваме с повече крем, дори да не е с търговски вид.
    Маслени бисквити купувам от немските вериги - Пени или Лидл.Имат си някакви тяхни марки и са правоъгълни. Дори с българските Роден край за торта пак става по-вкусно отколкото с обикновени бисквити по мое мнение.
    И ако може да допълня нещо от себе си към рецептата - ако някой иска да опита. Първо винаги гледам да заливам бисквитите с много горещ крем - така омекват по-бързо. И второ - след първия ред бисквити и крем поръсвам с 1 шоколад начупен на много малки парченца - колкото бобчета( не настърган! ) от горещината на крема парченцата се разтапят и после при всяка хапка има бонус - шоколад :)

    • Гисчо2013-01-10 20:01:47

      Със сигурност ще опитам да направя бисквитена торта с бисквити Еверест! Едни от най-любимите ли бисквити! :)
      Благодаря за допълването на рецептата!

      Поздрави!

  • Анонимен2013-01-12 01:05:14

    А на мен кремът не ми се сгъсти :) Остана почти с гъстотата на прясно млако, съвсем малко по-гъсто... Единственото, за което се сещам, че може да бъде причина е, че изсипах цялата кутия с мляко без да проверя дали наистина на 1 литър или е повече.
    Обаче вече почти я изядохме :)

    Сега ще правя белтъците на целувки или на Павлова.

    • Гисчо2013-01-12 01:16:53

      Ех, този крем! Хубаво е, че щом си я хапвате, значи бисквитената торта все пак е станала вкусна! Може да приготвите целувки , поне аз винаги за това ги използвам ;)

    • Анонимен2013-01-12 01:49:21

      Май наистина ще бъдат на целувки.
      Забравих да напиша, че леко модифицирах рецептата за Бисквитена торта във финалната част при реденето - между последните два реда бисквити сложих нарязан на тънко банан - оказа се, че бананът придава свеж цитрусов вкус, колкото и странно да звучи. Препоръчвам :)
      Следващия път ще пробвам с маслени бисквити, както сте писали по-горе.
      Приятна вечер на всички.

    • Гисчо2013-01-12 01:52:38

      И аз понякога слагам банан, вкусът му чудесно се съчетава с вкуса на ваниловия крем и става наистина много вкусно! :)

      Хубава вечер и на вас!

  • Елена2013-01-18 04:19:32

    Един въпрос, тези обикновени бисквити, бисквити "Закуска" ли са? Тъй като пакетите на бисквитите "Закуска" са по големи, 1 или 2 пакета трябва да се сложат? Мерси!

    • Гисчо2013-01-18 04:24:18

      Може и "Закуска". Както и "Житен дар", или пък "Роден край" на "Победа", последните даже имат и специален вариант за бисквитена торта. Ако ползвате бисквити "Закуска" един пакет ще ви бъде достатъчен. :)

  • Анонимен2013-02-23 18:46:45

    Благодаря много за хубавата рецепта! Поднесена е ясно и разбираемо, а резултатът беше поразителен! Искам да споделя че я поръсих със смесени какао и канела.
    Поздрави!
    Вики

    • Гисчо2013-02-23 18:52:20

      Изкючително много се радвам, че рецептата за беосквитена торта получи такава положителна оценка! Добавената канела е придала много аромат на бисквитената торта! :)

      Поздрави! И хубави почивни дни!

  • Анонимен2013-02-23 19:02:32

    Привет на всички кулинари!Между бисквитите може да сложите нарязан на кръгчета банан, праскови или какъвто плод имате под ръка.Става невероятно вкусно!

    • Гисчо2013-02-23 19:09:08

      Да, добавените плодове към бисквитената торта прави вкуса ѝ много по богат! :) Чудесно предложение!

  • Анонимен2013-02-23 19:03:33

    Може да се наредят между пластовете бисквити и бишкоти..

    • Гисчо2013-02-23 19:08:14

      Интересна идея, никога не ми е хрумвало да ползвам и бисквити и бишкоти за бисквитената торта :)

  • Анонимен2013-02-25 22:42:00

    Поздравления за прекрасния блог :) Пробвах няколко рецепти и всичките се получиха , а тази за бисквитената торта е уникална. До сега не бях правила, защото не харесвам тези с готов крем и като видях тази рецепта още същия ден я направих. Всички вкъщи я харесаха и най-вече дъщеричката ми :)
    Благодарим за хубавите рецепти!!!

    • Гисчо2013-02-25 22:57:54

      Много се радвам, че рецептата за бисквитена торта и най-вече рецептата за крема за бисквитената торта са ви допаднали!А щом имам положителната оценка и на малките кулинарни любители, значи наистина бисквитената торта е била вкусна! :)

      Поздрави!

  • Анонимен2013-03-05 21:27:51

    Здравейте, направих абсолютно всичко по рецептата, но крема така и не попи добре. Остана си в течно състояние в тавата и не беше така гъст, както се очаква да бъде един крем.
    Въпросът ми е, дали тези 4 минути варене на крема не е било малко?

    • Гисчо2013-03-05 21:33:04

      4 минути би трябвало да са достатъчни за крема, сгъставя се много бързо и ако се остави дълго време на котлона много бързо загаря...

  • Анонимен2013-06-13 19:00:18

    Здравейте!

    Направих 1 неуспешен опит да приготвя тортата и приключих до крема. Наистина стана течен :( Има нещо объркано според мен, защото съм правила крем Ванилия /рецепта/287/крем-ванилия по ваша рецепта и стана страхотен ;)Може би брашното е малко? За 500 мл. мляко в рецептата за крем Ванилия са 4 с.л., а за този са 3 с.л.?!
    Отново ще се пробвам, но ще увелича брашното, а съответно и млякото за сместа с жълтъците ;)
    поздрави!

    • Гисчо2013-06-13 19:03:44

      Кремът за бисквитената торта трябва да е по-рядък от крем Ванилия, за да може да напои бисквитите. Ако искате все пак пробвайте да го приготвите и с повече брашно, но тогава ще стане твърде гърст според мен... :) Дано се получи!

      Поздрави!

    • Дани2020-04-01 19:11:11

      И при мен кремът стана прекалено рядък. Пооправих го с допълнително брашно.

  • Анонимен2013-06-22 22:34:23

    Днес направих бисквитената торта с бананов крем и 1 ванилия в крема. Получи се фантастично и съм много доволна! Понеже коментирате бисквитите, аз използвах пакет и половина "Закуска".

    • Гисчо2013-06-23 18:53:30

      Бисквитената торта си е чудесен десерт! С бисквити "Закуска" също става много вкусна и много сполучлива!

  • Gergana Filipova2013-07-12 21:50:54

    Обичам го този блог :) много често готвя различни рецепти които споделяш. Понякога търся нещо конкретно а понякога като видя нова публикация се вдъхновявам и действам. От теб се и запалих по мъфините и след прекарани месеци на мъфини и палачинки реших че трябва да направя нещо ново в кухнята. Бисквитена торта съм правила на първото си гадже преди 10 години и с години усъвършенстване в кухнята забравих този уникален и лесен десерт :) върна ми хубавите спомени с тази рецепта и голямата ми радост е че не трябва да купувам нишастета (те нека си останат забравени). Направих тортата с обикновени какаови бисквити и освен 3 ванилии сложих и една есенция ром, поръсих с бисквитки, инстантно кафе, какао и настърган шоколад с лешници. Торта с леко намигване към тирамису :)
    Още веднъж благодаря за хубавия блог и усмихнато лято :)

    • Гисчо2013-07-12 22:10:53

      Толкова вкусен звучи твоят вариант на бисквитената торта, че чак на мен ми се прияде точно такъв сладкиш, въпреки, че имам голямо количество крем карамел в хладилника! :D

      Много се радвам, че блогът и рецептите ти харесват и че реализацията им е сполучлива :)

      Много благодаря и за страхотните думи, които ме стимулират да продължавам с готвенето и рецептите :)

      Поздрави и незабравимо лято и на теб!

  • Анонимен2013-08-21 02:58:36

    dnes se opitax da ja napravja.palen proval.krema stana na bu4ki.

    • Гисчо2013-08-21 07:19:04

      Брашното добавяте към разбитите жълтъци и студеното прясно мляко малко по малко при непрекъснато бъркане. Така получената смес също трябва да бъде добавена малко по малко и отново при непрекъснато бъркане към топлото мляко. Така кремът ви винаги ще става гладък :)

  • angel-suriel2013-10-06 23:49:44

    Здравей Супичке,

    Четох рецептата и че може да се направи с бананов крем, но не можах да разбера. За 2 пакета обикновени бисквити в рецептата е дадено 1 л. мляко, а в банановия крем 500 мл. мляко. Тоест за 2 пакета бисквити ще трябват 2 дози от банановия крем?

    • Гисчо2013-10-07 00:11:35

      Колкото повече крем, толкова по-хубава торта ;) Тъй че наистина е добре да двойно количесто, ако се следва рецептата за банановия крем :)

  • angel-suriel2013-10-07 02:39:34

    Ок, благодаря:)

    • Гисчо2013-10-07 03:08:32

      Ще се радвам на отзиви как се е получила бисквитената торта :)

  • Мира2013-10-12 00:30:52

    След банановите мъфини дойде ред и на бисквитената торта. Честно казано, в началото подходих малко скептично относно крема. Но се получи фантастичен.А за още по-голям разкош сложих и банани между пластовете. ....Направо нямам търпение да се постегне, че да опитам тази вкусотия!Благодаря за определено лесната, но ефектна рецепта!

    • Гисчо2013-10-12 00:36:33

      Всеки подобен коментар, че бисквитената торта е бърза и сполучлива, ме радва извънредно много! :) Тъй като имаше някой друг, че не се получава и аз при всеки коментар я правех на ново, за да проверя дали всичко е наред. Колко много бисквитена торта се е изяла вкъщи точно по тази причина, само ние си знаем ;) Бананите са перфектното допълнение към бисквитената торта наистина! Пожелавам ви добър апетит като я разрежете! ;)

  • Анонимен2013-10-13 22:55:32

    Здравейте,аз съм отдавнашна любителка на вашия блог,но никога до сега не съм ви писала,поводът е коментарът на някой начинаещи кулинари че кремът им не се е получил,ползвам този крем от години,като базисен за много рецепти освен за бисквитена торта,например за орехова торта или за фалшиво тирамису и винаги се получава.Дори сега ще стана да направя вашата бисквитена торта за да се убедя че сте права.Иначе поздравления за блога,за мен той е забавление,вдъхновение и терапия.Признавам че аз готвя доста добре а и обичам да го правя,така че много от рецептите са ми известни,но винаги научавам и нещо ново аи както вече казах ми действа терапевтично и повдигащо настроението.Надявам се да ви има и за напред.
    Светла

    • Гисчо2013-10-13 23:15:46

      А за мен вашият коментар е терапия и повод за една усмихната неделна вечер! Аз самата си почивам със Супичка, Супичка е моето място за медитация и разпускане и много се радвам, че действа по подобен начин и на вас! :) А относно крема, наистина е възможно да не се получава в някои случаи, аз се стремя във всеки отделен случай да разбера каква може да е причината :) Дано вашият да стане вкусен и с желаната гъстота! ;)

      Благодаря още безброй пъти за чудесните думи! И обещавам - Със Супичка ще сме на линия още дълго дълго време! :)

  • Анонимен2013-10-14 00:09:48

    Тортата ми е готова,слагам я в хладилника,след като малко поизтине и довечера ще и видим сметката,моите мъже и двамата са страстни почитатели на бисквитената торта.Спазвах вашата рецепта дословно за да разбера защо понякога не се получава,може би слагат брашното с лъжици с връх и за това става гъста каша,не виждам друго обяснение,и да кремът става малко редичък,но първо че като изстине се згъстява и второ това е крем за торта,той трябва да напои бисквитите.
    На всички любители на сладките изкушения,горещо препоръчвам тази рецепта.
    Кремът ми стана малко на бучици в началото,понеже аз обикновено го правя с пшенично нишесте а не с брашно,а и сложих кашичката в много горещото мляко,но като усетих бучиците спрях котлона пуснах пасатора да ги разбие и след това започнах да варя точно четири или пет минути на силен котлон при непрекъснато бъркане.Нямам търпение да я опитам.
    А за блога какво да кажа,мога да редя суперлативи с часове за вашия блог, но няма да ви отекчавам,ще кажа само едно,преди време смятах да направя собствен,защото въпреки стотиците налични все нещо ми се искаше по различно.Тогава един ден попаднах на вашия разбрах че няма смисъл защото съвършенния готварски блог,такъв какъвто си го представях аз,вече съществува и се казва Супичка.

    Светла

    • Гисчо2013-10-14 00:18:14

      Отново благодаря за думите и затова, че изпробвахте рецептата за крема за тортата! :) Поуспокоих се щом, че се е получил :)
      Много ще се радвам, ако споделяте впечатления, а и забележки към блога, защото само изглаждайки недостатъците може да продължи да се развива! Вашето менение, вашата оценка са наистина много важни и много потребни! :)

      Хубава вечер и вкусна вечеря!

  • Анонимен2013-10-14 02:34:29

    Блогът няма недостатъци,той е идеален,мога само да го чета, да готвя и да му се радвам.До нови вкусни срещи. Светла

    • Гисчо2013-10-14 02:39:59

      Много вкусни емоции ви пожелавам! :) До скоро! :)

  • Paola2013-11-21 21:53:11

    Съжалявам, че ще трябва да се включа с отрицателен коментар, но крема ми стана течен, в резултата на което бисквитите просто плуват из него... Спазвам точно всички инструкции при приготвянето, но резултата е изгубено време, средства и отчайваш финален резултат. Не съм от най-опитните готвачи, но смея да твърдя, че ми се получават вкусни ястията... За съжаление този път не беше от успешните:( Желая успех на останалите и отлични резултати от усърдията:)

    • Гисчо2013-11-21 21:58:24

      Съжалявам много наистина. Но нямам и никакво обяснение, защо при някои се получава идеален крем, при други не... Единственото което ми хрумва е, че е в разликата в продуктите, макар това да е универсална рецепта за домашен крем...

  • Paola2013-11-21 22:30:16

    Да, има нещо мистериозно около тази рецепта:) Съдя и по предишните коментари, че резултатите са различни:) А може просто да не ми е бил ден за домашна торта:) Следващия път се надявам да е успешен опит:) Repetioton makes Perfection:)
    успех Ви желая

    • Гисчо2013-11-22 00:20:01

      Веднага след вашия коментар направих крема. И се получи... Наистина не мога да разбера каква е причината... Успех при следващ опит! :)

  • Мира2013-12-07 00:32:27

    здравейте, аз правя бисквитената торта и съответно крема за втори път. И, да, и на мен този път крема ми стана рядък. Обаче мисля, че знам защо - просто свалих крема една идея по-рано от котлона, въпреки че имах доста съмнения дали да не изчакам още малко. Предполагам,че проблемът и при останалите е същият. Всъщност, това, според мен,е тънкият момент в тази рецепта. Но нищо де, може да я няма много визията, но съм сигурна, че вкусът ще пак толкова невероятен :-)

  • Мира2013-12-07 00:43:34

    П.С: Коментарите също са доста полезни:-) Другият път определено ще се възползвам от съвета за варенето на силен огън. А идея за замаскиране на плуващи бисквити би могла да бъде настъргани такива най-отгоре.:-)....после непременно ще споделя все пак и за вкуса:-)....а с Вас, Гисчо, определено се запалих по кулинарстването и смея да твърдя, че ползвам доста често Ваши рецепти и до сега всичко е ставало великолепно

  • Мария2014-01-14 17:04:59

    Кремът стана вълшебен, нямам търпение да опитам тортата като стане готова.

    • Гисчо2014-01-14 17:20:08

      Да ви е сладко! Много се радвам, че кремът за бисквитената торта се е получил толкова добре! :) Ще се радвам да споделите отзиви и от тортата като цяло, след като е готова и я опитате! :)

  • Мария2014-02-01 01:10:52

    Тортата свърши за отрицателно време. Разпространяваме си рецептата за крема между колежки като нещо вълшебно. Благодаря! Правих и други лакомства с този крем и е наистина вълшебство.

    • Гисчо2014-02-01 02:28:21

      Много се радвам, че бисквитената торта и най-вече кремът са се получили! Да ви е сладко! И пак да направите вкусна бисквитена торта! ;)

  • MsMorrigan102014-02-01 19:29:51

    Здравей Супичке:)

    Реших и аз да направя тази бисквитена торта, защото така ми се бе дояла и имах малко нужда от релакс от разделното хранене. Не че е лошо, но все сънувам пиле с картофи и бисквитена торта тия дни т.е. забранена комбинация:)

    Аз съм начинаеща готвачка, да си призная и въобще с тънкостите в готвенето съм на Вие, както се изразява приятеля ми:) Но мисля, че разгадах мистерията на крема и защо на някои им се получава рядък, а на други гъст. Когато даваш 4 лъжици брашно, не уточняваш какво имаш предвид под лъжица - дали равна, дали с връх:) Защото според мен има разлика между двете.

    Аз съм си направила брашнарник - мое изобретение, тъй като винаги брашното ми става на буци. Слагам брашното в една солница, която я използвам само за това и вместо да го бъркам с вода го соля в течноста в тенджерата и бъркам и то не става на бучки. Та тези 4 лъжици - моите бяха с връх - ги разбърках в млякото, в което първо добавих захарта и разбърках да се стопи, след това маслото и после посолих брашното. Стана супер гладко и след това доливах жълтъците и крема си беше ок. Малко по-рядък от крем в чаша например, но за бисквитена торта си е ок.
    След това ги подредих както си описала, но поръсвах бисквитите с около половин чаша от млякото, защото нямаше време да ги чакам да попиват крема. Веднага се изяде.
    И накрая в тенджерата от крема без да я мия разтопих един шоколад - някакъв евтин на промоция и добавих малко масло и около 2-3 лъжици мляко и го излях отгоре. Стана чудесна глазура.

    Тортата е много вкусна и според мен ако се изчака да престои около половин ден ще е още по-хубава, но това е вече трудната част:)

    • Гисчо2014-02-01 19:45:46

      Чудесно изобретение си имаш! Аз пък често, когато трябва да добавям брашно просто го изсипва с цедка и реално по поръсвам малко по малко ;)
      Много се радвам да чуя, че бисквитената торта е станала вкусна и сте си хапнали сладко! А най-доброто решение да може да се опази за някой друг час, за да се овкуси по-добре е да се приготви късно вечерта и да се хапва на другия ден. ;)

    • MsMorrigan102014-02-01 19:58:28

      Ако се направи късно вечерта съм сигурна, че някой ще се изкуши да яде посред нощ:)

    • Гисчо2014-02-01 20:00:57

      Хахахахаххаха! Дам винаги има и такъв риск :D

  • Iva2014-02-03 23:09:45

    Хаха наистина само смелост е нужна :) Този крем винаги ме е плашел, но по твоята рецепта се получи перфектен. Тъй като направих половин доза с два жълтъка, сложих мъничко повече брашно, за да съм сигурна, че ще се получи добре на гъстота.
    Та сега ми дойде смелостта да изпробвам рецепти с крем и се сетих да питам имаш ли рецепта за фунийки с крем? Благодаря!

    • Гисчо2014-02-03 23:12:14

      Нямам още, но пък са от любимите ми детски десерти и ще кача. Скоро. :)

  • Анонимен2014-02-20 01:21:21

    Този крем аз също съм го правила доста пъти и ще ви споделя, да пробвате с оставащите белтъци да добавите към поизстиналия крем разбити на сняг.Става много пухкав крем.

    • Гисчо2014-02-20 18:55:43

      Да, така кремът става по-пухкав :)

  • vesselka kovatcheva2014-02-27 09:42:23

    Правя тази торта по вашта рецепта доста често и винаги резултата е фантастичен.Помня я от баба ми,която също често ни я правеше.Всички у дома я обожават и ето че отново започвам да я приготвям...Благодаря за чудесното предложение и добрия резултат!

    • Гисчо2014-02-27 14:50:58

      Много се радвам, че бисквитената торта с домапен крем си ве получава така добре! Аз самата винаги, когато приготвям бисквитена торта правя крема сама и е много по-вкусен! :) Да ви е сладко!

  • Sunshine Ink.2014-03-02 07:34:55

    И моята торта се получи много добре.
    За първи път правя крем за бисквитена торта собственоръчно и съм доволна от постижението си. Знам, че е лесна рецепта и т.н., но аз съм в първите си "стъпки" към кулинарията; отскоро започнах да готвя, уча се сама и затова съм тоооолкова въодушевена.

    Относно рецептата по-горе - да споделя, че аз малко я промених (въпреки , че съм новак, всичко променям мъничко, иначе все едно не съм готвила аз. ;д)

    Когато кремът беше в последните си 3-4 финални минути на варене, начупих шоколад и го разтопих в самия крем при разбъркване, така си спестих горчивата какаова декорация. Вместо нея, поръсих тортата с кокосови стърготини. Получи се красиво и мнооого вкусно. (:

    • Гисчо2014-03-02 07:49:38

      Щом "Пътеводителят на новака в кухнята" стига до новака в кухнята и му помага в първите кулинарни стъпки значи е постигнал целта си!
      Много се радвам, че рецептата за бисквитена торта ти е харесала и че кремът се е получил толкова добре! Допълненията ти звучат много много вкусни! И продължаваш да експериментираш и да добавяш нещо от себе си към рецептите, все пак готвенето в голяма степен е творчески процес!
      Да ви е сладко! :)

  • karti4kata2014-04-11 18:30:38

    Тортата стана чудесна! Кремът се приготвя много лесно и с малко настърган шоколад за разкош отгоре просто си облизахме пръстите. Белтъците се превърнаха в прекрасни целувки, отново по Вашата рецепта!

    • Гисчо2014-04-11 20:39:53

      Бисквитената торта е едно от любимите и най-лесни за приготвяне торти! Много се радвам, че кремът се е получил добре и сте си хапнали вкусно! :)

  • Анонимен2014-08-21 05:28:07

    За да не е много гъста сместа с жълтъците, може да се разбъркат в по-голяма част от млякото (около 200 мл). А белтъците ги разбивам на твърд сняг и ги добавям в готовия изстинал крем. Така става по-пухкав, а бисквитите също омекват, но след малко повече време.
    За да не е рядък крема, може де се сложат 5-6 лъжици брашно на 1 л. прясно мляко.

  • Venelina Darakeva2014-11-28 22:02:45

    Тортата стана страхотна! Кремът е много бързо и лесно решение, а по вкус е далеч по-добър от полу-готовите на Dr.Oetker например. Много съм доволна от крайния резултат - излезнаха ми повече от 10 порции (може би зависи от големината, но направих голяма тава и имаше да се черпим в офиса). Освен това, отделих малко от крема преди да го сваля от котлона и смесих с какао - така наредих два реда с ванилов крем, а посредата един с какаов. Отгоре я завърших с натрошени бисквити. Стана превъзходно. Единствено бисквитите ми се струват малко сухи (използвах бисквити за торта на Победа), въпреки че ги потопих в мляко преди да ги наредя. Някакви съвети относно бисквитите? Мерси много! Страхотна рецепта!

    • Гисчо2014-11-28 22:29:32

      Може би, ако престои мслко повече преди сервиране бисквитите ще поемат по-добре крема и ще се напоят още по-добре. Защото пък ако кремът е по-рякъде няма да бъде стабилна бисквитената торта. И още нещо, може би съдът, който е била бисквитената торта е бил твърде голям и кремът е останал по-тънак блат...За друго май не се сещам :) Много се радвам, че бисквитената торта се е получила така добре и че в офиса сте си хапнали вкусно! Да му се прииска на човек да е част от вашия екип! :)

  • D Kost2015-01-07 03:58:40

    Страхотна рецепта!

    Кремът се получи много добре, ако спазвате всичко по рецепта си се получава достатъчно гъст подобно на полуготовите кремове, които се продават в супермаркетите. Само че този няма набухватели, излишни консерванти или Е-та и е доста по-вкусен!

    Отново огромно благодаря на "Супичка"! :)

    • Гисчо2015-01-07 04:07:37

      Много се радвам! Винаги съм смятала, че кремът за бисквитената торта е лесен за приготвяне, четейки някои от коментарите много се бях притеснила. Радвам се, че се получават така добре и че ви е харесал! Да ви е сладко! :)

  • Анонимен2015-02-11 20:25:25

    Здравейте! Рецептата наистина е класическа и много вкусна! Аз бих добавила нещо полезно: винаги приготвям крема в съд за варене на прясно мляко - двойните стени на съда са изключително предимство и гаранция крема да е гладък и без да загори. Махам свирката, за да не ми пищи като заври водата в двойните стени докато кремът стане готов.

    • Гисчо2015-02-14 23:03:18

      Благодаря много за допълнението, наистина много практично и полезно! :)

  • Анонимен2015-06-29 20:33:57

    Как така не се ползва нишесте? :о Според мен от там идва проблема с гъстотата. Аз съм я правила същата , но с пакетче нишесте и не съм имала проблеми.

    • Гисчо2015-06-29 20:57:51

      Разбира се, може да ползвате и полуготовите кремчета от магазина. Просто Супичка не адмирира използването на подобни храни. Разбира се, как точно ще изпълните рецептите е въпрос на личен избор и вкус! Важното е резултатът да Ви харесва! :)

    • Д2016-11-28 21:47:42

      Ако ползвате нишесте няма смисъл от яйца и усилия.

    • Гисчо2016-11-28 22:22:48

      Да, нишестето определено ще ви лиши от вкуса на домашна бисквитена торта :) Въпрос на избор :)

  • D Kostova2015-10-11 05:31:03

    Чудна чудна рецепта! За трети път правя бисквитена торта и за трети път ползвам твоята рецепта и винаги се харесва на всички! Евала за идеята с домашния крем, а не полуготовите консервантни кремове. Огромно Благодаря!

    • Гисчо2015-10-11 16:35:19

      Винаги предпочитам да приготвя крема вкъщи, още повече, че наистина е много лесен. Радвам се, че бисквитената торта се е получила така добре! Да ви е сладко!

  • Анонимен2016-01-23 03:19:47

    Гисчо, помощ! Приготвих си всичко, отвярям хладилника - ами то масло няма!!! Заменка с олио???? :(
    Поздрав!

    • Гисчо2016-01-23 06:04:06

      Няма да стане с олио, няма да стегне кремът...

    • Анонимен2016-01-23 19:52:42

      И аз си го помислих, така че се превърна в крем-карамел ;)
      Сега обаче купих масло, мисля да се пробвам по-късно ;)
      Поздрав и благодаря за отговора :)

    • Гисчо2016-01-24 04:05:08

      Хахахах! Всяко зло за добро! Иначе кой знае кога щяхте да хапнете крем карамел. Ще ѝ дойде времето и на бисквитената торта! :)

  • Деляна2016-09-28 15:46:32

    Стана вълшебен крем! Благодаря за рецептата :)))

    • Гисчо2016-09-28 16:47:57

      Бисквитената торта определено е по-вкусна с домашен крем. Много се радвам, че се е получила така добре и при Вас!

  • Д2016-10-29 11:11:04

    Първите два пъти се получи супер. Следващите три са катастрофални. Не знам къде бъркам.

    • Гисчо2016-10-29 21:05:42

      Следвайки инструкциите за крема би следвало да няма изненади... Хм, какво ли се е случило? Щом като първите пъти домашният крем за бисквитената торта се е получил така добре, значи и следващите трябва пак да е така сполучлив...

    • :(()2016-11-24 17:08:49

      На косъм съм да се откажа от тази рецепта завинаги... толкова продукти, толкова пъти поред, не съм изхабявала до сега.. Не се сгъстява и това е! Остава рядък, както е млякото и има вкус на брашно (сложих с лъжица по-малко) и на изгоряло (понеже го държах доста на слаб котлон, с надеждата да се сгъсти).. съжалявам...

    • ?2016-11-28 21:45:10

      Според Вас има ли значение % на прясното мляко? Проверявам всичко едно по едно...

    • Гисчо2016-11-28 22:25:30

      Не, няма значение. Просто следвате инструкциите и кремът за бисквитена торта се получава безпогрешно! Винаги гладък и вкусен домашен ванилв крем за торта! :) Само следвайте инструкциите :)

    • :)2016-12-03 17:44:49

      Следвам ги вече сигурно 10-15 пъти.. опитвам се, а продължава да си остава рядък.. Не знам, наистина не знам къде бъркам..

  • Мариана2017-03-11 22:51:36

    Здравейте! :)
    Дойде й реда и на тази вкусотия! Бих искала да попитам, за какъв размер тава са продуктите.
    Благодаря!

    • Гисчо2017-03-11 23:08:59

      Около 40 на 20 см. Ще се радвам да споделите впечатления от рецептата след като я приготвите :)

    • Мариана2017-03-12 10:36:53

      Благодаря! Ще споделя, макар и от сега да знам какви ще са отзивите! ;)

    • Гисчо2017-03-12 11:11:08

      Хахаххаха! Дано дано! :)

    • Мариана2017-03-13 10:28:09

      Както и предполагах, изчезна за минути! Много вкусна стана, благодаря за рецептата! :)

    • Гисчо2017-03-13 11:55:38

      Много много се радвам, че бисквитената торта се е получила така добре! Както и че ваниловият крем за бисквитената торта е станал хубав! :)

  • Кали2017-03-12 18:57:03

    Стана мн.вкусна торта

    • Гисчо2017-03-12 20:45:40

      Супер! Много се радвам, че рецептата за бисквитена торта на Супичка Ви е харесала! И че бисквитената торта се е получила така вкусна! :)

  • Десислава2017-03-26 18:12:34

    Винаги съм искала да пробвам да направя бисквитена торта с домашен крем и ето че този ден дойде :)
    Направих крема точно по рецептата и смятам че 1 ч.ч. захар е много! Според мен и 1/2 ч.ч. би била достатъчна. Със сгъстяването имах доста голямо затруднение, дори бях решила да се отказвам, когато реших просто да засиля котлона и малко по-малко започна крема да се сгъстява. Задължително трябва да се бърка постоянно защото загаря.
    Използвах бишкоти за тирамису, вместо бисквити, защото това имах вкъщи!
    Сега чакам да изстине и след това ще декорирам с натрошени бишкоти и орехи.
    И след това най-хубавата част - дегустацията! :)

    • Гисчо2017-03-26 22:47:56

      Много се радвам, че рецептата за бисквитена торта Ви е харесала! А пък с бишкотите със сигурност е станала още по-сочна! Да Ви е сладко!

  • Благодаря 2018-01-06 20:42:37

    Явно вече не Ви се занимава да отговаряте на коментари, в които пише, че нищо не се получава.. ПРОСТО ГИ ИЗТРИВАТЕ! Толкова е лесно! Вече не съществуват!
    П. С. Сигурно си мислите : "Омръзна ми да се занимавам с некадърници, да се оправят и да изхвърлят колкото искат , моята рецепта е перфектна "... Чудесно.

    • Гисчо2018-01-07 19:19:09

      Здравейте,
      Старая се да отговарям на всички коментари, понякога остава някой, но като цяло отговор получават всички въпроси. А за триене на коментари не може и да става дума. Рецептата за бисквитена торта наистина е стара и изпитана през годините, но това не пречи да не се получи при някой : )

    • Извинете! 2018-01-30 20:00:43

      Не беше коректно, извинете за коментара.

  • Криси2018-01-15 00:29:49

    Получи се много вкусна торта, сложих малини и банани между пластовете. Страхотна рецепта

    • Гисчо2018-01-15 06:37:11

      Бисквитената торта е толкова любим десерт - лесен за приготвяне и много вкусен! И дава поле за развихряне на кулинарното въображение! :) Да Ви е сладко! :)

  • Мария Каменска2018-02-03 18:18:34

    Страхотно се получи и крема, и всичко! Благодаря за рецептата!

    • Гисчо2018-02-04 17:48:33

      Бисквитената торта е истинска класика! А когато е приготвена с домашен крем е още по-сочна и вкусна! Много се радвам, че рецептата за бисквитена торта на Супичка Ви е харесала и че се е получила така добре! :)

  • Нели2018-03-31 14:55:36

    Резултатът е фантастичен, като се има в предвид, че добавих само два жълтъка, а масло не.
    Всички останали пропорции и стъпки са спазени. Чудесна рецепта!

    • Васил2021-07-17 23:35:34

      Маслото е,за да стегне когато я сложите в хладилника...

  • Sarah2018-04-20 17:06:54

    За първи път правя бисквитена торта през живота си. :) Тази е вече в хладилника, довече вероятно ще отипаме какво се е получило.
    Направих я с банановия крим, който съм правила и преди и е разкошен, но го направих в двойна пропорция. Обаче май брашното не трябваше да удвоявам, стана една твърда яйчената смес, естествено не се разтвори добре в млякото, стана на бучки, в крайна сметка като махнах крема от огъня, ползвах пасатора, за да го доизгладя - получи се. После бисквитите ми дойдоха малко, тичах за втори пакет :)
    Обаче имам един такъв въпрос за соса от рецептата - и банановия и ваниления е с по 3 и 2 жълтъка на 500 л мляко, защо този в тортения не е с 6 или 4, а с три жълтъка, като млякото става 1 л? В смисъл не трябва ли да се умножи реално и това. Четох коментарите - доста хора не им се е сгъстил и това беше една от причините, да реша да го правя с бананов просто в двойни пропорции.

  • Сенека2018-07-11 07:40:20

    Чудесна рецепта! Не съм от България (живея в Канада) но обиколих вашата страна за 18 месеца и обичам българската кухня! Поканих няколко приятели на гости онзи ден и направих тази торта. Стана много вкусна! Всички я харесаха. Много ви благодаря!

    • Гисчо2019-02-18 21:48:01

      Ехаааа! Това се казва висока оценка! Бисквитената торта е класическа торта от българската домашна кухя-вкусна и лесна! Радвам се, че всички са хапнали вкусно и сте останали доволни :)

  • Биляна 2018-09-06 09:28:20

    Здравейте!
    Отдавна исках да направя бисквитена торта и то точно тази класическата, както си я спомням от бабите! :) Страхотна се получи! Благодаря за рецептата!

    • Гисчо2019-02-18 21:46:23

      Много се радвам, че Вашата бисквитена торта се е получилата толкова вкусна! Още повече се радвам, че рецептата за бисквитена торта на Супичка успява да припомни вкусната бисквитена торта на баба! Да Ви е сладко!

  • Златина2018-12-16 19:35:21

    Всичко стана супер, само че крема нещо все има вкус на брашно. Може ли брашното да се замени с нещо друго за сгъстяване?

    • Гисчо2019-02-18 21:45:05

      Просто е трябва да поври още малко :)

  • Галя Ц2019-02-16 22:58:01

    Стана уникална! По-вкусна не съм яла! Отгоре намазах със сладко от боровинки и стана убийствена!

    • Гисчо2019-02-18 21:44:37

      Много вкусна и много лесна за приготвяне бисквитена торта! Вашето допълнение я е направило още по-вкусна! :)

  • Биляна2019-03-03 20:24:03

    Здравейте,

    Вече няколко рецепти изпълнявам от Супичка и искам да Ви кажа, че всичките са уникални и лесни за изпълнение.

    Благодаря за всички споделени рецепти, за труда и любовта, които сте вложили за направата на този сайт.

    Успех!

    • Гисчо2019-03-09 21:46:13

      Щом рецептите на Супичка се получават, а освен това са лесни и вкусни като резултат, то значи сме една идея по-близо до целта-да покажем, че готвенето е колкото лесно, толкова и забавно! :) Да Ви е сладко!

  • Ива Ива2019-06-18 10:57:38

    Тортата стана много вкусна. Единствената ми забележка е, че времето за сгъстяване на крема е много повече от посоченото, за това може би доста хора в коментарите се отказват. Използвайте винахи хубаво, качествено масло, повечето продукти на БГ пазара не са истински и това също може да допронесе за трудното сгъстяване на кремчетата. Благодаря, Супичка! :)

  • Надя Ж2020-01-31 16:26:59

    Кремът е страшно вкусен! Аз направих тортата малка, с 100 г бисквити и 1/3 от съставките за крема. Според мен 200 г бисквити са малко за 1 л мляко. Ако се утроят мисля, че ще стане тъкмо!

    • Мина2020-02-07 20:51:42

      Много сполучлива рецепта! Тортата е разкошна! За първи път получих такъв крем с такава гладка текстура.
      Всичко спазих по рецептата,сложих 4 супени лъжици брашно с връх и 400 гр. бисквити. Понеже прочетох коментарите по горе за количеството бисквитките бих искала да отбележа , че е много относително и бих посъветвала всички да се съобразят със съда който използват . .. И забравих да сложа маслото , но пак се получи добре:)

    • Мина2020-02-07 20:52:39

      Много сполучлива рецепта! Тортата е разкошна! За първи път получих такъв крем с такава гладка текстура.
      Всичко спазих по рецептата,сложих 4 супени лъжици брашно с връх и 400 гр. бисквити. Понеже прочетох коментарите по горе за количеството бисквитките бих искала да отбележа , че е много относително и бих посъветвала всички да се съобразят със съда който използват . .. И забравих да сложа маслото , но пак се получи добре:)

    • Лиляна2020-03-15 16:17:09

      Днес я направих крема стана много вкусен.
      За първи път правя бисквитена торта с този
      крем. Вярвам че ще е много вкусна.
      Още е топла ☹️

  • Даниел2020-04-02 22:51:28

    Кремът има вкус на брашно с 4л. Голямо бъркане падна докато се сгъсти, пак не стана много гъст, но горе-долу. Без малко да го загоря от чакане и бъркане. Накрая го сложих както е.

  • Ванина2020-04-05 15:05:51

    Може би при мен е грешката, но колкото и да бърках крема постоянно, ми се получи на малки бучки и много се разочаровах. Дори се принудих да бъркам и с миксер, за да ги разбие, но пак стана на топчета крема. Дано поне да е вкусна :-)

    • Гисчо2020-04-06 00:15:21

      Пропорциите за крема за бисквитена торта са изпитани през годините. За приготвянето на гладък крема наистина трябва стриктно да спазвате павилото първо брашното да се разбие много добре до хомогенност със сместта със студеното мляко, след което малко по малко да се добави към останалото. :) От миксер не е имало нужда :)

  • Лора2020-04-11 00:35:16

    За първи път правя крема за тортата, вместо нишесте. Добавих банани между редовете. Получи се супер! Благодаря

    • Гисчо2020-04-11 22:36:51

      Рецептата за бисквитена торта е истинска класика! :) Много се радвам, че при Вас рецептата за бисквитена торта се е получила така добре! А бананите са страхотно и много вкусно допълнение! :)

    • Ива2020-06-06 01:13:18

      Здравейте, вашата бисквитена торта е любима на съпруга ми. Правила съм я над 10 пъти и винаги се получава, аз я правя в по малко но висока тавичка понеже той обича да има височина :) и също винаги слагам 2 банана нарязани между редовете. Уникална е !

  • Анонимен2020-06-18 10:16:30

    По отношение на крема:
    - лъжиците с брашно са максимално пълни (гърбени), а не равни
    - жълтъците се разбиват и към тях се добавя малко мляко (за тези които сипват на око, а не си отмерват 100 мл, както пише в рецептата на Супичка) - идеята е да се получи гладка паста, а не рядка чорба с бучки брашно
    - теоретично можете да прецедите жълтъците след като ги разбиете и преди да добавите млякото - колкото по-малко остатъци от белтък има, толкова по-добре за крема
    - за хората които са сложили достатъчно брашно (~ 60 - 80 гр.) и пак имат проблеми с гъстотата на крема - увеличете малко котлона и изчакайте повече (няма течност с брашно която след завиране/забълбукване да не се сгъсти)
    - ако пък крайният ви крем ви се струва неприятно гъст (да кажем сте добавили ужасно много брашно), добавете мляко
    - за по-специален случай, ако примерно правите бисквитена торта за рожден ден, можете да сложите в крема сметана (по възможност не растелна, а нормална течна животинска сметана с по-висока масленост)
    - информация: бисквити "Закуска" се продават в пакети по 330 гр., евтини са и не са с идеално квадратна форма - можете да ги завъртите, режете, чупите и тн., но биха влезли във всяка некръгла тава много лесно. С един такъв пакет (ще ви останат няколко бисквити) и даденото в рецептата количество крем ще постигнете торта от три реда бисквити, с по 6-7 бисквити на ред в стандартна йенска правоъгълна тава като на снимката.

    Рецептата е много хубава и работи чудесно! Пропорциите са абсолютно верни.

  • Надя2020-11-28 15:20:16

    Здравей, Гисчо! Поздравления за страхотния блог, с който готвя безстрашно вече няколко години. За тази торта искам да попитам: Какви биха били пропорциите за крема ако искам да направя двойно количество? Всичко х2 или има някаква друга тайна?
    Благодаря!

  • Мишу : ) 2022-04-23 23:01:34

    Здравейте,
    Поздравления, че ме връщате в детските години , когато всичко миришеше различно, истинско...
    Рецептата за тортата е многократно прилагана и винаги с резултат - празна тава : )))
    Подобренията(според мен) , които внасям са следните:
    - в крема слагам щипчица сол - за да избигам от блудкавост
    - бисквитите ги потапям за кратко в мляко
    - след първия ред бисквити и крем настъргвам черен шоколад, поставям слайзчета ягоди, както и смлени орехи
    - за финал - черен шоколад и смлени орехи.
    Утре е Великден и си мисля дали да не изпробвам добрата рецепта, но във вариант с домашен козунак и течен шоколад(на водна баня) ..., дали ще се получи?!
    Весели празници!

  • Десислава2022-05-12 17:39:20

    Здравейте, дали мога да добавя към крема шоколад, за да стане шоколадов? Също, дали би било удачно да заменя кравето масло в крема с кокосово масло?
    Благодаря предварително!

  • Диана2024-02-26 23:04:25

    Здравейте,

    На мен кремчето ми се получи идеално, правих го по рецептата и се сгъсти :) .
    Благодаря за прекрасната рецепта :) !

Добави коментар

Име
Коментирай